Feta/Halloumi kun je wel goed bakken ja, maar een gewoon stokbroodje met jonge kaas doet het ook goed. Sommige gourmetstellen hebben onder het deel waar je de pannetjes op zet een soort van grill, daaronder zo'n broodje roosteren is echt

.
Naast de voor de hand liggende dingen zoals pannenkoekjes (met van alles door het deeg), (kwartel)eitjes om te bakken en fruit (al dan niet uit blik), vind ik dat er bij gourmetten altijd
zelfgemaakte kruidenboter hoort. Als dat ontbreekt is de pret er voor mij eigenlijk al een beetje vanaf. Daarnaast is zelf sausjes maken altijd lekkerder (en net wat specialer) dan sausjes uit een fles. Verder kun je het met salades zo gek maken als je wilt: in een salade kun je immers alles stoppen wat je lekker vindt.
Ik moet zeggen dat ik vegetarisch eet, en dat ik daarom sowieso al creatiever moet zijn als het op gourmetten aankomt. Want van alleen sojaburgers/quornstukjes/vallessfilets moet je het dan echt niet hebben...