Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Gerechten met bier! (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1645774)

Big Boi 17-11-2007 15:46

Gerechten met bier!
 
Wie weet een goed recept voor een oven/stoof schotel waarin bier zit? Ik vind het lastig om me te bedenken waar het lekker bij zou smaken. In tegen stelling tot wijn en sherry want daar heb ik tot nu toe lekkere gerechten mee gemaakt.

Dus, waar gooien jullie bier in en waar is het vooral goed mee te combineren?:)

~lienepien~ 17-11-2007 16:16

Het enige waar ik het wel eens bij gebruikt heb was in pannenkoekenbeslag. Maar dat is geloof ik niet echt wat je zoekt:).

martijn1985 17-11-2007 21:38

Ik heb ooit wel eens stokbroodjes gemaakt met een beleg met bier. Dat was volgens mij geraspte kaas, mosterd en bier door elkaar heen en dan op stokbroodjes en dan onder de grill. Bier combineren is volgens mij vrij lastig door zijn bittere smaak.

Katje 17-11-2007 21:41

Biersoep?

Citaat:

Big Boi schreef: (Bericht 26415127)
oven/stoof schotel

oeps

light fighter 17-11-2007 21:54

rolade in bier (duvel) gestoofd mjammm!!

maria 18-11-2007 08:56

Ik heb laatst vlees gestoofd in bokbier, dat was best lekker..
Daar zat in:
Runderriblappen
Uien
Laurierblad
Jeneverbessen
Chilisaus
Een beetje maizena en een beetje juspoeder

En kaasfondue met bier schijnt ook erg lekker te zijn

Gunkan 18-11-2007 09:12

Wat Maria zegt: stoofvlees of succade in bokbier of Guiness. Mmmm.

En misschien niet wat je zocht, maar ook erg lekker: kip in bierbeslag (bij Het Braadspit ook wel bekend als de "Big Mama"). Stukken kipfilet die door een beslag worden gehaald voor ze worden gefrituurd. Het is een wat dikker beslag, maar d'r zit wel bier in om het lekker luchtig te houden.

coopergirl 18-11-2007 10:54

Citaat:

~lienepien~ schreef: (Bericht 26415355)
Het enige waar ik het wel eens bij gebruikt heb was in pannenkoekenbeslag. Maar dat is geloof ik niet echt wat je zoekt:).

dit kwam ook het eerst bij mij op ^^

Sterf 19-11-2007 11:29

Recipe: Beer Basted Boar Ribs
Requires Cooking (10)
Use: Teaches you how to cook Beer Basted Boar Ribs.

Beer Basted Boar Ribs
Use: Restores 61 health over 18 sec. Must remain seated while eating. If you spend at least 10 seconds eating you will become well fed and gain 2 Stamina and Spirit for 15 min.

Requires Crag Boar Rib, Rhapsody Malt

Big Boi 19-11-2007 12:24

Goede suggesties, ik ga zeker jouw recept met Runderriblappen uitproberen, Maria. 't Lijkt wel vanzelfsprekend om bij het koken met bier te gaan voor een bruin bier.. daar ben ik gelukkig totaal niet vies van.:)(y)

Calyx 19-11-2007 14:57

www.boodschappen.nl of www.ah.nl, daarna bij recepten "bier" invullen
Je krijgt recepten van stampot en bv goulash tot roerbakgerechten en oliebollen

maria 19-11-2007 15:18

Je kan trouwens ook heel goed brood bakken met bier, zeker met een broodbakmachine.. Het enige wat je dan doet is het water vervangen door bier.

Welk bier ga je eigenlijk gebruiken?

doezel 19-11-2007 18:49

gewoon.. stoofvlees !!

Gunkan 20-11-2007 09:24

@ Calyx:

Goed gevonden! :)

Big Boi 20-11-2007 11:50

Citaat:

maria schreef: (Bericht 26428843)
Je kan trouwens ook heel goed brood bakken met bier, zeker met een broodbakmachine.. Het enige wat je dan doet is het water vervangen door bier.

Welk bier ga je eigenlijk gebruiken?

Gisteravond die runderriblappen gemaakt met Palm, smaakte erg lekker.(y)

MTpower 20-11-2007 18:54

Mossels

Sidhe 21-11-2007 10:57

In pannekoeken? Omg dat wil ik ook proberen <3

Misschien heb je hier iets aan:
- Gerechten met bier, maar wel speciaalbier, geloof ik.
- Bier en gastronomie

Géén idee, maar dat vond ik op google..

Nona 21-11-2007 11:45

Nu stond er jaren geleden een recept in het ad met bokbier, ik wist dat hij nog eens van pas zou komen. :D

Van een vergeeld stuk krant:
Benodigheden (4 pers.): 4 biefstukken (à 125g), 250g gemengde paddestoelen in stukjes, 5 el olijf- of zonnebloem olie, 2 el roomboter, 1 takje tijm, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 3 sjalotjes (fijngehakt). 1 el worcestersaus, 2.5 dl bokbier, peper en zout uit de molen, 1 el fijngeknipte bieslook.

Bereiding: 3 el olie in een wok of koekenpan verwarmen, eerst de paddestoelen bakken. Dan de sjalotjes, tijm en knoflook toevoegen en even meebakken. Bier en worcestersaus erbij mikken, 5 minuten laten stoven. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
Biefstukjes met peper bestrooien, in een koekenpan 2 el olie en 2 el boter verhitten. Biefstukjes om en om bakken, met de saus op wame borden serveren, gegarneerd met bieslook. Lekker met aardappelkroketjes en bokbier.

Voorbeeld 23-11-2007 08:29

Bier kan in feite overal in, als er saus bij zit. Hoewel in pastasaus rode wijn lekkerder is.

damaetas 25-11-2007 12:24

op de site van Leffe en Duvel staan wel wat recepten

mss ook es kijken bij grimbergen, chimay, boon, ...

Betercore_oud 26-11-2007 12:20

wij doen t thuis geloof ik in de uiensoep (y)

SX-SuperFly 29-11-2007 21:57

ik kan maar één ding bedenken en dat zijn oliebollen!

PV 05-01-2008 13:03

in het magazine 'boodschappen' van januari 2008 staan een aantal recepten voor gerechten met bier.
- hamlapjes in witbier
- gents stoofvlees
- gestoofde kip met witlof en krieltjes
- jachtschotel
- broodschoteltje met bokbier
ze staan ook op de website http://www.emte.nl/recepten/ geloof ik.

Lentekriebel 07-01-2008 00:14

Citaat:

SX-SuperFly schreef: (Bericht 26505390)
ik kan maar één ding bedenken en dat zijn oliebollen!



Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.