Inloggen

Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken

Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Auteur
Kipfilet invriezen
Go
 
Avatar van Go
Standaard 16-11-2006, 14:34 Met citaat reageren

Ik doe het altijd met gehakt. Ik verdeel het in kleine zakjes, afsluiten en invriezen. De dag voordat ik het gebruik, leg ik het uit het vriesvak in de koelkast. Nu vroeg ik me af of het wel verstandig is hetzelfde met kipfilet te doen, i.v.m. salmonella enzo (natuurlijk verhit ik de kipfilet wel genoeg).
Go is offline  

Laatst gewijzigd op 16-11-2006 om 14:37.

Daantje_0705
 
Avatar van Daantje_0705
Standaard 16-11-2006, 14:57 Met citaat reageren

Je kan dat ook met kipfilet doen, doe ik ook altijd. Het beste is wel om het zo snel mogelijk te ontdooien, bijvoorbeeld in de magnetron. Maar ik ontdooi het ook altijd door het uit de vriezer of in de koelkast te leggen.
Daantje_0705 is offline  
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...

Verwijderd
Standaard 21-11-2006, 15:58 Met citaat reageren

hoi
volgens mij is het juist niet goed om de kip snel te laten ontdooien door bv een magnetron. Invriezen is geen probleem.
Je kan ook de kip eerst braden of koken, dan invriezen en later ontdooien.
 
Verwijderd
Standaard 21-11-2006, 17:58 Met citaat reageren

Geen probleem hoor, gewoon invriezen, dan kan je hem in de koelkast laten ontdooien (op een bordje of in een bakje natuurlijk).
 
Jolt
 
Avatar van Jolt
Standaard 21-11-2006, 19:26 Met citaat reageren

Citaat:

Anne-Sija schreef op 21-11-2006 @ 15:58 :
hoi
volgens mij is het juist niet goed om de kip snel te laten ontdooien door bv een magnetron. Invriezen is geen probleem.
Je kan ook de kip eerst braden of koken, dan invriezen en later ontdooien.

Dat zou ik nooit doen, verliest zo zijn smakelijke sappen.
Jolt is offline  
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending

AlopiA
 
Avatar van AlopiA
Standaard 21-11-2006, 20:07 Met citaat reageren

In de magnetron kan geen kwaad volgens mij, het gaat er alleen een beetje raar uitzien omdat het van die 'aangegaarde' plekken krijgt.
AlopiA is offline  
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame

zeep007
 
Avatar van zeep007
Standaard 21-11-2006, 20:43 Met citaat reageren

Ik heb altijd heel streng meegekregen van mijn ouders om nooit, maar dan ook NOOIT kip te ontdooien in een magnetron...
zeep007 is offline  
AlopiA
 
Avatar van AlopiA
Standaard 21-11-2006, 21:32 Met citaat reageren

Citaat:

zeep007 schreef op 21-11-2006 @ 20:43 :
Ik heb altijd heel streng meegekregen van mijn ouders om nooit, maar dan ook NOOIT kip te ontdooien in een magnetron...

want?
Ik zou niet weten waarom niet, maar dat zegt natuurlijk niet zoveel. Ik wil wel graag weten waarom dat dan niet mag
AlopiA is offline  
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame

Verwijderd
Standaard 22-11-2006, 00:41 Met citaat reageren

Lijkt me ook vrij ongefundeerd, zolang je de kip naderhand maar echt gaar krijgt. Het wordt er trouwens wel minder lekker op, bij hoog vermogen dan.
 
VelvetDreams
 
Avatar van VelvetDreams
Standaard 22-11-2006, 10:54 Met citaat reageren

Het is juist heel gemakkelijk. Mijn moeder heeft dat altijd gedaan! En als je de kipfilet gewoon dicht laat zitten in het zakje kunnen er ook geen rare dingen mee gebeuren.
Wat je ook akn doen in een paar uur van te voren op het aanrecht laten liggen.
VelvetDreams is offline  
Mara
Standaard 22-11-2006, 11:11 Met citaat reageren

Kipfilet laten ontdooien in de magnetron is smerig.
Gewoon op een bordje in de koelkast, inderdaad.
Mara is offline  
AlopiA
 
Avatar van AlopiA
Standaard 22-11-2006, 11:11 Met citaat reageren

Citaat:

VelvetDreams schreef op 22-11-2006 @ 10:54 :
Het is juist heel gemakkelijk. Mijn moeder heeft dat altijd gedaan! En als je de kipfilet gewoon dicht laat zitten in het zakje kunnen er ook geen rare dingen mee gebeuren.
Wat je ook akn doen in een paar uur van te voren op het aanrecht laten liggen.

In de koelkast dan, anders maak je het bacteriën enzo wel erg gemakkelijk
AlopiA is offline  
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame

Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Topic Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Het grote bewaartopic Briseïs Eten & Drinken 48 25-03-2012 19:02
Maaltijden voor 1,- p/dag eatdrumseatcym_ Eten & Drinken 52 05-02-2009 15:38
Besparen op eten Verwijderd Eten & Drinken 55 18-01-2008 21:19
Op kamers, hoe te financieren? jitsketje Werk, Geld & Recht 114 16-12-2007 20:28
Eenpersoonsmaaltijden Stepsje Eten & Drinken 9 03-04-2003 21:48


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:32.