Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Lichaam & Gezondheid (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Voedselvergiftiging? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1832933)

Lychee 03-05-2011 11:02

Voedselvergiftiging?
 
Ik ging gisteren lekker om 1:00 slapen. Ik had al vanaf de middag last van misselijkheid en een drukkend gevoel in mijn maag. Ik sliep slecht, en vanaf 4:00 ben ik continu wakker geworden van de pijn, ik had pijn in mijn darmen, buik, maag (en ik ben ook nog eens ongesteld). Ik ben vanaf die tijd tig keren naar de wc gegaan maar d'r kwam niks uit.
Dus de hele tijd kramp, tot ongeveer 9:00, toen heb ik mijn hele maaginhoud eruit gegooid.
Het ging gelijk beter.
Maar nu vraag ik me dus af hoe dat nou zo ineens kan.
Dingen die ik gisteren heb gegeten:
- croissant met boter, bruin broodje met 4 aardbeien.
- snoep (een paar van die cadillacs, die overigens niet te eten waren)
- een halve kindersuikerspin
- 5 asperges
- halve kaassoufflé
- stuk of 10 aardbeien.

Ik verdacht na het examineren van mijn maaginhoud gelijk de aardbeien, aangezien ik die twee dagen eerder op de markt had gekocht, en ze toen ik ze kocht zelfs al zacht waren en heel wat vieze plekjes hadden.
Maar kan je van aarbeien voedselvergiftiging krijgen? Of ben ik allergisch ofzo?

HangInThere 03-05-2011 11:24

Van elk verrot product kun je voedselvergiftiging krijgen. Houd het even in de gaten dat je intake voldoende blijft en je geen koorts krijgt.

Het kan ook gewoon een virale ontsteking zijn, even vervelend, maar doorgaans snel over zonder problemen.

Andijvie 03-05-2011 12:19

Het kan idd zijn dat je iets verkeerds hebt gegeten, maar het kan ook zijn dat je maag bijvoorbeeld al geïrriteerd was door een virusje en dat je eten daarom niet goed viel. Vandaag gewoon rustig aan doen, niet meteen te zwaar gaan eten, maar gewoon wat makkelijk verteerbare dingen (y)

Volk 03-05-2011 12:49

Waar jij last van hebt klinkt als wat ik vroeger altijd had als in ongesteld was. Misschien ligt het daar aan. Gewoon rustig aan doen en goed blijven drinken.

Andijvie 03-05-2011 12:51

Citaat:

Volk schreef: (Bericht 31572472)
Waar jij last van hebt klinkt als wat ik vroeger altijd had als in ongesteld was. Misschien ligt het daar aan. Gewoon rustig aan doen en goed blijven drinken.

Dat kan idd ook nog, had ik vroeger ook wel eens (vaker echt darmkrampen, maar soms ook flink misselijk met overgeven).

Freyja 03-05-2011 21:37

Citaat:

HangInThere schreef: (Bericht 31572230)
Van elk verrot product kun je voedselvergiftiging krijgen. Houd het even in de gaten dat je intake voldoende blijft en je geen koorts krijgt.

Het kan ook gewoon een virale ontsteking zijn, even vervelend, maar doorgaans snel over zonder problemen.

Voedselvergiftiging krijg je naar mijn weten van bacteriën op je eten; rotting heeft daar niet zo veel mee te maken (iig bij plantaardige dingen).

Lychee 04-05-2011 01:02

Bedankt voor de reacties :)

Het was dus waarschijnlijk gewoon griep... De hele dag nog last van gehad.
Moe, rillerig, spierpijn, hoesten etc.

Haha nu maar hopen dat het snel overgaat :)

HangInThere 04-05-2011 05:35

Citaat:

Freyja schreef: (Bericht 31573906)
Voedselvergiftiging krijg je naar mijn weten van bacteriën op je eten; rotting heeft daar niet zo veel mee te maken (iig bij plantaardige dingen).

Verrotting is juist het proces van afbraak door onder andere bacterien, ook bij groenten en fruit.

Freyja 05-05-2011 11:59

Citaat:

HangInThere schreef: (Bericht 31574331)
Verrotting is juist het proces van afbraak door onder andere bacterien, ook bij groenten en fruit.

Ik doelde op een paar ziekteverwekkende bacteriën als salmonella. Maar je hebt natuurlijk gelijk, er zitten veel meer bacteriën op. De meeste doen alleen niks.

Citaat:

Bacteriële voedselvergiftiging

Bij een bacteriële voedselvergiftiging worden de verschijnselen niet veroorzaakt door de bacterie zelf, maar door door de bacteriën geproduceerde gifstoffen (toxines). Deze kunnen nog in het voedsel aanwezig zijn, ook al zijn de bacteriën zelf gedood (bijvoorbeeld door koken). Indien de verschijnselen door de bacteriën zelf worden veroorzaakt, spreekt men van een voedselinfectie. Voorbeelden van bacteriële voedselvergiftiging zijn :

botulisme, veroorzaakt door een eiwit gevormd door de bacterie Clostridium botulinum
diarree veroorzaakt door toxines gevormd door Bacillus cereus in opgewarmde rijst of pasta
braken door toxines gevormd door Staphylococcus aureus. (Vooral bacteriën als Salmonella en Escherichia coli veroorzaken voedselinfecties.)

In de meeste gevallen staat een bacteriële voedselvergiftiging los van bederf, het product ziet er nog gewoon uit en ruikt normaal.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.