![]() |
Gebakken vis = pure slechte vette hap?
Hey iedereen, ik heb net 2 gebakken scholletjes van de visboer gekocht. ze zijn nog warm (net vers) maar het valt mij op dat het er erg vetterig uitziet (verpakking eromheen is ook helemaal nat van het vet).
Ik dacht altijd dat vis mager was, maar volgens mij is het zo net zo ongezond als een zak friet met mayo? We gaan ze straks in de oven opwarmen dus hoop dat het vet een beetje weggaat.. bah klote avondeten |
Vis is mager (hangt natuurlijk ook van de soort af, maar een vette vissoort bevat wel het goede vet). Maar olie waar je hem in bakt niet.
Het hangt dus van de bereidingswijze af hoe gezond het is. |
Hoe gezond of ongezond is de bereiding > Gefrituurd door de visboer.
En thuis warmen wij de vis in de oven op (we leggen de vis op een soort papier waar het vet kan intrekken). Maar hoe het er nu uitziet.. bah.. De verpakking is helemaal nat van het vet |
Gefrituurde vis heeft inderdaad weinig meer met de gezonde eigenschappen van vis te maken. De vetten die van nature in vis zitten zijn gezond en heb je nodig, frituurvet en paneerlaagjes maken vis minder gezond.
Overigens valt het me op dat je nogal miept over teveel eten/ teveel vet eten / ongezond eten. Als je wilt weten wat gezond is kun je misschien eens een kijkje nemen op de site van het voedingscentrum en onthoud daarbij, als je doorgaans gewoon gezond eet kun je echt wel af en toe gefrituurde vis of een broodje doner eten zonder dat dat, voor wat dan ook, slechte gevolgen heeft. |
Vis = goed
Frituren = slecht Aardappel = goed Friet = slecht Niet al te moeilijk dacht ik zo :o Overigens bakt een beetje visboer de vis niet in frituurvet maar in soja of pinda olie, wat het al minder erg maakt dan friet. |
Citaat:
Maar idd, beetje vreemd om eerst een in frituurvet gebakken product te kopen en je dan opeens af te vragen of het wel gezond is. Denk zelf eens na. |
Citaat:
Maar het zijn idd goede vetten (y) Hoe vetter de vis hoe beter :o Natuurlijk niet hoe vetter van de frituur hoe beter :p Teveel smileys.. :o |
Citaat:
Tenzij je het hebt over het caloriepercentage dat het vet uit de vis levert, dan zou het misschien kunnen, daar weet ik niets vanaf, maar dat vind ik ook niet relevant. |
Citaat:
Citaat:
Maar haring en makreel zijn op z'n best als ze wat vetter zijn. Volgens mij is een makreel met 7% vet niet te vreten. |
Dat zou dan kunnen. Maar 'het maximale vetpercentage van de meest vette vissoorten is 25 %' natuurlijk nog altijd bij lange na niet hetzelfde als 'een beetje vis heeft 25 % vet'.
|
Citaat:
|
Ik heb daar eigenlijk ook een vraag over,
ik vind het lekker om s avonds een klein blikje makreelfilet, zonder brood of iets anders erbij, op te eten. Is dat heel slecht? Want ik keek laatst op het blikje en daar zitten volgens mij heel veel calorieën in? (het is jammergenoeg alleen maar op oliebasis te krijgen) |
Makreel is gezond, dat bevat wel goede vetten. Natuurlijk moet je er niet teveel van eten, maar goed, van teveel appels word je op den duur ook dik.
|
Citaat:
Je kunt ook eens kijken voor gestoomde/gerookte makreel, vind ik ook erg goed te eten en een stuk beter dan uit een blikje op olie (y) Je moet ze alleen nog wel een beetje schoonmaken (kop en vel zitten er nog aan). Je kunt ze ook in filets krijgen, maar die zijn een stuk duurder. Voor zo'n hele vis betaal je iets van 2,50. Voor filets meestal ook zoiets, maar dan heb je een stuk minder natuurlijk (2 van die dingen uit 1 vis plus wat restjes) :o |
een grote manier voor vissen is het te roosteren. krijgt de grill heet toevoegt dan de vissen met gesneden boter op bovenkant ;)
|
Citaat:
|
:d
|
Citaat:
|
Gewoon alles grillen, wordt lekkerder en gezonder. :cool:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:24. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.