Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 23-02-2013, 11:00
Ieke
Avatar van Ieke
Ieke is offline
Ik heb nu 2 keer zelf pasta gemaakt, maar ik blijf een probleem houden met de plakkerigheid. Qua tijd vind ik het handig om in de middag de pasta te maken en dan een paar uur later te koken. Dus dan leg ik de net gemaakte pastaslierten in een kom of op een schaal, maar tegen de tijd dat ik het wil gebruiken plakken de slierten aan elkaar zodat ik klonten sliert krijg en dat is natuurlijk niet zo lekker. Om het dan helemaal opnieuw door de pastamachine te draaien is niet zo handig omdat ik eigenlijk dan druk ben met de saus.

Ik gebruik La Tua Farina pastabloem van de AH en volg ongeveer dat recept. Komt neer op 400 gram bloem en 4 eieren. Als ik grote eieren heb wordt het een goede klont, goed elastisch (zo van als je er met je vinger in drukt dan verdwijnt het deukje ook weer) en voelt het niet super plakkerig aan ofzo. Als het nog allemaal losse stukjes zijn doe ik er een ei extra in. Verder laat ik het altijd zeker een kwartier staan voor ik het door de pastamachine haal.

Wat doe ik fout? Of zijn er nog andere adviezen?
__________________
Al is de reiziger nog zo snel, de ns vertraagt hem wel.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 23-02-2013, 11:08
fizzle-fluffy
Avatar van fizzle-fluffy
fizzle-fluffy is offline
Ik zou het niet een paar uur koken, maar maar een paar minuten in elk geval! Ook helpt het om de slierten met bloem te bestrooien als je ze gemaakt hebt. Het beste werkt echt meteen koken na het maken, anders gaat het inderdaad kleven.
Met citaat reageren
Oud 23-02-2013, 12:21
Hawahaai
Avatar van Hawahaai
Hawahaai is offline
@fizzle-fluffy: er staat ook 'een paar uur later te koken.'
Met citaat reageren
Oud 23-02-2013, 14:38
Ieke
Avatar van Ieke
Ieke is offline
Ik kook het een minuut of 4-5 en dat is prima. Smaakt verder ook prima, het probleem ligt ook ervoor.
__________________
Al is de reiziger nog zo snel, de ns vertraagt hem wel.
Met citaat reageren
Oud 23-02-2013, 19:21
fizzle-fluffy
Avatar van fizzle-fluffy
fizzle-fluffy is offline
Citaat:
@fizzle-fluffy: er staat ook 'een paar uur later te koken.'
Ik vond het al gek, heb het echt een paar keer nagelezen! Mobiel forumen is een bitch
Met citaat reageren
Oud 23-02-2013, 19:54
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Kan je het niet beter op bijvoorbeeld een schone theedoek bewaren totdat je het gaat koken en dan proberen het niet op elkaar te laten liggen maar los van elkaar. Dan plakt het denk ik ook minder?
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 25-02-2013, 12:29
KiMZz
Avatar van KiMZz
KiMZz is offline
Misschien op een aanrecht met bloem leggen?
__________________
Ik ben niet subtiel. Get used to it.
Met citaat reageren
Oud 01-03-2013, 22:11
Wimplus
Wimplus is offline
Ik maak altijd ipv pasta Noodles, is een iets ander recept, heb ze 2x gemaakt maar daarbij komt het er op neer dat je ze op een willekeurig moment maakt, ze kookt en weg zet. Als je ze dan wilt eten doe je ze in een zeef en giet je er een waterkoker kokend water overheen. Dan zijn de noedels warm en kan je je saus er bij doen.
Met citaat reageren
Oud 02-03-2013, 10:15
Verwijderd
Ik heb op tv gezien dat iemand een soort droogrekje gebruikt om de individuele slierten los van elkaar naast elkaar op te hangen.



Dit soort dingen zijn te koop:


Maar het kan ook inventiever met wat je hebt:


Met citaat reageren
Oud 17-04-2013, 14:25
.Daan
.Daan is offline
Olijfolie erbij bij het koken? Of zeg ik nu rare dingen?
Met citaat reageren
Oud 17-04-2013, 17:22
bloodyb
Avatar van bloodyb
bloodyb is offline
Beetje wel. Als je olijfolie in het kookwater giet blijft dat er boven op drijven en is dus tamelijk zinloos. Olijfolie doe je er bij na het afgieten.
__________________
Huh-huh-huh you said but. Shut up Bunghole! Je suis Manneke Pis
Met citaat reageren
Oud 17-04-2013, 19:13
Verwijderd
Citaat:
Olijfolie erbij bij het koken? Of zeg ik nu rare dingen?
Ja, want het gaat hier om een probleem dat zich bij het maken, dus vóór het koken voordoet.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Wat eet jij vandaag? #32
WolterB
318 22-11-2018 10:08
De Kantine Oude saaikerds #1750
Verwijderd
500 09-12-2012 15:11
De Kantine sms SAAI ON naar #879
Verwijderd
501 21-02-2010 20:31
De Kantine Waar heb je vandaag allemaal om gelachen? #2
Neko*
500 01-11-2008 11:13


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:23.