Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Werk, Geld & Recht (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=60)
-   -   werken in een restaurant (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=549200)

Missy Muffett 24-07-2003 20:10

werken in een restaurant
 
heej,...ik heb ff een vraagje, hoe is het eigelijk om te werken in een restaurant,..ik bedoel is het moeilijk, waar moet je goed in zijn,etc...en als je er voor solliciteert wat vragen ze dan??
ik werk nu nl in Canada in een restaurant maar dan niet als serveerster, maar het 'restaurant-gedoe' bevalt me goed dus wil ik misschien in een restaurant werken als ik weer in Nederland ben.

Suqeunse 24-07-2003 22:29

Je moet ten eerste de taal goed kunnen spreken. je moet vriendelijk en handig zijn. thats'it

Katje 24-07-2003 23:03

tis natuurlijk handig als je er netjes en verzorgd uitziet.
en eigenschappen als geduld en zo
goed met mensen om kunnen gaan

mja het kan ook anders

*flowertjeuh* 25-07-2003 09:23

Ja zoals al eerder is gezegd goed met mensen om kunnen gaan.. Altijd vriendenlijk blijven.. De klant heeft altijd gelijk.. Tegen stress kunnen.. Veel kunnen lopen en lang staan.. Nou ja dat is het wel zo'n beetje.. De rest leer je dr.. Je moet wel heel erg veel dingen onthouden..

En wat ze bij mij vroegen.. Ze ging eerst alle nadelen opnoemen enzo wat er kan gebeuren en toen vroeg ze weten jullie nog zeker dat jullie nog willen?

Missy Muffett 26-07-2003 22:32

moet je ook wijnsoorten kennen,.....want in het restaurant hier moeten ze (ik gelukkig niet) wel kennen,...
en naja ik wil gewoon weten of het mensen bevalt werken in een restaurant,..

rodina 27-07-2003 16:29

Citaat:

nathalie schreef op 26-07-2003 @ 23:32:
moet je ook wijnsoorten kennen,.....want in het restaurant hier moeten ze (ik gelukkig niet) wel kennen,...
en naja ik wil gewoon weten of het mensen bevalt werken in een restaurant,..

Hangt heel erg van het restaurant af. Wanneer jij in een 4 sterrenzaak gaat werken zullen diploma's gewenst worden, en ook kennis van eten en wijn.


Ik heb een poosje in een restaurantje gewerkt, leuk werk. En 2, 3 keer op een teras, verschrikkelijk echt dat doe ik nooit meer. God wat een loze gesprekken moet je dan voeren alsjeblieft zeg, houd je mond of zeg wat nuttigs maar begin niet over het patroontje van het kopje.. maar goed. Tis hard werken, maar 't verdient wel leuk..

*flowertjeuh* 27-07-2003 18:19

Citaat:

nathalie schreef op 26-07-2003 @ 23:32:
moet je ook wijnsoorten kennen,.....want in het restaurant hier moeten ze (ik gelukkig niet) wel kennen,...
en naja ik wil gewoon weten of het mensen bevalt werken in een restaurant,..

Bij ons hoeft dat niet.. Als mensen een bepaalde wijnsoort willen hebben dan wordt de bazin erbijgeroepen die weet er heel wat meer van dan ons.. je moet wel weten in wat voor glazen alles moet enzo.. maar dat leert erg snel..

Missy Muffett 28-07-2003 17:58

Citaat:

*flowertjeuh* schreef op 27-07-2003 @ 19:19:
Bij ons hoeft dat niet.. Als mensen een bepaalde wijnsoort willen hebben dan wordt de bazin erbijgeroepen die weet er heel wat meer van dan ons.. je moet wel weten in wat voor glazen alles moet enzo.. maar dat leert erg snel..

ooh dat is dan wel handig zeg,...want het restaurant waar ik nu werk is niet echt mega chique ofzo,....maar tis toch zo dat je enig verstand van wijn moet hebben,
maja ik wil gewoon eigelijk alles weten over hoe het is om te werken in een restaurant,...dingen die gebeuren,..voordelen,...nadelen,

EtotheK 29-07-2003 15:09

Citaat:

nathalie schreef op 26-07-2003 @ 23:32:
moet je ook wijnsoorten kennen,.....want in het restaurant hier moeten ze (ik gelukkig niet) wel kennen,...
en naja ik wil gewoon weten of het mensen bevalt werken in een restaurant,..

nee hoor, alleen door de tijd heen leer je de wijn wel kennen die jullie schenken.

fib 29-07-2003 16:23

beetje conditie is ook wel handig, je moet vaak ontzettend veel lopen.

**SoMeOne 30-07-2003 22:06

Het belangrijkste is (bij ons) dat je heeel snel en heeel alert moet zijn, en je moet jezelf op een goede manier presenteren.

Optima 31-07-2003 11:31

ligt eraan

ik heb even bij een strandtent gewerkt en daar moet je dus vooral: stressbestendig zijn. Daarnaast moest je zo'n zware dienbladen dragen dat je pols wel even geoefend werd en je dus wel een beetje door de pijn heen kon bijten. Daarnaast moet je er tegen kunnen om van 12 tot 12 te werken en soms wel langer.

In een restaurant moet je vooral beleefd zijn en goed in de gaten hebben of mensen nog wat nodig hebben ( niets is irritanter dan een ober al honderd keer aanschieten en NOG je drankje niet krijgen).


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.