Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   [ Het eenvoudige-gerechten topic! ] (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1520365)

Mahonie 26-12-2006 14:58

[ Het eenvoudige-gerechten topic! ]
 
Welke gerechten (recepten erbij uiteraard ;) ) ken jij die lekker zijn, makkelijk klaar te maken, en waarvoor je de ingredienten meestal wel in huis hebt (eenvoudige ingredienten dus, geen speciale kruiden, sausen, groenten ofzo)?

Ik doel niet echt op hoofdmaaltijden, gewoon op een ontbijt, tussendoortje, dessert, maar iets 'groter' dat makkelijk is mag je natuurlijk ook posten.

Ik bedoel ook geen microgolfoven-gerechten of soepbrei die je met water moet mengen. :p

Marzs 27-12-2006 17:52

Een tosti met kaas en ham, of wentelteefjes. Pannekoeken kan je ook heel makkelijk klaar maken natuurlijk :p Aardappelpurree kan ook.

LiefsvanHier 27-12-2006 18:03

Ik weet niet of je dit makkelijk genoeg vindt:

Op de gok yoghurt in een mixkom doen (ligt eraan hoe groot je glas is)
Een hele banaan erbij in doen (voor 1 persoon)
Als het zomer is, gooi je er aardbeien bij in
Je kan er roosvicee of sinaasappelsap bij in gooien
En dan pak je een staafmixer en dan mix je het tot het glad is

En dan doe je eht in een hoog glas en dan heb je je dagelijkse portie zuivel en fruit in een glas :).

PS. Ik ben niet goed in overzichtelijk recepten :o.

Mahonie 27-12-2006 18:20

Citaat:

LiefsvanHier schreef op 27-12-2006 @ 19:03 :
Ik weet niet of je dit makkelijk genoeg vindt:
[...]

Zeker wel hoor, leuk, ga ik zeker eens uit proberen! :) (y)

@Marzs: als je enige speciale tips daarvoor hebt... :p

=zwart wit= 30-12-2006 08:56

1 eierdooier, 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel en 3 eetlepels melk met wat peper/zout in een koekenpan bakken.

90 gr havermout, 125 gr kwark, 2 eetlepels olijfolie, 60 gr bloem/zelf. bakmeel, zout (evt noten/rozijnen/sesam-/lijnzaad oid). 10min (/15 maar dan is het taai) op 200c.

tuttebel 05-01-2007 22:53

Citaat:

LiefsvanHier schreef op 27-12-2006 @ 19:03 :
Ik weet niet of je dit makkelijk genoeg vindt:

Op de gok yoghurt in een mixkom doen (ligt eraan hoe groot je glas is)
Een hele banaan erbij in doen (voor 1 persoon)
Als het zomer is, gooi je er aardbeien bij in
Je kan er roosvicee of sinaasappelsap bij in gooien
En dan pak je een staafmixer en dan mix je het tot het glad is

En dan doe je eht in een hoog glas en dan heb je je dagelijkse portie zuivel en fruit in een glas :).

PS. Ik ben niet goed in overzichtelijk recepten :o.

ken k nog een goeie variant op!:o


-banaan
-yoghurt
-vanillevla
-sinaasappelsap
(ev. nog wat melk als t te dik is, weinigkans op)

banaan in stukjes breken in een maatbeker, 1/4 yoghurt 1/4 vanillevla, 1/2 sinaasappelsap.
mixen. en met een rietje drinken, anders is t niet cool (y)

Gimme more beer 06-01-2007 12:03

Ik heb nog een lekker makkelijk eigen recept. Als je het eet, zou je het niet zeggen, maar het is eenvoudig en niet eens heel erg duur. Enorm lekker <3 Ik kan het elke dag eten!

Benodigdheden (voor 3 à 4 personen):
- 2 Pakken verse tagliatelle met kruiden (hebben ze bij de meeste supermarkten in het kant-en-klaar rek staan)
- 1 Grote pot pesto
- 1 Bakje cherrytomaatjes
- Flink wat gewone tomaten (of natuurlijk pomodori, als het kan)
- 1 Zakje verse rucola (75 g.)
- Ongeveer 300 gram vlees, bijvoorbeeld kleingesneden kip of spekjes, maar er kunnen natuurlijk ook vleesvervangers doorheen

Kook de tagliatelle (niet langer dan op het pak staat!) met wat olijfolie door het water en bak het vlees (als je kip hebt, kun je daar beter eerst mee beginnen) in een grote maaltijdpan. Snijd ondertussen de grote tomaten in kleine stukjes en de cherrytomaatjes doormidden. Laat de kleingesneden grote tomaten uitlekken in een vergiet. Bak de kleingesneden grote tomaten nog even (in ieder geval een paar minuten) mee met het vlees en giet de tagliatelle af. Doe de tagliatelle bij het vlees en roer langzaam de rucola door het pastamengsel. Meng daarna de pesto naar smaak door de pasta en voeg als laatste de cherrytomaatjes toe. Roer het dan nog even door en laat het hooguit een minuutje op laag tot middelhoog vuur staan. Klein scheutje olijfolie over de maaltijd, serveren en opeten!

Als je het hebt, kun je nog wat experimenteren met verse basilicum en andere kruiden, maar hij is zo al erg lekker. Kip kun je eventueel nog wat meer op smaak brengen, want de andere smaken overheersen een beetje. Met spekjes hoeft dat natuurlijk niet.

Maryk 06-01-2007 14:56

Ik heb meestal wel alles in huis voor pizza:
- bloem
- gist
- beetje suiker
- beetje zout
- kruiden (oregano, basilicum, italiaanse kruidenmix, provenciaalse kuidenmix, peper etc)
- tomatenpuree
- knoflook
- allerlei groente

Maak deeg van bloem t/m kruiden met een beetje lauw water. Uurtje of twee laten rijzen.
Maak saus van tomatenpuree + kruiden + knoflook.
Deeg platrollen, saus erop, groente erop, even in de oven (minuut of 20, 180 graden) en klaarrrr.

IcedEarth 06-01-2007 17:52

afbakbroodje met lekkere dingen die in huis zijn, zoals kruidenboter, cherrytomaatjes, honing, pijnboompitten, als het even kan zachte geitenkaas, of italiaanse kruidenkaas, of gewoon komijnekaas, plakjes komkommer ed.

sterrenmeisje 07-01-2007 20:15

luxe en lui toetje

nodig:
- koekenpan
- per persoon 1 of 2 appels, maakt niet uit welke soort
- suiker
- (bak)boter
- evt. (vanille/room) ijs

schil de appels en snij ze in stukjes
bak de appel met wat boter tot ie iets zachter wordt
gooi er zoveel suiker bij als je wilt
bak dit totdat het en beetje karameliseert en je het er lekker genoeg uit vindt zien
lekker met slagroomijs, vanilleijs, beetje kaneel... wat je maar wilt

kost zo'n 5 min om te maken en is superlekker :D

Gimme more beer 07-01-2007 20:47

Luxe? :P

Sarah 07-01-2007 20:53

supermakkelijk en je maakt er goede show mee als er mensen komen eten:

per persoon:
30 gram brie of camembert
30 gram oude goudse kaas
30 gram mozarella
50 ml houdbare slagroom of warmegerechten room
75 tot 125 gram tortellini of penne
2 kleine tomaten
wat olijfolie, zout en peper

Verwarm de grill. Snij de tomaten doormidden, bestrijk ze met olijfolie en strooi er zout en peper overheen. Doe de tomaten onder de grill.
Kook de pasta gaar.
Verwarm de room en gooi de kaas erbij in. Roer tot de kaas gesmolten is en laat het wat inkoken.
Serveer de room over de pasta met de tomaten ernaast, of verklaar de tomaten tot voorgerecht.
Eventueel kun je op elk bord twee blaadjes basilicum op de pasta leggen, omdat het anders zo bleek is.

Met dezelfde saus kun je ook lasagne maken.

sterrenmeisje 08-01-2007 13:29

Citaat:

Gimme more beer schreef op 07-01-2007 @ 21:47 :
Luxe? :P
voor studenten wel :D

Chalcedoon 08-01-2007 16:22

Appel- kruimel toetje

Voor 2 personen

- appel schillen in dunne schijfjes
- mengen met kaneel en wat rozijnen

Doe dit in een klein ovenschaaltje.
Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.

Ondertussen 75 gr boter, 75 gr bloem en 75 gr suiker
met je handen kneden tot een soort grote kruimels en
dit over de appels strooien.

Dit ongeveer 30- 25 minuten in de oven, tot de kruimels
goudbruin zijn!

Heel makkelijk en zeker erg lekker!

sterrenmeisje 08-01-2007 16:29

oeee. nog eentje met appel


voor 2 personen

2 appels schillen en met appelbor klokhuis verwijderen
op een blaadje bladerdeeg leggen
gat van appel vullen met suiker, rozijnen en kaneel
bladerdeeg dichtvouwen

in de oven zetten (k gloof 10 min op 180graden, maar let even op de aanwijzingen bij het bladerdeeg)

lekker met custard of vanillevla

Roos 09-01-2007 12:56

Als je groene pesto met boursin mixt, heb je een heerlijke pestosaus. Supersimpel!

Vind ik zelf er lekker met champignons en pasta, bijvoorbeeld.

Black Soul 09-01-2007 13:12

Gebruik je dan gewone boursin of boursin cuisine?

Jannekus 10-01-2007 12:42

Makkelijk om zelf (kleine) pizza's te maken.

Ingedriënten:

-Bolletje Egyptische Maaltijdpita (kan ook met gewone shoarmabroodjes)
-Pizzaquicksaus van Remia
-Pizza-ingrediënten zoals:
gehakt (gebraden)
salami/ham
paprika
tomaat
champignons
-Geraspte kaas/Mozarella
-Oregano
-Zout/Peper


Snijd de pita's door midden zodat je twee rondjes krijgt. Smeer er pizzaquicksaus over en stel door middel van de ingrediënten je eigen pizza samen. Kaas/Mozarella erover en wat kruiden en stop ze in de oven.

Ik vind het lekker :)

Roos 11-01-2007 12:38

Citaat:

Black Soul schreef op 09-01-2007 @ 14:12 :
Gebruik je dan gewone boursin of boursin cuisine?
Gewone boursin. Je hebt van Euroshopper die bakjes voor zo'n 70 cent. :)

IcedEarth 11-01-2007 12:54

net keek ik even snel in het kookboek van mijn huisgenoot en de bladzijde viel open op simpel en goedkoop, en het klonk oko nog 'ns lekker dus ik denk dati k dat van de week even uit probeer:
tortellini soep, je hebt nodig: bouillon blokje, (boeren) soepgroente, tortellini, italiaanse kruiden.

sterrenmeisje 16-01-2007 16:43

een klassieker: boterkoek

nodig:
- boterkoekvorm
- boter (geen vloeibare, roomboter is het lekkerst)
- bloem
- suiker

neem één derde deel boter (bijvoorbeeld 150 gram), één derde deel suiker en één derde deel bloem. lekker kneden, prop het in de vorm, strijk een beetje glad met bolle kant van een lepel
bakken voor 10 minuten op 180 graden


Citaat:

Bakt boterkoek altijd ‘op zicht’. Boterkoek is klaar als het ‘bubbelt’ in de oven. Als U het uit de oven haalt en het-heen-en-weer schudt en de boterkoek schudt ook heen-en-weer in het blik is hij klaar. Boterkoek moet net niet gaar zijn.

Nona 16-01-2007 17:05

Citaat:

sterrenmeisje schreef op 16-01-2007 @ 17:43 :
een klassieker: boterkoek

nodig:
- boterkoekvorm
- boter (geen vloeibare, roomboter is het lekkerst)
- bloem
- suiker

neem één derde deel boter (bijvoorbeeld 150 gram), één derde deel suiker en één derde deel bloem. lekker kneden, prop het in de vorm, strijk een beetje glad met bolle kant van een lepel
bakken voor 10 minuten op 180 graden

<3 Ik wist niet dat dat zo makkelijk was. Alleen dat schudden snap ik niet.



Ook een hele lekkere kwam ik zaterdag bij de c1000 tegen. Geciteerd uit het mailtje met recept dat ik aangevraagd heb:

Ovenpasta met ham en doperwten
Hoofdgerecht
4 personen ± 15 min. en ± 20 min. oventijd minuten
ingrediënten:
# 400 g pasta (bijv. macaroni of penne)
# zout
# 1 bekertje crème fraîche à 125 ml (c1000)
# 125 g hamblokjes (c1000)
# 1 pot doperwten extra fijn à 350 g (hak), uitgelekt
# 150 g geraspte jonge kaas
# peper

bereiding:
# Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Doe de pasta terug in de pan.
# Schep de crème fraîche, de hamblokjes, de doperwten, de helft van de kaas en peper naar smaak erdoor.
# Schep de pasta in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
# Gratineer de pasta in een voorverwarmde oven (200 ºC) in ± 20 min. goudbruin.
# Lekker met familiesla met stukjes mandarijn en een kant en klare sladressing.
# Toetjestip: vanillevla met verkruimelde bitterkoekjes
# Dranktip: glas halfvolle verse melk

voedingswaarde:
P.p. 2770 kJ/660 kcal, 30 g eiwit, 26 g vet, 77 g koolhydraten

Sarah 16-01-2007 17:18

boterkoek is vloeibaar na het bakken door de grote hoeveelheid boter die in de oven natuurlijk smelt :)

Nona 16-01-2007 17:52

Ok. Hoe lang duurt het voor het hard wordt dan?

sterrenmeisje 16-01-2007 18:14

errrrr... half uurtje ofzo... hoe kouder hoe harder

Quis 17-01-2007 16:33

Voor als jij bijvoorbeeld simpel aardappels met groente maakt, of stampot of iets dergelijks en er nog ''iets bij'' moet, vind ik dit een lekkere variatie.

Per persoon 1 à 2 plakjes bladerdeed ontdooien (ligt er dus aan hoeveel honger ;))
Stukken camambert of brie (zelf vind ik de eerste het lekkers) van ongveer 2 bij 2 centimeter snijden.
Op ieder plakje bladerdeed eentje leggen.
Dichtvouwen. Dit moet vrij precies, hij moet echt dicht zijn anders loopt alles eruit. (Er mag overigens wel nog lucht in zitten)
De over moet voorverwarmd worden.
Bakken in de oven, hoe hoog en hoe lang weet ik uit mijn hoofd niet, maar iig vrij hoog, en vrij lang.
Bakken tot het balderdeeg goudbruin is, is in elk geval altijd goed.
(y)

dennis018 17-01-2007 16:36

Citaat:

Jannekus schreef op 10-01-2007 @ 13:42 :
Makkelijk om zelf (kleine) pizza's te maken.

Ingedriënten:

-Bolletje Egyptische Maaltijdpita (kan ook met gewone shoarmabroodjes)
-Pizzaquicksaus van Remia
-Pizza-ingrediënten zoals:
gehakt (gebraden)
salami/ham
paprika
tomaat
champignons
-Geraspte kaas/Mozarella
-Oregano
-Zout/Peper


Snijd de pita's door midden zodat je twee rondjes krijgt. Smeer er pizzaquicksaus over en stel door middel van de ingrediënten je eigen pizza samen. Kaas/Mozarella erover en wat kruiden en stop ze in de oven.

Ik vind het lekker :)

Kan ook prima met witte pistoletjes (vind ik erg lekker)!

El Kim 17-01-2007 18:47

Kipsalade met meloen, kerriesaus en rijst

Ingrediënten voor 4 personen:

- 1 galiameloen
- 400 gram kip
- 2 zakjes veldsla
- 200 gram amandelen
- 2 of 3 zakjes zelfmaak-kerriesaus (Calvé)
- 400 gram rijst
- mayonaise
- water
- kipkruiden
- zout
- olie of bakboter

Bereiding:

Kook de rijst. Snijd de kip in kleine stukjes en kruid deze. Bak ze op in de pan totdat ze mooi bruin zijn. Ontdoe de meloen van de schil en de pitten, en snij deze dan in kleine stukjes. Haal de kip uit de pan en meng deze met de veldsla. Voeg de meloen en amandelen toe. Maak tot slot de kerriesaus zoals op de verpakking van de zakjes staat (bij 1 zakje 1 eetlepel mayonaise met 2,5 lepel water mengen).

Eet smakelijk (y)

strigoii 25-01-2007 15:55

mijn gevulde tomaten voor ongeveer 4 personen

12 normale vormaat tomaten
gehakt voor 4 personen
gehaktkruiden
een oven op 180 graden (hetelucht)

oven warm laten worden, ondertussen het topje van de tomaten eraf snijden en daarna het hart er uit halen. je vult ze met de gehakt (waar je de kruiden en eventueel een beschuit + ei bij hebt gedaan), je doet het topje van de tomaat er weer op, de harten van de tomaten leg je in dezelfde schaal en dit alles stop je +- 40 minuten in de oven, heerlijk eet het zelf redelijk vaak. voor vegetariers kun je ze ipv met gehakt en gehakt kruiden met gewone kaas + italiaanse kruiden doen.

edit:
dit is een compleet hoofdgerecht in combi met nog iets als rijst of gebakken aardappeltjes.

poetic_tragedy 25-01-2007 17:47

uiensoep (4 personen):


500 gram uiringen en 2 teentjes knoflook goed bakken in de pan tot de uien redelijk bruin zijn.
Daarna 1 liter groentebouillon erbij en 20 minuten zachtjes laten koken. beetje peper erbij en klaar.

lekker met geraspte kaas erin en geroosterd brood erbij.

flyaway 04-02-2007 11:30

De gesmolten boterham
Boterham in een koekenpan een halve minuut, dan omdraaien en wat kaas en groenten op gooien zodat het smelt.

Alles-mix
Men neme een ovenschaal en een keukenmachine. Kijk in de koelkast wat voor groenten je in huis hebt en haal alles door de keukenmachine. Dan in de schaal, ei erdoorheen en met kaas in de oven.

snoopy 04-02-2007 11:51

nodig:
groenten
2 eieren
klein beetje olijfolie



alle groenten die je in huis hebt (en waar je zin in hebt) in stukjes snijden en roerbakken in olijfolie.

Twee eieren klutsen in een grote kom. Hier de geroerbakte groenten doorheen mengen.
Dit mengsel even roerbakken in de pan.

Lekker met stokbrood of Turks brood

Pinksterhaas 04-02-2007 16:51

Witlof met Kip

Pasta koken
Kip in dunne reepjes snijden
Witlof in dunne reepjes snijden
Kip bakken in koekenpan
Witlof er bij
Mosterd er door roeren als het allemaal gaar is
Creme Freche er door roeren


Tonijn met pesto

Blikje tonijn openmaken
Pasta koken (liefst groene tagliatelle)
potje pesto openmaken
Als de pasta gaar is tonijn en pesto er door roeren
Klinkt iets te simpel maar het is wel lekker


Kip Kerrie

Rijstkoken
Kip in blokjes snijden
Champions in vieren snijden
Ui snipperen
Alles bakken
Boek kerrie er door roeren
Beetje bloem er overheen strooien
Paar deciliter bouillon er bij gieten
Als het goed is heb je nu een dikke saus door de bloem.
Over de rijst heen mikken


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:10.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.