![]() |
Keukenspullen bij Ikea
Ik heb een aantal keukenspullen van Ikea en ben over een aantal dingen erg tevreden (in ieder geval als je bedenkt welke prijs je er voor betaald hebt). Bijvoorbeeld de ovenschalen, de blikopener en de plastic roerlepels. Maar er zijn ook dingen die ik niet had hoeven kopen, bijv. de houten roerlepels (die zuigen zich vol met sappen en gaan er smoezelig uit zien) en de keukenweegschaal (gewoon niet praktisch). Ook heb ik een set plastic bewaarbakjes waar ik het deksel amper af krijg.
Bij bijv. de pannen vraag ik me altijd af hoe lang die meegaan. Welk keukengerei heb jij bij Ikea (of andere 'goedkope' winkel) gekocht, wat een aanrader is? |
Bevalt:
De keukenmessen van de Hema. Ze zijn (en blijven) goed scherp, net als de prijs, en blijven netjes. Ovenschalen van de Blokker. Liggende rasp van Ikea, het bakje dat je onder de rasp vastduwt vangt de boel op, zelfs komkommer gaat best mooi. Het bakje kan bij wijze van meteen op tafel worden gezet. Je krijgt er een grove en fijne rasp bij. Nadeel: bij opbergen moet je aan beide kanten een rasp bevestigen, met de scherpe kant naar buiten.. Bevalt niet: Kookpan van de Hema. Weet niet welk type, kan ook zijn dat ik een misbaksel heb gekocht. Brandt vaak aan op de bodem en de handvatten brokkelen door de warmte, wat ook een vieze geur afgeeft. Spatel van de Hema. Toen ik vlees om wilde keren in de pan, smolt de bovenkant weg.. Kookwekker van de Hema met magneet. Doet het alleen als 'ie rechtop staat, als je geluk hebt. Groentemes van de Blokker. Erg buigbaar waardoor je snel verkeert kracht zet. Wel goed scherp. En scharen van Ikea roesten snel. |
Wij hebben hier thuis heel veel ikea-spul. Dat gaat over het algemeen een lange tijd goed, maar bij ons gaan bij de meeste "wokken" (niet zeker of die van de ikea komen, maar ik dacht van wel) vrij snel de anti-aanbaklaag helemaal kapot. De gewone kook-pannen van de ikea zijn dan wel weer heel erg prima!
Overigens ligt hier ook het goedkoopste bestek van de ikea, en die vorken vind ik echt verschrikkelijk. Het zijn vorken met maar 3 tanden zeg maar. Deze dus: http://www.ikea.com/nl/nl/images/pro...E146092_S4.jpg en ik weet niet waarom, maar ik vind het dodelijk irritant. Verder, de bakvormen van de blokker die ik heb, die heb ik gekocht in augustus of zelfs september, gaan bij nu kapot. Ze trekken helemaal krom ofzo, heel erg bizar. In ieder geval moeten we nu al nieuwe kopen. :P |
Ohja, ik had ook een wok van Ikea waarvan de anti-aanbaklaag heel snel los liet. Het was sowieso al een vreselijk dunne wok, zonder die laag was het helemaal niks meer. Lang leve Tefal nu.
|
Ik heb een hapjespan van het budget merk van de Hema waarvan de bodem bol staat. Niet handig als je keramisch kookt.
|
Citaat:
Citaat:
|
Houten spatels worden heel snel smerig. Wat bij mij wel goed helpt is ze na het koken gelijk afspoelen (dus niet laten liggen tot je na het eten gaat afwassen). Ik heb hele goedkope van de Xenos en daar valt het op zich nog wel bij mee maar ik koop ook gewoon regelmatig nieuwe :o
Ik heb een hele fijne kleine koekenpan van de Hema, heb hem al bijna 9 jaar en de antiaanbaklaag is nog steeds mooi, echt een topding. Ik heb ook een grote koekenpan van de Jumbo en die blijft ook mooi maar die heb ik nog niet zo lang. Verder heb ik hele fijne longdrinkglazen van de Xenos, ik heb ook glazen van Ikea maar die vind ik of te groot of te klein :o De plastic bakjes en bekers van Ikea (die felle kleuren) heb ik ook en die zijn ook fijn omdat ze gewoon onbreekbaar zijn en toch mooi blijven. De wijnglazen van Ikea vind ik niets, dat glas is heel dun dus van de zes heb ik er nu nog maar drie over. Ik heb ook bestek gehad van de Xenos maar dat waren van die plastic handrepen met een metalen eetgedeelte maar dat ging heel snel los en het verbuigde ook heel snel, geen aanrader. De hand en theedoeken van de Hema zijn top. Ik heb zelfs nog theedoeken van toen m'n moeder op kamers ging (nu ongeveer 40 jaar geleden) die nog mooi en heel zijn, zelfs de kleuren en toch veel gebruikt. Ik heb ook keukenhanddoeken en theedoeken van de Marskramer en die bevallen ook goed. Emmers, een afwasteil en dat soort dingen (ook schoonmaakspullen, vaatdoekjes, sponsjes, trekker, etc) heb ik van de Action, kost echt niets daar en allemaal prima. Ik heb daar ook een garlic chef gekocht om knoflook mee te 'snijden', echt een topding en kost nog geen euro! Ik heb trouwens ook zo'n goedkope schaar van de Xenos die al jaren mee gaat, niet roest en goed blijft knippen. |
De steakmessen van de Ikea voldoen prima.
Mijn gewone messen heb ik via de actie van de Plus van Fontignac. Die doen het tot nu toe erg goed, o.a. het vleesmes en het schilmesje ben ik erg tevreden over. De pannen van de Blokker (Tefal?) vind ik matig. Mijn vriend heeft al zijn pannen van Herman den Blijker en ik vind ze geweldig. Ze kosten flink wat, maar ik vind ze de investering waard. Verder heb ik het meeste kookgerei gewoon van de Blokker of Marskramer. Kunststof spatels, etc. Voldoen allemaal wel prima. Mijn serviesgoed komt ook van de Blokker, dat is nu na 3 jaar nog steeds best oké. |
Er worden handige dingen genoemd, super.
Dan nog wat anders: ik zoek een tosti-ijzer. We hadden een supergoedkope, met spaarzegels gekocht. Die liet stukje bij beetje zijn antiaanbaklaag los. Ik zoek nu een nieuwe, die langer meegaat dan een jaar. |
Wij hebben een hele hele goede van de Hema. Kan zelfs in de vaatwasser. Maar ik weet niet meer welk type :o
|
Ik heb er een van de Kruidvat. Werd aangeraden door een vriendin van me. Het wattage daarvan schijnt hoger te zijn dan normaal waardoor je tosti's sneller klaar zijn. Was toen 8 euro en doe er al een aantal jaar mee. Enige minpuntje is dat dat dingetje afgebroken is waarmee je die handvaten bij elkaar houdt. De aanbaklaag is wel nog steeds goed.
|
Ik heb een goedkoop broodrooster van de hema met opvangbakje. Doet het al een paar jaar prima.
Bedoel je zo´n tosti/geval dat je brood als het ware zelf in 4 stukken verdeelt, dan heb ik alleen een afrader en dat is de goedkope van de Blokker. Bedoel je meer een grill apparaat (zou ik nu voor gaan), dan heb ik erg goede ervaringen met meerdere Tomado apparaten. |
Wij hebben een Tomado tostiapparaat, die al jaaaaaren prima mee gaat. Volgens mij zijn die vandaag de dag nog te koop, deze is het:
http://www.koopplein.nl/uploads/743829_1.jpg?1330245683 Volgens mij bij Blokker, en toen ik no bij de Marskramer werkte, verkochten wij ze daar ook. Voor een euro of 15, dacht ik. |
Even een heel ander verzoekje (zie het als half offtopic):
ik heb een woningbouwkeuken en omdat 'ie vrij klein is, is het passen en meten. Naast de wasbak staat de koelkast, dus daar heb ik mijn handdoekhaakjes op geplakt. Maar die zijn met een zuignapje, dus.. Ik zoek magneethaakjes. Leek me niet een heel onmogelijke opgave, maar het valt toch tegen. Iemand? |
Oh en ik heb er nog wel een:
- Dunschiller van de hema, vreselijk. Nou is dunschillen al niet mijn hobby, met deze vind ik het doodeng. Hij houdt al niet goed beet, waardoor het moeilijk goed schillen is. Daardoor ga je je kracht forceren, en als je dan uitschiet.. ik heb verhalen. http://misssjkitchen.files.wordpress...8042011040.jpg - Alle rechtshandige blikopeners!! (n) |
Citaat:
Ik zoek nog een rasp, maar dan in kaasschaafvorm. Ik weet dat ze in ieder geval ooit bestaan hebben, maar ik heb ze nog nergens gevonden. |
Citaat:
|
Citaat:
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Ik ging eigenlijk alleen voor een keuken spullen, uiteindelijk ook nog een dekbed overtrek, en nog een leuk fotolijstje, en nog een paar andere dingen gekocht. Hoewel ik oorspronkelijk was gegaan voor een paar keuken spullen. Ietsje meer gekocht dan de bedoeling was. Maar heb er geen spijt van*O*
|
Citaat:
|
De knoflookpers van de Ikea, dat is echt de meest epische keukenunit die ik heb, supergoed werkt het.
|
De 365+ pannen van de ikea hebben wij en die bevallen prima. Heerlijk om koekenpannen met passende glazen deksels te hebben. En zolang je het vlees eruit haalt voor je het gaat snijden (iets wat mijn vader vergeet) gaat de anti aanbaklaag ook goed mee. Op de 5l kookpan past zo'n afgietrekje van 2 euro (veel handiger dan de deksel met een handdoek) en de stoompan opzet doubleert als vergiet. Met het voordeel dat je hem terug op de pan kunt zetten en dus geen rotzooi aan de onderkant krijgt als je aanrecht niet meer helemaal schoon is.
Wij hebben ook ikea-bestek, niet dat allergoedkoopste maar die set van 10 euro. Bevalt prima. De ovenschalen met die blauwe/rode deksels hebben wij al jaren en bevallen prima. Zijn best duur, tenzij een supermarkt een spaaractie heeft, maar wij hebben er nog die mijn moeder gekocht heeft voordat ik geboren was en zelfs de deksels lekken nog niet. Terwijl ze toch eigenlijk altijd in gebruik zijn. Waar ik niet zonder kan zijn de tomatenmesjes van de xenos. Dat zijn een soort gekartelde aardappelschilmesjes, die blijven veel langer scherp en snijden veel beter dan de gewone. Vind ik. Mijn moeder vindt de gewone veel fijner. Maar voor die 50 cent kun je ze altijd eens proberen. Ik zie wel dat als ik uien snij en zij ook, die van mij meer gesneden en minder gescheurd uitzien. Keukenweegschaal heb ik van de spaaractie van de Jan Linders, heerlijk ding en neemt niet te veel plaats in. Gummi spatels heb ik van de Real in Duitsland en de ikea. De pizzasnijder van ikea is goed, de dunschiller ook. heeft het mesje in de andere richting van die wat Adore liet zien en dat vind ik veel fijner en veiliger. De blikopener is vreselijk. Werkt absoluut niet. Krijg nog geen blikje tomatenpuree ermee open. Knoflookpersen gebruik ik nooit, ik snij mijn knoflook fijn, scheelt afwas. Waar ik ook veel gebruik van maak is een muffinbakplaat. Ik heb er een voor 12 gewone cakejes van de xenos en een voor 24 minimuffins van de kookwinkel. de springvorm van ikea (die roze) is ook heel goed. De wijnglazen hebben wij van de sligro, aangezien er op feestjes toch regelmatig een paar sneuvelen en deze 12 cent per stuk ofzo kosten. Longdrink en limonadeglazen van de xenos, de waterglazen van ikea. |
Citaat:
|
Citaat:
Ik heb het mesje over de top van mijn duim gehaald en hij kwam pas ergens onder mijn nagel tot stilstand. Bloeden als een rund. :( |
Ik heb kunststof snijplanken van Ikea en die bevallen super. Veel beter dan die houten planken. Die gaan stinken, net als die houten roerlepels waar jij (TS) het over hebt. Verder heb ik plastic woklepels van de AH. Bevallen ook goed, al zijn ze wat groot. De rest heb ik jaren geleden bij Blokker gekocht. Pannenset heb ik duur en degelijk gekocht.
|
Citaat:
Met houten roerlepels is het een kwestie van op tijd afwassen, op de pan leggen en niet in je soep of saus laten meekoken, afspoelen als je klaar bent met koken en dan pas in het bestekrekje (of waar dan ook je je bestek bewaart tot je het gaat afwassen) gooien, en eens in de zoveel tijd nieuwe kopen. Zo duur zijn ze ook weer niet. Hoewel die van ons ook al jaren meegaan en nog echt niet stinken. Ze breken eerder dan dat ze smoezelig worden. Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
tupperware is echt de grootste onzin die er is, de bakjes sluiten goed enzo maar ik zie het verschil niet zo met gewoon spullen van de blokker of hema, behalve dan dat het bij de blokker of hema stukken goedkoper is.
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Wij hebben ook van die witte kunststofsnijplanken, maar ik vind ze echt vervelend. Bij ons zijn ze inderdaad helemaal groezelig geworden door de krassen die erin zitten waar gewoon, ja, kleur intrekt ofzo? Overigens is dat wel gebeurd nadat er een chocoladetaart op stond, sinds toen is het echt helemaal bruinig geworden. Heel ranzig.
Wij hebben wel ergens hele cheape dunne buigbare snijplankjes en die zijn echt superchill (Y). Zal ook van de hema ofzo komen, en tot nu toe werken ze fantastisch. Wij sneden er vaak wel doorheen binnen 1 of 2 maanden vanwege het vele gebruik, maar deze doen het al 4 maanden ofzo *o* |
Plastic en houten snijplanken krijgen nu eenmaal krassen... Daar kun je niks aan doen.
En wat betreft de kleur, misschien iets vaker/sneller afwassen? ;) |
Bij ons worden snijplanken altijd direct afgewassen, dus daar kan het niet aan liggen.
|
Citaat:
|
Citaat:
Als je ze snel afwast en dat grondig doet, dan kunnen ze wel een tijd mee. Er komen krassen in en kleurstof kan geen kwaad. Ze zijn aan vervanging toe als de krassen zo diep of groot worden, dat je etensresten er niet meer uit krijgt. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Daar kun je toch beter een rasp voor gebruiken? :o
|
Voor dat ene speciale recept dat ik zelden maak is het het beste met een dunschiller. En dan zul je zien dat het mis gaat. :o
|
Citaat:
De steelpannetjes daarentegen gaan honderd jaar mee (y) |
Citaat:
En hem ook niet al te vaak afwassen. Klinkt misschien heel raar, maar als ik 's middags wat kipfilet voor op een salade gebakken heb, zonder saus, was ik die pan echt niet af voordat ik 's avonds een restje bami of macaroni opbak. Gewoon even uitvegen en hij is weer klaar. Maar als ik er iets in gebakken heb waar saus of veel kruiden inzit, dan wordt hij ook meteen afgewassen. |
Wat dunschillers betreft zweer ik bij die van de Blokker. En dan zo eentje met min of meer dezelfde vorm als Adore postte. Met alle andere dunschillers lukt het me gewoon niet om ook maar iets te schillen, die Joke postte bijvoorbeeld, dan staat daar op dat het ook voor linkshandigen is, ja, als je als linkshandige de moeite neemt om met rechts te proberen schillen zeker, grrr :mad: Maar die van de Blokker is echt fantastisch :) En qua blikopeners heb ik ook nog nooit iets gevonden wat echt goed werkt, eigenlijk.
|
We hebben afgelopen weekend bij de Real (mega-supermarkt/warenhuis) in Heinsberg een nieuwe blikopener gekocht voor nog geen 3 euro, zal hem vanavond uitproberen. Ziet in ieder geval al steviger uit dan die van de Ikea
|
Ik zweer als rechtshandige bij de blikopener van Ikea. Daarvoor had ik er twee van Brabantia die ik in recordtempo stuk had.
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.