Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 11-05-2009, 15:39
Verwijderd
Eigenlijk wilde ik deze vraag gewoon stellen in het ''ideeën voor recepten topic'', maar aangezien ik daar niet meer op kan reageren, maak ik er maar een eigen topic van.

Paneer dus, Indiase, verse kaas. Weet iemand of het mogelijk is en zo ja hoe, om het zelf te maken? Ik kan het ook wel googelen, maar ik houd meer van recepten, inclusief trucjes, van mensen die het zelf kunnen (iit van die ''kookboekrecepten'').
Ik heb het nu twee keer gegeten met spinazie, zijn er ook andere (traditionele) lekkere combinaties? En blijft het lang goed of moet je het meteen opeten?
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 12-05-2009, 21:42
Verwijderd
Niemand?
Met citaat reageren
Oud 13-05-2009, 07:01
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Ik weet niet of je wat aan mijn reactie hebt, want ik heb het zelf nog nooit gemaakt en je vroeg specifiek om eigen recepten. Op internet kan ik wel van alles vinden, maar zelf heb ik geen idee dus.
Ik heb het wel gegeten, toen met spinazie en tomaat. En ik weet dat ze het vaak als basis van vegetarische Indische gerechten gebruiken: bij curry's, chutney's, roti, chapati of naanbrood.
Even wat links (die je mss ookal zelf had gezien) ook wat dubbele recepten maar het is toch vergelijken.

http://www.joriso.nl/verhaaltjes-Hoo...aagpaneer.html
http://www.joriso.nl/verhaaltjes-hoo...saagpanir.html
http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/index.htm?http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/recept/bi004507.htm^submenu.htm
Deze doet het wel gewoon, even kopiëren/plakken.
http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/index.htm?http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/recept/bi004500.htm^submenu.htm
Deze dus ook.
http://www.foodbgood.com/index.php/Saag_paneer
http://www.foodbgood.com/index.php/Shahi_paneer
http://books.google.nl/books?id=yfZ_...num=9#PPA53,M1
http://books.google.nl/books?id=yfZ_...um=9#PPA140,M1
http://www.indiaweb.nl/indiase-keuke...s#Alu%20paneer (Alu paneer, Palak paneer, Matter paneer, even doorklikken want aparte links pakt hij niet)

Voorlopig genoeg hoop ik, ik moet naar de uni namelijk. Succes .
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 13-05-2009, 21:40
Verwijderd
Zeker handig. Maar nog steeds, als er iemand ervaringsdeskundige is hoor ik dat graag.
Met citaat reageren
Oud 14-05-2009, 01:53
Verwijderd
Ik heb ooit een heel verhaal aangehoord van hoe je dat maakt. Maar ik ben het vergeten!
Met citaat reageren
Oud 14-05-2009, 07:08
Miracle
Avatar van Miracle
Miracle is offline
Tot nu toe heb ik het alleen in de winkel gekocht. Daar heet het overigens Panir, voor het geval dat het zoeken makkelijker maakt.

Ik heb het meerdere keren gegeten en meestal op dezelfde manier bereidt als tofu. Je kunt er mee roerbakken en inderdaad curry ermee maken.

Ik hoop dat je toch nog wat aan m'n reactie hebt.
__________________
Met citaat reageren
Oud 16-05-2009, 15:09
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Citaat:
Eigenlijk wilde ik deze vraag gewoon stellen in het ''ideeën voor recepten topic'', maar aangezien ik daar niet meer op kan reageren, maak ik er maar een eigen topic van.
Hoezo dit eigenlijk?

Heb je het al gemaakt btw ?

Edit: http://www.heiligekoe.info/index.php?recipe=1&ind=1
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..

Laatst gewijzigd op 16-05-2009 om 21:46.
Met citaat reageren
Oud 16-05-2009, 22:56
Verwijderd
Om dat er sinds 35 dagen geen reactie meer was geplaats en ik dus niet kon reageren.

Nee, ik heb het nog niet gemaakt, mn leven is iets te onregelmatig, haha. Maar het staat op de planning voor deze week.
Met citaat reageren
Oud 16-05-2009, 22:59
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Je kan gewoon reageren hoor , maar dit is prima zo.

Anders moet je mij maar boos pmen met klachten enzo
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..

Laatst gewijzigd op 16-05-2009 om 23:09.
Met citaat reageren
Oud 17-05-2009, 12:12
Verwijderd
Nou heb ik het gevraagd en het scheen heel simpel te zijn.

Je kookt heeeeel veel melk (ik vroeg hoeveel en toen zei die, dat je geen pan maar een grooote pot moet gebruiken) en als het warm is doe je er een beetje azijn in (zodat het gaat 'schiften'?) Dan moet je het door een dunne doek heen schenken en dat wat in de doek blijft moet je strak inbinden.

Dan moet je wachten en wachten en wordt het paneer. Je kunt het in principe alle smaken geven die je wilt door de kruiden er doorheen te koken waar je zin in hebt.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Onzin Wat eten we vandaag?
Loezzel
500 22-02-2017 15:15
Eten & Drinken Valess, vleesvariatie van zuivel
Love_Fulfilled
71 07-06-2005 12:32
Lichaam & Gezondheid Het Grote Voeding en Gezondheids-topic #48
Mara
500 30-04-2005 16:11
Lichaam & Gezondheid Het grote voeding en gezondheid topic #35
Sappie
500 03-03-2005 05:29
Lichaam & Gezondheid Lijntopic #34
Verwijderd
500 23-02-2005 12:18
Eten & Drinken Uiteten: Wat bestel je bij de GRIEK?
Miracle
47 15-08-2003 17:48


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:30.