Dit heb je nodig : voor 12 cupcake's
3 eieren
250 g Zachte boter
225 g basterdsuiker
125 ml melk
190 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
1 H (theelepel) vanille-essence
100 g pure chocolade (in stukjes)
1 el cacao
Voor de garnering :
100 g pure chocolade (in stukjes)
1 el boter
90 ml slagroom(licht geklopt)
125 g boter (op kamertemperatuur)
60 g poedersuiker
100 g hazelnoot
Zo maak je het : Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet 12 papieren cakevormpjes op een bakplaat of in een muffinvorm. Klop de eieren los in een kom, voeg boter en suiker toe en klop alles tot een luchtig geheel. ---
Roer melk,bakmeel en essence erdoor en vervolgens de chocolade en cacao. Klop dit 2 minuten tot het lekker romig is. --- verdeel het mengsel over de cakevormpjes. Bak de cakejes circa 18-20 min.,laat ze afkoelen
Garnering :
Verwarm ondertussen de chocolade en de eetlepel boter in een niet te grote pan op een middel hoog vuur. Voeg, zodra het mengsel begint te smelten langzaam de room toe. Zet het vuur laag en blijf roeren tot het mengsel indikt. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer met een pollepel de boter en poedersuiker tot een romig geheel. Meng de gesmolten chocolade en de helft van de hazelnoten erdoor en verdeel dit over de cakejes. Garneer met de resterende noten.
Gr. x2pluisje2x
|