![]() |
Cup cake hazelnoot-choco
Dit heb je nodig : voor 12 cupcake's
3 eieren 250 g Zachte boter 225 g basterdsuiker 125 ml melk 190 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 1 H (theelepel) vanille-essence 100 g pure chocolade (in stukjes) 1 el cacao Voor de garnering : 100 g pure chocolade (in stukjes) 1 el boter 90 ml slagroom(licht geklopt) 125 g boter (op kamertemperatuur) 60 g poedersuiker 100 g hazelnoot Zo maak je het : Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet 12 papieren cakevormpjes op een bakplaat of in een muffinvorm. Klop de eieren los in een kom, voeg boter en suiker toe en klop alles tot een luchtig geheel. --- Roer melk,bakmeel en essence erdoor en vervolgens de chocolade en cacao. Klop dit 2 minuten tot het lekker romig is. --- verdeel het mengsel over de cakevormpjes. Bak de cakejes circa 18-20 min.,laat ze afkoelen Garnering : Verwarm ondertussen de chocolade en de eetlepel boter in een niet te grote pan op een middel hoog vuur. Voeg, zodra het mengsel begint te smelten langzaam de room toe. Zet het vuur laag en blijf roeren tot het mengsel indikt. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer met een pollepel de boter en poedersuiker tot een romig geheel. Meng de gesmolten chocolade en de helft van de hazelnoten erdoor en verdeel dit over de cakejes. Garneer met de resterende noten. Gr. x2pluisje2x |
Dit lijkt me nou typisch iets voor het Grote (zoete) baksels topic!
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:11. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.