![]() |
Zelf pasta maken
Ik heb nu 2 keer zelf pasta gemaakt, maar ik blijf een probleem houden met de plakkerigheid. Qua tijd vind ik het handig om in de middag de pasta te maken en dan een paar uur later te koken. Dus dan leg ik de net gemaakte pastaslierten in een kom of op een schaal, maar tegen de tijd dat ik het wil gebruiken plakken de slierten aan elkaar zodat ik klonten sliert krijg en dat is natuurlijk niet zo lekker. Om het dan helemaal opnieuw door de pastamachine te draaien is niet zo handig omdat ik eigenlijk dan druk ben met de saus.
Ik gebruik La Tua Farina pastabloem van de AH en volg ongeveer dat recept. Komt neer op 400 gram bloem en 4 eieren. Als ik grote eieren heb wordt het een goede klont, goed elastisch (zo van als je er met je vinger in drukt dan verdwijnt het deukje ook weer) en voelt het niet super plakkerig aan ofzo. Als het nog allemaal losse stukjes zijn doe ik er een ei extra in. Verder laat ik het altijd zeker een kwartier staan voor ik het door de pastamachine haal. Wat doe ik fout? Of zijn er nog andere adviezen? |
Ik zou het niet een paar uur koken, maar maar een paar minuten in elk geval! Ook helpt het om de slierten met bloem te bestrooien als je ze gemaakt hebt. Het beste werkt echt meteen koken na het maken, anders gaat het inderdaad kleven.
|
@fizzle-fluffy: er staat ook 'een paar uur later te koken.' ;)
|
Ik kook het een minuut of 4-5 en dat is prima. Smaakt verder ook prima, het probleem ligt ook ervoor.
|
Citaat:
|
Kan je het niet beter op bijvoorbeeld een schone theedoek bewaren totdat je het gaat koken en dan proberen het niet op elkaar te laten liggen maar los van elkaar. Dan plakt het denk ik ook minder?
|
Misschien op een aanrecht met bloem leggen?
|
Ik maak altijd ipv pasta Noodles, is een iets ander recept, heb ze 2x gemaakt maar daarbij komt het er op neer dat je ze op een willekeurig moment maakt, ze kookt en weg zet. Als je ze dan wilt eten doe je ze in een zeef en giet je er een waterkoker kokend water overheen. Dan zijn de noedels warm en kan je je saus er bij doen.
|
Ik heb op tv gezien dat iemand een soort droogrekje gebruikt om de individuele slierten los van elkaar naast elkaar op te hangen.
http://3.bp.blogspot.com/-qIJ19pv9oX...0/P1010560.JPG Dit soort dingen zijn te koop: http://www.kookaburrakookwinkelonlin...tadroogrek.jpg Maar het kan ook inventiever met wat je hebt: http://www.moestuinforum.nl/imguploa...1334607569.jpg http://4.bp.blogspot.com/-Iw4qI92cpk...36ED1E82D0.jpg |
Olijfolie erbij bij het koken? Of zeg ik nu rare dingen?
|
Beetje wel. Als je olijfolie in het kookwater giet blijft dat er boven op drijven en is dus tamelijk zinloos. Olijfolie doe je er bij na het afgieten.
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:48. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.