![]() |
maaltijden die je op kunt warmen
Ik woonde al een tijdje op kamers, maar ik zat (zit eigenlijk nog) bij hospes en die kookten ook voor mij (ja, ik had heel wanhopig een kamer nodig). Ik heb nu een nieuwe kamer gevonden, en daar ga ik maandag in, allemaal leuk dus... maar elke dag voor 1 persoon koken, dat is niet altijd even goed te doen, veel verpakkingen etc zijn voor twee personen bedoeld en bovendien heb ik regelmatig tot half zes of zes uur nog college. Het zou dus handig zijn om voor 2 dagen te kunnen koken. Weet iemand hier misschien goed eetbare en niet te duren recepten voor maaltijden die je goed op kunt warmen de volgende dag? Het enige wat ik kan bedenken is stamppot, maar ik hoef niet elke dag stamppot :D.
|
Oh, en natuurlijk kun je alles wel opwarmen, maar ik wou 't dan op zo'n manier dat het nog steeds lekker is als het opgewarmd is :)
|
- macaroni met ham en kaas, mijn recept staat hier: http://forum.scholieren.com/showthre...hreadid=641764
- je kan ook in een keer een grote hoeveelheid pastasaus maken en daar dan een keer van eten en de rest invriezen. Pasta kook je dan wel gewoon voor een keer en de keer daarna kook je dan gewoon weer nieuwe pasta. Rijst kan je trouwens ook invriezen, dus gewoon rijst koken, af laten koelen en dan invriezen, wordt soms wel een beetje hard. Pastasaus kan je prima au bain marie (bakje in warm water zetten) laten ontdooien - nasi of bami - soep - chicken tonight ofzo kan volgens mij ook best maar dat weet ik niet zeker. - stamppot kan idd ook goed Eigenlijk kan je de meeste 'prutjes' wel invriezen en weer opwarmen. Het ziet er soms alleen wat minder smakelijk uit. |
Ik zou zeggen, rijst gerechten, zoals nasi enz. en ook pasta's zijn goed te doen.
En anders haal je gewoon pizza :D |
Pizza Crossa Mini is best te doen in de maggie hoor! een pizza bestellen is natuurlijk wel luuks maar peperduur! :eek:
|
ik vind opgewarmd toch altijd net wat minder lekker.
wokken kan ook in kleinere hoeveelheden. halve courgette, paar champi's, halve paprika, wat kastanjes, stukjes aardappel of wat je ook maar lekker vindt en dan de andere helften/delen bewaren en de dag erna (of 2 of 3 dagen erna) kun je dat ook wokken. zo kun je ook de ene dag aardappel en de andere dag rijst, is het toch weer een beetje anders (zeker als je er dan ook andere kruiden doorheen gooit) |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:03. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.