Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Mosselen (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1614569)

Crimson 10-08-2007 14:35

Mosselen
 
Laatst in een restaurant gegeten en dat was heerlijk, wil ze dus nu een keer zelfs maken, maar mijn vraag was, moet je ze in witte wijn koken of wordt het in water ook lekker? Help :)

Andijvie 10-08-2007 14:39

In water kan ook gewoon, mijn moeder deed het altijd met lichte groentebouillon en soepgroente. Was altijd lekker :)

Kali 10-08-2007 21:52

Hier :
een zoete ajuin, een venkel , pastis/pernod en water en dan koken :) heerlijk

MTpower 10-08-2007 22:07

Gaat prima.

Je kunt ze ook met bier koken, ook erg lekker (y)

Jones 11-08-2007 09:42

Als je het in water doet wel met een stapel groenten en een bouillonblokje anders wordt het een beetje slappe hap

Crimson 11-08-2007 09:57

hmm idee, in een pan met groenten + bouillon
en daarna nog even een pannetje met knoflook erbij?

had ze namelijk met knoflook gegeten en dat was lekkkerrr (L)

White Trash 11-08-2007 10:33

Ik ben geen fan maar mijn familie wordt wild zodra ze in bier gekookt worden.

Andijvie 11-08-2007 14:20

In bier is inderdaad heel lekker, smaakt niet naar bier, maar gewoon naar lekkere mosselen :)

Queasy 11-08-2007 18:49

In wijn kan hoor :)

Héérlijk mosselen. Op vakantie nog gegeten

QP 11-08-2007 18:59

wij koken ze ook altijd in witte wijn met soepgroente, en ook altijd een halve ui erbij, want als die zwart wordt, zijn de mosselen niet goed

Andijvie 11-08-2007 19:08

Citaat:

QP schreef op 11-08-2007 @ 19:59 :
wij koken ze ook altijd in witte wijn met soepgroente, en ook altijd een halve ui erbij, want als die zwart wordt, zijn de mosselen niet goed
Ik geef ze altijd een tik, om te kijken of ze goed dicht gaan, en na het koken gaan alle mosselen die nog dicht zijn natuurlijk weg, is nog nooit mis gegaan.

*~Angel~* 09-11-2007 12:20

Allereerst heel goed schoonmaken. Die witte kokkels (of hoe die dingen ook heten) erafhalen + de baarden! Anders krijg je zand in de mossels.

De mossel tussen je vingers "verschuiven". Mochten er mossels open zijn een tik op geven als deze sluit is die goed anders weggooien.

Wij koken ze altijd in rum (80% stroh rum). Worden de mossels super zacht/mals van!! en voor de rest peterselie erin, ui, prei. Soep groenten is ook goed.

*~Angel~* 09-11-2007 12:23

oops.. zie nu dat het best een oud topic is.. excuses!!


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.