![]() |
Mosselen
Laatst in een restaurant gegeten en dat was heerlijk, wil ze dus nu een keer zelfs maken, maar mijn vraag was, moet je ze in witte wijn koken of wordt het in water ook lekker? Help :)
|
In water kan ook gewoon, mijn moeder deed het altijd met lichte groentebouillon en soepgroente. Was altijd lekker :)
|
Hier :
een zoete ajuin, een venkel , pastis/pernod en water en dan koken :) heerlijk |
Gaat prima.
Je kunt ze ook met bier koken, ook erg lekker (y) |
Als je het in water doet wel met een stapel groenten en een bouillonblokje anders wordt het een beetje slappe hap
|
hmm idee, in een pan met groenten + bouillon
en daarna nog even een pannetje met knoflook erbij? had ze namelijk met knoflook gegeten en dat was lekkkerrr (L) |
Ik ben geen fan maar mijn familie wordt wild zodra ze in bier gekookt worden.
|
In bier is inderdaad heel lekker, smaakt niet naar bier, maar gewoon naar lekkere mosselen :)
|
In wijn kan hoor :)
Héérlijk mosselen. Op vakantie nog gegeten |
wij koken ze ook altijd in witte wijn met soepgroente, en ook altijd een halve ui erbij, want als die zwart wordt, zijn de mosselen niet goed
|
Citaat:
|
Allereerst heel goed schoonmaken. Die witte kokkels (of hoe die dingen ook heten) erafhalen + de baarden! Anders krijg je zand in de mossels.
De mossel tussen je vingers "verschuiven". Mochten er mossels open zijn een tik op geven als deze sluit is die goed anders weggooien. Wij koken ze altijd in rum (80% stroh rum). Worden de mossels super zacht/mals van!! en voor de rest peterselie erin, ui, prei. Soep groenten is ook goed. |
oops.. zie nu dat het best een oud topic is.. excuses!!
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:58. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.