Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 26-12-2006, 14:58
Mahonie
Avatar van Mahonie
Mahonie is offline
Welke gerechten (recepten erbij uiteraard ) ken jij die lekker zijn, makkelijk klaar te maken, en waarvoor je de ingredienten meestal wel in huis hebt (eenvoudige ingredienten dus, geen speciale kruiden, sausen, groenten ofzo)?

Ik doel niet echt op hoofdmaaltijden, gewoon op een ontbijt, tussendoortje, dessert, maar iets 'groter' dat makkelijk is mag je natuurlijk ook posten.

Ik bedoel ook geen microgolfoven-gerechten of soepbrei die je met water moet mengen.

Laatst gewijzigd op 26-12-2006 om 15:03.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 27-12-2006, 17:52
Marzs
Marzs is offline
Een tosti met kaas en ham, of wentelteefjes. Pannekoeken kan je ook heel makkelijk klaar maken natuurlijk Aardappelpurree kan ook.
__________________
And i know nothing good comes eazy
Met citaat reageren
Oud 27-12-2006, 18:03
LiefsvanHier
Avatar van LiefsvanHier
LiefsvanHier is offline
Ik weet niet of je dit makkelijk genoeg vindt:

Op de gok yoghurt in een mixkom doen (ligt eraan hoe groot je glas is)
Een hele banaan erbij in doen (voor 1 persoon)
Als het zomer is, gooi je er aardbeien bij in
Je kan er roosvicee of sinaasappelsap bij in gooien
En dan pak je een staafmixer en dan mix je het tot het glad is

En dan doe je eht in een hoog glas en dan heb je je dagelijkse portie zuivel en fruit in een glas .

PS. Ik ben niet goed in overzichtelijk recepten .
Met citaat reageren
Oud 27-12-2006, 18:20
Mahonie
Avatar van Mahonie
Mahonie is offline
Citaat:
LiefsvanHier schreef op 27-12-2006 @ 19:03 :
Ik weet niet of je dit makkelijk genoeg vindt:
[...]
Zeker wel hoor, leuk, ga ik zeker eens uit proberen!

@Marzs: als je enige speciale tips daarvoor hebt...
Met citaat reageren
Oud 30-12-2006, 08:56
=zwart wit=
Avatar van =zwart wit=
=zwart wit= is offline
1 eierdooier, 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel en 3 eetlepels melk met wat peper/zout in een koekenpan bakken.

90 gr havermout, 125 gr kwark, 2 eetlepels olijfolie, 60 gr bloem/zelf. bakmeel, zout (evt noten/rozijnen/sesam-/lijnzaad oid). 10min (/15 maar dan is het taai) op 200c.
Met citaat reageren
Oud 05-01-2007, 22:53
tuttebel
Avatar van tuttebel
tuttebel is offline
Citaat:
LiefsvanHier schreef op 27-12-2006 @ 19:03 :
Ik weet niet of je dit makkelijk genoeg vindt:

Op de gok yoghurt in een mixkom doen (ligt eraan hoe groot je glas is)
Een hele banaan erbij in doen (voor 1 persoon)
Als het zomer is, gooi je er aardbeien bij in
Je kan er roosvicee of sinaasappelsap bij in gooien
En dan pak je een staafmixer en dan mix je het tot het glad is

En dan doe je eht in een hoog glas en dan heb je je dagelijkse portie zuivel en fruit in een glas .

PS. Ik ben niet goed in overzichtelijk recepten .
ken k nog een goeie variant op!


-banaan
-yoghurt
-vanillevla
-sinaasappelsap
(ev. nog wat melk als t te dik is, weinigkans op)

banaan in stukjes breken in een maatbeker, 1/4 yoghurt 1/4 vanillevla, 1/2 sinaasappelsap.
mixen. en met een rietje drinken, anders is t niet cool
__________________
[QUOTE=zeehond23;29007512]tuttebel staat onder mijn bescherming[/QUOTE]
Met citaat reageren
Oud 06-01-2007, 12:03
Gimme more beer
Avatar van Gimme more beer
Gimme more beer is offline
Ik heb nog een lekker makkelijk eigen recept. Als je het eet, zou je het niet zeggen, maar het is eenvoudig en niet eens heel erg duur. Enorm lekker <3 Ik kan het elke dag eten!

Benodigdheden (voor 3 à 4 personen):
- 2 Pakken verse tagliatelle met kruiden (hebben ze bij de meeste supermarkten in het kant-en-klaar rek staan)
- 1 Grote pot pesto
- 1 Bakje cherrytomaatjes
- Flink wat gewone tomaten (of natuurlijk pomodori, als het kan)
- 1 Zakje verse rucola (75 g.)
- Ongeveer 300 gram vlees, bijvoorbeeld kleingesneden kip of spekjes, maar er kunnen natuurlijk ook vleesvervangers doorheen

Kook de tagliatelle (niet langer dan op het pak staat!) met wat olijfolie door het water en bak het vlees (als je kip hebt, kun je daar beter eerst mee beginnen) in een grote maaltijdpan. Snijd ondertussen de grote tomaten in kleine stukjes en de cherrytomaatjes doormidden. Laat de kleingesneden grote tomaten uitlekken in een vergiet. Bak de kleingesneden grote tomaten nog even (in ieder geval een paar minuten) mee met het vlees en giet de tagliatelle af. Doe de tagliatelle bij het vlees en roer langzaam de rucola door het pastamengsel. Meng daarna de pesto naar smaak door de pasta en voeg als laatste de cherrytomaatjes toe. Roer het dan nog even door en laat het hooguit een minuutje op laag tot middelhoog vuur staan. Klein scheutje olijfolie over de maaltijd, serveren en opeten!

Als je het hebt, kun je nog wat experimenteren met verse basilicum en andere kruiden, maar hij is zo al erg lekker. Kip kun je eventueel nog wat meer op smaak brengen, want de andere smaken overheersen een beetje. Met spekjes hoeft dat natuurlijk niet.
__________________
Onderuitgezakt in de koffiehoek van het zorgcentrum zit Sieb met volle teugen na te genieten van de Tweede Wereldoorlog. Arnela is de liefste! <3
Met citaat reageren
Oud 06-01-2007, 14:56
Verwijderd
Ik heb meestal wel alles in huis voor pizza:
- bloem
- gist
- beetje suiker
- beetje zout
- kruiden (oregano, basilicum, italiaanse kruidenmix, provenciaalse kuidenmix, peper etc)
- tomatenpuree
- knoflook
- allerlei groente

Maak deeg van bloem t/m kruiden met een beetje lauw water. Uurtje of twee laten rijzen.
Maak saus van tomatenpuree + kruiden + knoflook.
Deeg platrollen, saus erop, groente erop, even in de oven (minuut of 20, 180 graden) en klaarrrr.
Met citaat reageren
Oud 06-01-2007, 17:52
IcedEarth
Avatar van IcedEarth
IcedEarth is offline
afbakbroodje met lekkere dingen die in huis zijn, zoals kruidenboter, cherrytomaatjes, honing, pijnboompitten, als het even kan zachte geitenkaas, of italiaanse kruidenkaas, of gewoon komijnekaas, plakjes komkommer ed.
Met citaat reageren
Oud 07-01-2007, 20:15
Verwijderd
luxe en lui toetje

nodig:
- koekenpan
- per persoon 1 of 2 appels, maakt niet uit welke soort
- suiker
- (bak)boter
- evt. (vanille/room) ijs

schil de appels en snij ze in stukjes
bak de appel met wat boter tot ie iets zachter wordt
gooi er zoveel suiker bij als je wilt
bak dit totdat het en beetje karameliseert en je het er lekker genoeg uit vindt zien
lekker met slagroomijs, vanilleijs, beetje kaneel... wat je maar wilt

kost zo'n 5 min om te maken en is superlekker
Met citaat reageren
Oud 07-01-2007, 20:47
Gimme more beer
Avatar van Gimme more beer
Gimme more beer is offline
Luxe?
__________________
Onderuitgezakt in de koffiehoek van het zorgcentrum zit Sieb met volle teugen na te genieten van de Tweede Wereldoorlog. Arnela is de liefste! <3
Met citaat reageren
Oud 07-01-2007, 20:53
Verwijderd
supermakkelijk en je maakt er goede show mee als er mensen komen eten:

per persoon:
30 gram brie of camembert
30 gram oude goudse kaas
30 gram mozarella
50 ml houdbare slagroom of warmegerechten room
75 tot 125 gram tortellini of penne
2 kleine tomaten
wat olijfolie, zout en peper

Verwarm de grill. Snij de tomaten doormidden, bestrijk ze met olijfolie en strooi er zout en peper overheen. Doe de tomaten onder de grill.
Kook de pasta gaar.
Verwarm de room en gooi de kaas erbij in. Roer tot de kaas gesmolten is en laat het wat inkoken.
Serveer de room over de pasta met de tomaten ernaast, of verklaar de tomaten tot voorgerecht.
Eventueel kun je op elk bord twee blaadjes basilicum op de pasta leggen, omdat het anders zo bleek is.

Met dezelfde saus kun je ook lasagne maken.
Met citaat reageren
Oud 08-01-2007, 13:29
Verwijderd
Citaat:
Gimme more beer schreef op 07-01-2007 @ 21:47 :
Luxe?
voor studenten wel
Met citaat reageren
Oud 08-01-2007, 16:22
Verwijderd
Appel- kruimel toetje

Voor 2 personen

- appel schillen in dunne schijfjes
- mengen met kaneel en wat rozijnen

Doe dit in een klein ovenschaaltje.
Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.

Ondertussen 75 gr boter, 75 gr bloem en 75 gr suiker
met je handen kneden tot een soort grote kruimels en
dit over de appels strooien.

Dit ongeveer 30- 25 minuten in de oven, tot de kruimels
goudbruin zijn!

Heel makkelijk en zeker erg lekker!
Met citaat reageren
Oud 08-01-2007, 16:29
Verwijderd
oeee. nog eentje met appel


voor 2 personen

2 appels schillen en met appelbor klokhuis verwijderen
op een blaadje bladerdeeg leggen
gat van appel vullen met suiker, rozijnen en kaneel
bladerdeeg dichtvouwen

in de oven zetten (k gloof 10 min op 180graden, maar let even op de aanwijzingen bij het bladerdeeg)

lekker met custard of vanillevla
Met citaat reageren
Oud 09-01-2007, 12:56
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Als je groene pesto met boursin mixt, heb je een heerlijke pestosaus. Supersimpel!

Vind ik zelf er lekker met champignons en pasta, bijvoorbeeld.
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 09-01-2007, 13:12
Black Soul
Black Soul is offline
Gebruik je dan gewone boursin of boursin cuisine?
__________________
dracula is sexy
Met citaat reageren
Oud 10-01-2007, 12:42
Jannekus
Avatar van Jannekus
Jannekus is offline
Makkelijk om zelf (kleine) pizza's te maken.

Ingedriënten:

-Bolletje Egyptische Maaltijdpita (kan ook met gewone shoarmabroodjes)
-Pizzaquicksaus van Remia
-Pizza-ingrediënten zoals:
gehakt (gebraden)
salami/ham
paprika
tomaat
champignons
-Geraspte kaas/Mozarella
-Oregano
-Zout/Peper


Snijd de pita's door midden zodat je twee rondjes krijgt. Smeer er pizzaquicksaus over en stel door middel van de ingrediënten je eigen pizza samen. Kaas/Mozarella erover en wat kruiden en stop ze in de oven.

Ik vind het lekker
__________________
Neti gaat studeren <3
Met citaat reageren
Oud 11-01-2007, 12:38
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Citaat:
Black Soul schreef op 09-01-2007 @ 14:12 :
Gebruik je dan gewone boursin of boursin cuisine?
Gewone boursin. Je hebt van Euroshopper die bakjes voor zo'n 70 cent.
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 11-01-2007, 12:54
IcedEarth
Avatar van IcedEarth
IcedEarth is offline
net keek ik even snel in het kookboek van mijn huisgenoot en de bladzijde viel open op simpel en goedkoop, en het klonk oko nog 'ns lekker dus ik denk dati k dat van de week even uit probeer:
tortellini soep, je hebt nodig: bouillon blokje, (boeren) soepgroente, tortellini, italiaanse kruiden.
Met citaat reageren
Oud 16-01-2007, 16:43
Verwijderd
een klassieker: boterkoek

nodig:
- boterkoekvorm
- boter (geen vloeibare, roomboter is het lekkerst)
- bloem
- suiker

neem één derde deel boter (bijvoorbeeld 150 gram), één derde deel suiker en één derde deel bloem. lekker kneden, prop het in de vorm, strijk een beetje glad met bolle kant van een lepel
bakken voor 10 minuten op 180 graden


Citaat:
Bakt boterkoek altijd ‘op zicht’. Boterkoek is klaar als het ‘bubbelt’ in de oven. Als U het uit de oven haalt en het-heen-en-weer schudt en de boterkoek schudt ook heen-en-weer in het blik is hij klaar. Boterkoek moet net niet gaar zijn.

Laatst gewijzigd op 16-01-2007 om 16:47.
Met citaat reageren
Oud 16-01-2007, 17:05
Nona
Avatar van Nona
Nona is offline
Citaat:
sterrenmeisje schreef op 16-01-2007 @ 17:43 :
een klassieker: boterkoek

nodig:
- boterkoekvorm
- boter (geen vloeibare, roomboter is het lekkerst)
- bloem
- suiker

neem één derde deel boter (bijvoorbeeld 150 gram), één derde deel suiker en één derde deel bloem. lekker kneden, prop het in de vorm, strijk een beetje glad met bolle kant van een lepel
bakken voor 10 minuten op 180 graden
<3 Ik wist niet dat dat zo makkelijk was. Alleen dat schudden snap ik niet.



Ook een hele lekkere kwam ik zaterdag bij de c1000 tegen. Geciteerd uit het mailtje met recept dat ik aangevraagd heb:

Ovenpasta met ham en doperwten
Hoofdgerecht
4 personen ± 15 min. en ± 20 min. oventijd minuten
ingrediënten:
# 400 g pasta (bijv. macaroni of penne)
# zout
# 1 bekertje crème fraîche à 125 ml (c1000)
# 125 g hamblokjes (c1000)
# 1 pot doperwten extra fijn à 350 g (hak), uitgelekt
# 150 g geraspte jonge kaas
# peper

bereiding:
# Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Doe de pasta terug in de pan.
# Schep de crème fraîche, de hamblokjes, de doperwten, de helft van de kaas en peper naar smaak erdoor.
# Schep de pasta in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
# Gratineer de pasta in een voorverwarmde oven (200 ºC) in ± 20 min. goudbruin.
# Lekker met familiesla met stukjes mandarijn en een kant en klare sladressing.
# Toetjestip: vanillevla met verkruimelde bitterkoekjes
# Dranktip: glas halfvolle verse melk

voedingswaarde:
P.p. 2770 kJ/660 kcal, 30 g eiwit, 26 g vet, 77 g koolhydraten
__________________
I like my new bunny suit
Met citaat reageren
Oud 16-01-2007, 17:18
Verwijderd
boterkoek is vloeibaar na het bakken door de grote hoeveelheid boter die in de oven natuurlijk smelt
Met citaat reageren
Oud 16-01-2007, 17:52
Nona
Avatar van Nona
Nona is offline
Ok. Hoe lang duurt het voor het hard wordt dan?
__________________
I like my new bunny suit
Met citaat reageren
Oud 16-01-2007, 18:14
Verwijderd
errrrr... half uurtje ofzo... hoe kouder hoe harder
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 17-01-2007, 16:33
Verwijderd
Voor als jij bijvoorbeeld simpel aardappels met groente maakt, of stampot of iets dergelijks en er nog ''iets bij'' moet, vind ik dit een lekkere variatie.

Per persoon 1 à 2 plakjes bladerdeed ontdooien (ligt er dus aan hoeveel honger )
Stukken camambert of brie (zelf vind ik de eerste het lekkers) van ongveer 2 bij 2 centimeter snijden.
Op ieder plakje bladerdeed eentje leggen.
Dichtvouwen. Dit moet vrij precies, hij moet echt dicht zijn anders loopt alles eruit. (Er mag overigens wel nog lucht in zitten)
De over moet voorverwarmd worden.
Bakken in de oven, hoe hoog en hoe lang weet ik uit mijn hoofd niet, maar iig vrij hoog, en vrij lang.
Bakken tot het balderdeeg goudbruin is, is in elk geval altijd goed.
Met citaat reageren
Oud 17-01-2007, 16:36
dennis018
dennis018 is offline
Citaat:
Jannekus schreef op 10-01-2007 @ 13:42 :
Makkelijk om zelf (kleine) pizza's te maken.

Ingedriënten:

-Bolletje Egyptische Maaltijdpita (kan ook met gewone shoarmabroodjes)
-Pizzaquicksaus van Remia
-Pizza-ingrediënten zoals:
gehakt (gebraden)
salami/ham
paprika
tomaat
champignons
-Geraspte kaas/Mozarella
-Oregano
-Zout/Peper


Snijd de pita's door midden zodat je twee rondjes krijgt. Smeer er pizzaquicksaus over en stel door middel van de ingrediënten je eigen pizza samen. Kaas/Mozarella erover en wat kruiden en stop ze in de oven.

Ik vind het lekker
Kan ook prima met witte pistoletjes (vind ik erg lekker)!
Met citaat reageren
Oud 17-01-2007, 18:47
El Kim
Avatar van El Kim
El Kim is offline
Kipsalade met meloen, kerriesaus en rijst

Ingrediënten voor 4 personen:

- 1 galiameloen
- 400 gram kip
- 2 zakjes veldsla
- 200 gram amandelen
- 2 of 3 zakjes zelfmaak-kerriesaus (Calvé)
- 400 gram rijst
- mayonaise
- water
- kipkruiden
- zout
- olie of bakboter

Bereiding:

Kook de rijst. Snijd de kip in kleine stukjes en kruid deze. Bak ze op in de pan totdat ze mooi bruin zijn. Ontdoe de meloen van de schil en de pitten, en snij deze dan in kleine stukjes. Haal de kip uit de pan en meng deze met de veldsla. Voeg de meloen en amandelen toe. Maak tot slot de kerriesaus zoals op de verpakking van de zakjes staat (bij 1 zakje 1 eetlepel mayonaise met 2,5 lepel water mengen).

Eet smakelijk
__________________
<3| Lid AFCC | Er wordt flink geKoend
Met citaat reageren
Oud 25-01-2007, 15:55
strigoii
strigoii is offline
mijn gevulde tomaten voor ongeveer 4 personen

12 normale vormaat tomaten
gehakt voor 4 personen
gehaktkruiden
een oven op 180 graden (hetelucht)

oven warm laten worden, ondertussen het topje van de tomaten eraf snijden en daarna het hart er uit halen. je vult ze met de gehakt (waar je de kruiden en eventueel een beschuit + ei bij hebt gedaan), je doet het topje van de tomaat er weer op, de harten van de tomaten leg je in dezelfde schaal en dit alles stop je +- 40 minuten in de oven, heerlijk eet het zelf redelijk vaak. voor vegetariers kun je ze ipv met gehakt en gehakt kruiden met gewone kaas + italiaanse kruiden doen.

edit:
dit is een compleet hoofdgerecht in combi met nog iets als rijst of gebakken aardappeltjes.
__________________
Is all that we see or seem, but a dream within a dream?
Met citaat reageren
Oud 25-01-2007, 17:47
poetic_tragedy
Avatar van poetic_tragedy
poetic_tragedy is offline
uiensoep (4 personen):


500 gram uiringen en 2 teentjes knoflook goed bakken in de pan tot de uien redelijk bruin zijn.
Daarna 1 liter groentebouillon erbij en 20 minuten zachtjes laten koken. beetje peper erbij en klaar.

lekker met geraspte kaas erin en geroosterd brood erbij.
Met citaat reageren
Oud 04-02-2007, 11:30
flyaway
Avatar van flyaway
flyaway is offline
De gesmolten boterham
Boterham in een koekenpan een halve minuut, dan omdraaien en wat kaas en groenten op gooien zodat het smelt.

Alles-mix
Men neme een ovenschaal en een keukenmachine. Kijk in de koelkast wat voor groenten je in huis hebt en haal alles door de keukenmachine. Dan in de schaal, ei erdoorheen en met kaas in de oven.
Met citaat reageren
Oud 04-02-2007, 11:51
snoopy
Avatar van snoopy
snoopy is offline
nodig:
groenten
2 eieren
klein beetje olijfolie



alle groenten die je in huis hebt (en waar je zin in hebt) in stukjes snijden en roerbakken in olijfolie.

Twee eieren klutsen in een grote kom. Hier de geroerbakte groenten doorheen mengen.
Dit mengsel even roerbakken in de pan.

Lekker met stokbrood of Turks brood
__________________
Tsja
Met citaat reageren
Oud 04-02-2007, 16:51
Pinksterhaas
Avatar van Pinksterhaas
Pinksterhaas is offline
Witlof met Kip

Pasta koken
Kip in dunne reepjes snijden
Witlof in dunne reepjes snijden
Kip bakken in koekenpan
Witlof er bij
Mosterd er door roeren als het allemaal gaar is
Creme Freche er door roeren


Tonijn met pesto

Blikje tonijn openmaken
Pasta koken (liefst groene tagliatelle)
potje pesto openmaken
Als de pasta gaar is tonijn en pesto er door roeren
Klinkt iets te simpel maar het is wel lekker


Kip Kerrie

Rijstkoken
Kip in blokjes snijden
Champions in vieren snijden
Ui snipperen
Alles bakken
Boek kerrie er door roeren
Beetje bloem er overheen strooien
Paar deciliter bouillon er bij gieten
Als het goed is heb je nu een dikke saus door de bloem.
Over de rijst heen mikken
__________________
Lees ook eens Bob den Uyl
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Nieuws, Achtergronden & Wetenschap Botsing Georgische en Ossetische troepen
hhendrikxx
500 02-10-2008 22:01
Flora & Fauna De wet over dier doden met tegenaanval
Rerisen Phoenix
68 18-10-2007 09:15
Games Adventure games
knijtert
24 03-02-2007 23:42
Levensbeschouwing & Filosofie leven=water
arP-socialist
32 22-10-2005 21:19
De Kantine [gouweouwe]Wat staat er onder jouw ctrl+v? Episode II
Machiavelli
500 28-09-2004 20:34
Beleidszaken Anti-semitisme?
Verwijderd
182 06-03-2004 00:43


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:02.