Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Zelf pasta maken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1874504)

Ieke 23-02-2013 11:00

Zelf pasta maken
 
Ik heb nu 2 keer zelf pasta gemaakt, maar ik blijf een probleem houden met de plakkerigheid. Qua tijd vind ik het handig om in de middag de pasta te maken en dan een paar uur later te koken. Dus dan leg ik de net gemaakte pastaslierten in een kom of op een schaal, maar tegen de tijd dat ik het wil gebruiken plakken de slierten aan elkaar zodat ik klonten sliert krijg en dat is natuurlijk niet zo lekker. Om het dan helemaal opnieuw door de pastamachine te draaien is niet zo handig omdat ik eigenlijk dan druk ben met de saus.

Ik gebruik La Tua Farina pastabloem van de AH en volg ongeveer dat recept. Komt neer op 400 gram bloem en 4 eieren. Als ik grote eieren heb wordt het een goede klont, goed elastisch (zo van als je er met je vinger in drukt dan verdwijnt het deukje ook weer) en voelt het niet super plakkerig aan ofzo. Als het nog allemaal losse stukjes zijn doe ik er een ei extra in. Verder laat ik het altijd zeker een kwartier staan voor ik het door de pastamachine haal.

Wat doe ik fout? Of zijn er nog andere adviezen?

fizzle-fluffy 23-02-2013 11:08

Ik zou het niet een paar uur koken, maar maar een paar minuten in elk geval! Ook helpt het om de slierten met bloem te bestrooien als je ze gemaakt hebt. Het beste werkt echt meteen koken na het maken, anders gaat het inderdaad kleven.

Hawahaai 23-02-2013 12:21

@fizzle-fluffy: er staat ook 'een paar uur later te koken.' ;)

Ieke 23-02-2013 14:38

Ik kook het een minuut of 4-5 en dat is prima. Smaakt verder ook prima, het probleem ligt ook ervoor.

fizzle-fluffy 23-02-2013 19:21

Citaat:

Hawahaai schreef: (Bericht 33044834)
@fizzle-fluffy: er staat ook 'een paar uur later te koken.' ;)

Ik vond het al gek, heb het echt een paar keer nagelezen! Mobiel forumen is een bitch :D

Daantje_0705 23-02-2013 19:54

Kan je het niet beter op bijvoorbeeld een schone theedoek bewaren totdat je het gaat koken en dan proberen het niet op elkaar te laten liggen maar los van elkaar. Dan plakt het denk ik ook minder?

KiMZz 25-02-2013 12:29

Misschien op een aanrecht met bloem leggen?

Wimplus 01-03-2013 22:11

Ik maak altijd ipv pasta Noodles, is een iets ander recept, heb ze 2x gemaakt maar daarbij komt het er op neer dat je ze op een willekeurig moment maakt, ze kookt en weg zet. Als je ze dan wilt eten doe je ze in een zeef en giet je er een waterkoker kokend water overheen. Dan zijn de noedels warm en kan je je saus er bij doen.

Mutant_oud 02-03-2013 10:15

Ik heb op tv gezien dat iemand een soort droogrekje gebruikt om de individuele slierten los van elkaar naast elkaar op te hangen.

http://3.bp.blogspot.com/-qIJ19pv9oX...0/P1010560.JPG

Dit soort dingen zijn te koop:
http://www.kookaburrakookwinkelonlin...tadroogrek.jpg

Maar het kan ook inventiever met wat je hebt:
http://www.moestuinforum.nl/imguploa...1334607569.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-Iw4qI92cpk...36ED1E82D0.jpg

.Daan 17-04-2013 14:25

Olijfolie erbij bij het koken? Of zeg ik nu rare dingen?

bloodyb 17-04-2013 17:22

Beetje wel. Als je olijfolie in het kookwater giet blijft dat er boven op drijven en is dus tamelijk zinloos. Olijfolie doe je er bij na het afgieten.

Mutant_oud 17-04-2013 19:13

Citaat:

.Daan schreef: (Bericht 33110585)
Olijfolie erbij bij het koken? Of zeg ik nu rare dingen?

Ja, want het gaat hier om een probleem dat zich bij het maken, dus vóór het koken voordoet.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.