![]() |
Te vies om te eten Topic
Nou, je kent het wel, je staat in de winkel en je ziet iets 'lekkers' staan althans zo ziet het er wel uit op de verpakking. Dus je koopt het artikel met veel plezier en gaat het daarna meteen eten of je moet het eerst even thuis gaan koken. Dan blijkt er dat de smaak niet te harden valt. Zó vies is het. Dus daarom dacht ik (ik praat uit ervaring) laat ik maar een Topic maken om andere mensen te waarschuwen wat ze juist niet moeten kopen. Omdat de smaak niet te harden valt of de kwaliteit heel laag is.
|
Nou dit is dan het artikel waardoor ik bedacht, 'Hier moet een topic over komen'.
http://www.dutchgroceries.nl/images/...Hamburgers.jpg Dus ik stond in de winkel en ik mocht iets uitzoeken wat ik kan gaan koken als ik alleen thuis ben. Dus ik keek op allerlei verpakkingen in de winkel wat er lekker leek en wat niet. Totdat ik bij de Unox Hamburgers stond. ze zagen er lekker uit etc. Dus ik stond met water in mijn mond te kijken en dacht 'Die worden het'. Dus ik daarna naar de kassa gelopen en afgerekend. Toen ik thuis kwam maakte ik de verpakking open en het vlees zag er niet bepaalt lekker uit. Het was vast en zag er echt niet uit als een hamburger maar meer als hondenvoer, dus ik dacht agg, het is alleen het uiterlijk maar dus ik ging het bakken en toen het klaar was na een aantal minuten serveerde ik het op mijn bord. En ik ging er in snijden. Het was zo glad als iets als je erin sneed en het zag er uit als honden/kattenvoer in een blik. Zo hard samengeperst terwijl je er makkelijk in snijd. Het zag er niet eens uit als vlees. En ik dacht toen nog, 'de smaak zal wel goed zijn'. Dus het ging het proeven en het was echt vies,vuil, goor. Wat je ook maar kunt bedenken het smaakte echt als hondenvoer! En ik had het meteen uitgespuugd en weggegooid. Dus voor mensen die dit lezen en voor de schappen staan om een hamburger uit te zoeken, Koop deze niet. |
eigenlijk is geen enkel eten als ''te vies'' af te schrijven (tenzij het verkeerd klaargemaakt is ofzo), maar smaken verschillen gewoon...
zo kunnen wij apenhersens als iets extreems goors zien/beleven, maar in andere landen s het een uber feestmaaltijd.. |
Ik kocht een tijd terug een pak van die bolletje kleine koekjes-achtige dingen. Daar moest dan melk over en dan was het lekker. Viel echt enorm tegen en het pak is zo de container in gegaan.
|
Citaat:
|
Liga evergreen hartig
Vanwege mijn enthousiasme over sultana hartig was ik hier erg nieuwsgierig naar. Na 2 happen alles in de prullenbak gegooid :( |
Citaat:
ontopic: ik eet zo min mogelijk prefab-voedsel, dus ik zou het zo niet weten. Hoewel Bebogeen hoog aan mijn lijstje staat. |
rode pesto uit potjes http://emoticonhq.com/images/ICQ/sick.jpg
smaakt naar puke :eek: |
nja nu ik erover nadenk,
seperator vlees (slacht afval vlees) vind ik te vies om te eten :p |
Och, dat is toch vooral het idee. Je gaat mij niet vertellen dat je geen kipnuggets of frikandellen lust ;)
|
Citaat:
Citaat:
|
Wij aten die kant-en-klaar-hamburgers van Unox altijd op vakantie de eerste overnachting (want dan heb je nog geen boodschappen kunnen doen enzo), ik vond ze altijd heel lekker :o Ja, natuurlijk is een echte hamburger lekkerder, maar ik vind die kant-en-klaar-dingen toch ook wel wat hebben :D
Tijdje geleden kocht ik een soort Wasa-cracker-sandwich ding met kaas: http://3.bp.blogspot.com/_wA3iZx3fgF.../s400/9199.gif En die vind ik dus echt ongelooflijk ranzig. Yuk. Die kaas die er op zit is ook gewoon eng :s |
ja dat is geen kaas maar een soort kaaspoeder! Heel vies:|
Ik had ooit Quornworstjes en het basisspul quorn heeft een erg neutrale smaak maar die worstjes waren echt niet te eten, ik heb niet eens de eerste hap doorgeslikt. |
Oh ja, die Wasa dingen zijn viiiees. :|
|
Citaat:
Vlees & gezondheid 'Niks mis met separatorvlees' ERMELO – 'Ik snap die krampachtigheid en schijnheiligheid rond separatorvlees niet. Het is vlees van prima kwaliteit en bovendien goed traceerbaar.' Gerjan van de Craats van Polskamp, producent van separatorvlees, reageert daarmee op de commotie dat Albert Heijn kipseparator in vleesproducten gebruikte. Van de Craats zegt tegen Meat&Meal dat heel de wereld niet moeilijk doet over separatorvlees, behalve Nederland. 'En dat terwijl het heel gezond vlees is. Het bestaat uit slechts 15 procent vet en 16 procent eiwit, en het vochtgehalte is vrij laag.' Volgens hem moet Nederland nu maar eens af van het 'schijnheilige gedoe'. 'Ik eet liever separatorvlees uit Nederland waarvan de kwaliteit en traceerbaarheid goed is dan kip uit Brazilië waarbij je maar moet afwachten wat je eet.' Wel vind hij dat Albert Heijn open had moeten zijn over het gebruik van separatorvlees. 'AH had het gewoon moeten melden. Maar in plaats daarvan gaan ze krampachtig in de verdediging voor iets waarvoor ze zich niet hoeven te verdedigen.' Polskamp haalt al 30 jaar via de separator onder druk vlees van de kippenbotten af, voor alle producten waar verkleind vlees in zit, zoals frikadellen, hamburgers en cheeseburgers. Het bedrijf is naar eigen zeggen 's werelds grootste producent van separatorvlees, met een productie van 2 miljoen kilo per week. 'En we hebben groeimogelijkheden.' |
Citaat:
in grand'italia pesto rosso zit blijkbaar het volgende: "Semi-geconcentreerde tomaat, zonnebloemolie, gedroogde tomaten (7%), extra vergine olijfolie (3%), Grana Padano kaas (5%), Pecorino kaas (5%), basilicum (4%), cashewnoten, zout, knoflook, emulgator: lecithinen, zuurteregelaar: citroenzuur, chili (0,12%)" - wat hoort er niet thuis in rode pesto? semi-geconcentreerde tomaat, zonnebloemolie, cashewnoten, zout, emulgator, lecithinen, citroenzuur en chili... " het zijn trouwens dezelfde ingrediënten als die van bertolli pesto rosso, zie ik: "Tomatenpuree (39%), plantaardige olie, Extra Olijfolie van eerste persing, gedroogde tomaten (7%), cashewnoten, Pecorino Romanokaas (5%), Grana Padanokaas (met ei) (5%), basilicum (3,9%), zout, knoflook, pijnboompitten (1%), emulgator: lecithine, voedingszuur: citroenzuur, chilipeper." like ... come - on, zonnebloemolie?? tomatenpuree?? CITROENZUUR?? blegh! :p rode pesto = handvol zongedroogde tomaten + handvol grana padano/pecorino/parmeggiano + handvol pijnboompitten + handvol verse basilicum + 3 teentjes look + 1dl olijfolie, voilà :p |
Citaat:
|
Citaat:
niets gaat boven zelf maken natuurlijk! |
pesto is heilig, je moet wel uitkijken dat er geen dons in het potje gaat groeien...
|
Citaat:
Nee, ik hou niet van dat soort vlees en al die crap uit pakjes. Broodjes bij de Albert Heijn zijn ook verschrikkelijk, met name die met mozzarella, tomaat en pesto. De mozzarella is compleet smakeloos, de tomaat waterig en de pesto smaakt gewoon naar zout. |
Citaat:
Ik had laatst zo'n broodje gezond met kip en ceasar-salad dressing, nou, die dressing was gewoon een enorme schep mayo, echt zoo vet, heb 'm weggegooid want kreeg 't echt niet naar binnen gewerkt :N |
Dat soort kip is ook altijd verschrikkelijk droog en smakeloos.
En de kaas in de meeste voorverpakte broodjes mogen ze van mij ook afschaffen. |
die trio met ei/bacon - gehaktbal - kip kerrie is best te pruimen hoor. misschien smaakt het allemaal niet zoals je zou verwachten, maar het smaakt best prima (y) :)
|
De broodjes bij de AH zijn best goed te doen, alleen moet je dan de warme broodjes aan de balie hebben en niet die voorverpakte driehoekige bleke shit in de koeling.
Ik had gisteren een stukje biologische rookworst en die was heel droog en vies. Maar misschien lust ik na tien jaar vegetarisme gewoon geen vlees meer, dat kan ook. |
Citaat:
Die Wasa dingen met kaas ja. Bah. |
remia saté-lijn. met minder calorieen enzo. bah (n)
|
Meloen, pijnboompitten en van die ranzige ritsels, waarvan iedereen tegenwoordig lijkt te doen alsof ze nooit bestaan hebben.
|
In de supermarkt koop ik alleen dingen waarvan ik weet dat ik het lust. Ik ben niet zo'n avontuurlijk type! :)
|
Rode kool.:S
|
Citaat:
|
'Sultana Hartig - Barbecue Bacon' smaakt (naar mijn mening) alsof de verpakking al 'n weekje open is geweest: de biscuits zijn verre van knapperig (N).
|
Al die cheeseburgers en chickenburgers en hamburgers en dat soort shit die je als voorverpakt uit de koeling kunt krijgen :S Gadverdamme.
|
Citaat:
|
Paprika is voor mij echt niet binnen te krijgen. Die geur en smaak..:(
|
Citaat:
|
Citaat:
Ontopic: http://www.productoftheyear.co.uk/im...s/prod_607.jpg |
^ Die vind ik dus echt heerlijk, maar ik schijn er echt een uitzondering op te zijn :bloos:
Niet te eten: Witlof. Wat je er ook mee doet, het is alsof je oorsmeer op eet. |
Mijn moeder kocht eens een luxe Griekse Salade. Het zag er heel lekker uit, met feta en tomaatjes en olijfjes. Maar die lagen dus alleen bovenop. Het was eigenlijk een heel grote bak ui en komkommer, met bovenop drie olijven, vijf blokjes feta en een cherrytomaatje. Dat is echt geen vier euro waard!
|
Citaat:
voor smeuïgheid wat melk erbij en voor smaak kun je geperste knoflook, mosterd, ketjap of wat je ook maar lekker vindt erdoor gooien. |
Ik vind aardappelpuree uit een zakje over het algemeen wel prima te eten, eigenlijk, als je het goede merk neemt. Van Maggi of Ah huismerk zijn wel minder lekker dan zelfgemaakte, maar als je zelfgemaakte aardappelpuree lust, lust je dat ook wel. Van Aldimerk is behanglijm of papier-maché, het smaakt niet per se vies maar je hele mond plakt aan elkaar. Andere merken heb ik niet geprobeerd.
En toen het net op de markt was, was die van Maggi een soort sneldrogend beton, maar dat hebben ze dus een hoop verbeterd. |
^:Y:D
Zure zult, balkenbrij, orgaanvlees, smac, lever(worst) of worst met van die witte stukjes erin, worst in het algemeen eigenlijk:o, oh en tuinbonen kan ik ook maar niet aan wennen. Ik vind van die fruitcocktail uit blik ook zo ranzig, soms met van die harde stukjes er nog aan en ughl. En dingen als slakken, maar dat mag ik niet zeggen want heb ik nog nooit gehad, maar het is wel te vies om te eten voor mij dus:p. Mja dan kan ik ook wel schapenhersenen, stierenballen, insekten enz aankomen. Edit: Ohja, van die bonbons met zo'n bepaalde vloeibare vulling (n). |
Ohh, als we op die toer gaan: schildpadden en kippenvoetjes waren bij mij ook niet zo'n succes (N).
|
Citaat:
ook heb ik iets in mijn hoofd dat orgaanvlees gewoonweg niet goed voor je kan zijn :) hoewel ik leverworst heerlijk vind en in een gerecht verwerkte levertjes ook geen probleem vind ga ik het niet 'los' eten. vooral tongenworst ziet er zo smerig uit. een aantal (gefrituurde) insecten heb ik wel gegeten en die waren echt prima te doen, kikkerbilletjes zijn ook lekker, maar al de andere fear factor rotzooi die jij noemt hoeft van mij inderdaad ook niet. maar voor de rest eet ik vrijwel alles :) |
Ik vind eigenlijk alle maaltijdsalades tegenvallen. Ze zien er lekker uit en dat zijn ze ook voor een paar happen, maar daarna ben ik er altijd snel klaar mee.
|
Citaat:
|
Weet je wat ik vies vind? Een boterham met pindakaas en ander zoet beleg tegelijkertijd (zoals hagelslag)!
|
Ik heb pas 2 'nieuwe' producten geprobeerd die ik echt maar met moeite -en tegenzin- wegkreeg; Kant en klare groentelasagne.
Ik dacht die moet ik eens proberen! (zonder naar de ingrediëntenlijst te kijken). Blijkt er totaal geen vlees in te zitten (minpunt) en daarnaast zat dat ding ook nog eens vol olijven (lust ik absoluut niet!). Heb al die olijfstukjes er maar uit zitten vissen en de rest met een zure kop weggewerkt met na iedere hap een slok cola om de smaak weer weg te krijgen :D Een aantal dagen later wilde ik een diepvriespizza eten, ik stond voor het vriesvak en zag toen een American style pizza liggen van dr oetker, een hotdog pizza. Leek me wel speciaal, maar ik heb hem maar voor de helft opgegeten, kreeg het écht niet weg (n). |
Citaat:
|
Leverpaté. God wat is dat smerig. Ik at dat een keer op een matse op visite en ik durfde het niet te laten staan... beuuuuurk.
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.