![]() |
Paneer
Eigenlijk wilde ik deze vraag gewoon stellen in het ''ideeën voor recepten topic'', maar aangezien ik daar niet meer op kan reageren, maak ik er maar een eigen topic van.
Paneer dus, Indiase, verse kaas. Weet iemand of het mogelijk is en zo ja hoe, om het zelf te maken? Ik kan het ook wel googelen, maar ik houd meer van recepten, inclusief trucjes, van mensen die het zelf kunnen (iit van die ''kookboekrecepten''). :) Ik heb het nu twee keer gegeten met spinazie, zijn er ook andere (traditionele) lekkere combinaties? En blijft het lang goed of moet je het meteen opeten? |
Niemand?
|
Ik weet niet of je wat aan mijn reactie hebt, want ik heb het zelf nog nooit gemaakt en je vroeg specifiek om eigen recepten. Op internet kan ik wel van alles vinden, maar zelf heb ik geen idee dus.
Ik heb het wel gegeten, toen met spinazie en tomaat. En ik weet dat ze het vaak als basis van vegetarische Indische gerechten gebruiken: bij curry's, chutney's, roti, chapati of naanbrood. Even wat links (die je mss ookal zelf had gezien) ook wat dubbele recepten maar het is toch vergelijken. http://www.joriso.nl/verhaaltjes-Hoo...aagpaneer.html http://www.joriso.nl/verhaaltjes-hoo...saagpanir.html http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/index.htm?http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/recept/bi004507.htm^submenu.htm Deze doet het wel gewoon, even kopiëren/plakken. http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/index.htm?http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/recept/bi004500.htm^submenu.htm Deze dus ook. http://www.foodbgood.com/index.php/Saag_paneer http://www.foodbgood.com/index.php/Shahi_paneer http://books.google.nl/books?id=yfZ_...num=9#PPA53,M1 http://books.google.nl/books?id=yfZ_...um=9#PPA140,M1 http://www.indiaweb.nl/indiase-keuke...s#Alu%20paneer (Alu paneer, Palak paneer, Matter paneer, even doorklikken want aparte links pakt hij niet) Voorlopig genoeg hoop ik, ik moet naar de uni namelijk. Succes :). |
(y)(Y) Zeker handig. Maar nog steeds, als er iemand ervaringsdeskundige is hoor ik dat graag. :)
|
Ik heb ooit een heel verhaal aangehoord van hoe je dat maakt. Maar ik ben het vergeten!
|
Tot nu toe heb ik het alleen in de winkel gekocht. Daar heet het overigens Panir, voor het geval dat het zoeken makkelijker maakt.
Ik heb het meerdere keren gegeten en meestal op dezelfde manier bereidt als tofu. Je kunt er mee roerbakken en inderdaad curry ermee maken. Ik hoop dat je toch nog wat aan m'n reactie hebt. |
Citaat:
Heb je het al gemaakt btw :)? Edit: http://www.heiligekoe.info/index.php?recipe=1&ind=1 |
Om dat er sinds 35 dagen geen reactie meer was geplaats en ik dus niet kon reageren. :confused:
Nee, ik heb het nog niet gemaakt, mn leven is iets te onregelmatig, haha. Maar het staat op de planning voor deze week. :) |
Je kan gewoon reageren hoor :y, maar dit is prima zo.
Anders moet je mij maar boos pmen met klachten enzo;) |
Nou heb ik het gevraagd en het scheen heel simpel te zijn.
Je kookt heeeeel veel melk (ik vroeg hoeveel en toen zei die, dat je geen pan maar een grooote pot moet gebruiken) en als het warm is doe je er een beetje azijn in (zodat het gaat 'schiften'?) Dan moet je het door een dunne doek heen schenken en dat wat in de doek blijft moet je strak inbinden. Dan moet je wachten en wachten en wordt het paneer. Je kunt het in principe alle smaken geven die je wilt door de kruiden er doorheen te koken waar je zin in hebt. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:05. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.