![]() |
Gourmetten
Hebben jullie nog leuke ideeen voor bijgerechtjes, aparte dingen voor in het pannetje, sausjes, salades etc?
|
Ik gourmet graag met een thema. Vooral landenthema's doen het goed. Bv. Italië en dan zet je behalve het vlees ook pizzadeeg, tomatensaus, minipasta, tomaten, courgetteblokjes, aubergine, mozarella, parmenzaanse, gorgonzola, paprika, verse kruiden, proscuitto etc. op tafel. Of China en dan zet je noodles, sojasaus, allerlei specerijen, bamboescheutjes, minimais, tofoe etc. op tafel.
|
Pannenkoeken :bloos:
|
Ja pannenkoekjes!
Die zijn ook heeeel lekker met courgette erin! Sowieso doen dingen als courgette en champignon het heel goed want die zijn lekker op te bakken. |
Pannenkoeken
Ei (roerei) geraspte kaas ;P |
cherrytomaatjes <3
|
Dumplings! Die kun je namelijk heel goed bakken en die zijn klein genoeg voor zo'n pannetje en dat zijn juist typisch dingen om te 'delen'.
|
Wij hadden voor erbij altijd stokbrood met kruidenboter, vruchtencocktail (uit blik of vers), uhm kan verder even niets bedenken. Stokbroodje roosteren en dan nog even terug met gerapte kaas erop is ook erg lekker :)
|
Plakjes courgette met een plakje brie erop met een beetje pesto <3 Stukjes pizza, ei, pannekoekjes etc.
|
Thanks iedereen
Ik heb zelf ook nog wat dingetjes bedacht/opgezocht: geitenkaasjes in spek, chipolataworstjes in stukjes snijden, tapas van de AH ofzo (die bakjes met spiesjes/gehaktballetjes ed.), gerookte spekjes, blikje bonduelle gekookte krieltjes |
Bakkaas :P
|
Citaat:
|
Feta/Halloumi kun je wel goed bakken ja, maar een gewoon stokbroodje met jonge kaas doet het ook goed. Sommige gourmetstellen hebben onder het deel waar je de pannetjes op zet een soort van grill, daaronder zo'n broodje roosteren is echt (y).
Naast de voor de hand liggende dingen zoals pannenkoekjes (met van alles door het deeg), (kwartel)eitjes om te bakken en fruit (al dan niet uit blik), vind ik dat er bij gourmetten altijd zelfgemaakte kruidenboter hoort. Als dat ontbreekt is de pret er voor mij eigenlijk al een beetje vanaf. Daarnaast is zelf sausjes maken altijd lekkerder (en net wat specialer) dan sausjes uit een fles. Verder kun je het met salades zo gek maken als je wilt: in een salade kun je immers alles stoppen wat je lekker vindt. Ik moet zeggen dat ik vegetarisch eet, en dat ik daarom sowieso al creatiever moet zijn als het op gourmetten aankomt. Want van alleen sojaburgers/quornstukjes/vallessfilets moet je het dan echt niet hebben... |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:19. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.