![]() |
Weekthema vijf: het grote Taartentopic!
Taart. :)
http://serp.la.asu.edu/clipart_dir/f...2_imag/pie.gif Als je lekkere taartrecepten hebt, post ze hier dan! :) |
en net nu ik op dieet ben komt dr een taartentopic :(
maarja ik wete niet echt een taartenrecept;. ja dat voor appeltaart maar die kent iedereen |
Deze is mijn chocoladetaart favoriet met de heel toepasselijke naam Hemelse Modder en het recept ziet er zo uit:
ingrediënten voor de taart zelf: - 185 gram zelfrijzend bakmeel - 60 gram bloem - 40 gram cacaopoeder - 250 gram boter, in kleine stukken gehakt :confused: - 1 eetlepel olie - 200 gram pure chocolade, in stukjes gehakt - 375 gram basterdsuiker - 1 eetlepel oploskoffie - 250 ml water - 2 eieren, luchtig opgeklopt ingrediënten voor de chocoladesaus: - 150 gram boter, in kleine stukken gehakt - 150 gram pure chocolade, in heel kleine stukjes gehakt Het recept: 1) Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een rond bakblik, met doorsnede ongeveer 20 cm, in en beleg de binnenkant met bakpapier. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bloem en de cacao boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden. 2) Meng de boter, de olie, de chocolade, de suiker en de oploskoffie in een pan met het water. Roer op een laag vuurtje totdat de chocolade gesmolten is en de suiker opgelost is. Haal de pan van het vuur. Giet het chocolademengsel in het kuiltje. Roer totdat het gemengd is, roer er dan de eieren door, maar klop het mengsel niet te veel op! 3) Giet het mengsel in het bakblik en bak het gedurende 2 uur, of totdat een houten prikker er schoon uitkomt als je ermee in de taart prikt. Laat de taart in het bakblik volledig afkoelen. Haal ze er dan uit en leg ze op een rooster. 4) Voor de chocoladesaus: Meng de chocolade en de boter in een pan. Roer op een laag vuurtje totdat ze beide gesmolten zijn. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen. 5) Snijd de bovenkant van de taart glad en keer de taart om op het bakblik. Giet de chocoladesaus erover en laat haar er langs de zijkanten afdruipen. Het lijkt misschien moeilijk, maar dat is het helemaal niet. Het zal wel even duren vooraleer deze taart op is, want ze vult ongelofelijk hard, maar is echt waar LEKKERRRRR |
Klinkt LEKKER dat recept!
Iemand toevallig het recept voor rijstevlaai? |
nee sorry.. die koopte ik altijd geowon in de winkel omdat dat net iets te moeilijk is
|
Citaat:
|
Rijstevlaai
1liter melk 250 g bloem (tarwe) 125 g suiker 1 dl melk 100 gram rijst (dessert) 40 g (room)boter 25 g suiker (wit/bastard) 10 g gist 3 g zout 2 eieren 2 zakjes (vanille)suiker
|
Citaat:
Iemand recept voor hazelnoot-schuim-taart (of hoe die dingen ook heten)? |
mmm, niet erg druk hier.
ik heb gister een hartige taart gegeten met aubergine, tomaat, mozarella en kaas eroverheen.... lekkur! |
Citaat:
Ingrediënten: 5 eiwitten, 100 gram suiker, 50 gram poedersuiker, zakje vanillesuiker. Voor de vulling: 3 dl. melk, 3 dl. slagroom,2 zakjes slagroomverssteviger, een pakje Bourbon hazelnootmousse, pindaschaafsel. Bereidingswijze: Klop de eiwitten stijf, voeg de diverse suikers toe en klop totdat de massa mooi glimt. Teken op een vel bakpapier met behulp van een dinerbord twee cirkels en verdeel de eiwitmassa over deze cirkels. Bak dit in een oven op 150 graden in vijf kwartier goed. Draai de oven uit en laat de cirkels in de oven afkoelen. Klop de melk met de Bourbon en één zakje slagroomversteviger stevig. Verdeel de massa over één schuimcirkel, leg de tweede cirkel erop. Klop de slagroom met wat suiker en het overgebleven zakje slagroom stijf stevig. Verdeel dit over de bovenkant van de taart. Bak in een koekepan met anti-aanbaklaag het pindaschaafsel bruin en strooi dit over de taart. |
Citaat:
Leonoor??? |
Citaat:
Offtopic: supercalifragilisticexpialidocious is geniaal :o (y) :D |
Citaat:
[offtopic] inderdaad :D (y) [offtopic] |
Citaat:
Offtopic: het nummer staat ook online, of heb je 'em al? :o |
Citaat:
Offtopic: nee, waar kan ik 'em vinden? |
Citaat:
Kan denk ik wel met fructose...mag je dat wel? (Ik ben wel benieuwd naar het lange verhaal. :p) |
'k dacht dat jij alergisch was (bent?) voor suiker / dat je een suikervrij dieet volgde/volgt, maar misschien was dat iemand anders op l&g?
http://forum.scholieren.com/showthre...t=hypoglykemie ?? (maargoed, dat verhaal hoort niet op e&d ;) :o ) |
Citaat:
Heb je hypoglycemie? (Ik 'niet' (tenminste, niet onderzocht, ik volgde toch al een dieet wat daar een beetje bij paste en ik moest gewoon zorgen dat ik voldoende en regelmatig ed at). Dan mag je ook geen fructose (eerder dat dan suiker, denk ik, maar goed...)...of wel? |
Citaat:
ik gebruik het niet als ik zelf iets bak. maar, als je geen suiker gebruikt, hoe gebruik je dit recept dan? |
Citaat:
|
slagroom en melk ed mag ik wel! :) (y)
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
honing dan maar weer? maar dat verpestte m'n cakes altijd... *zucht* soms is het leven erg ingewikkeld.... :( |
Citaat:
Soms maken mensen het leven erg ingewikkeld. ;) (Ben het wel met je eens, hoor, maar we moeten positief blijven. ;)) |
Citaat:
en honing mag ik dan juist weer wél (en we blijven positief ;) (y) ) |
Citaat:
Probeer het anders toch eens met honing...of zoek in zo'n natuurvoedingswinkel een 'goede' zoetstof...behalve fructose en alle stropen (moutstroop, maisstroop, tarwestroop enz) kan ik ook ff niks verzinnen...uitproberen maar, denk ik... (goed zo (y) ;)) |
Citaat:
Offtopic: Hier (y) |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:37. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.