![]() |
Hoe maak je een appeltaart???
Wie heeft de recept van de appeltaart???? (y) (y) (y) (y)
|
Ik vermoed dat Google dat wel heeft.
|
Op www.oetker.nl :
Appeltaart Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 175 °C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 155 °C (voorverwarmd) Gasoven: stand 3 Baktijd: ca. 75 minuten Ingrediënten: 300 g zelfrijzend bakmeel 150 g witte basterdsuiker 1 mespunt zout 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker of de geraspte schil van 1 citroen 200 g koude harde boter 1 ei, losgeklopt 1 kg vaste zure appels (goudreinetten) 100 g amandelen, gepeld en gemalen 75 g suiker springvorm met een diameter van 24 cm Bereidingswijze: Beboter de vorm. Zeef het bakmeel, de basterdsuiker en het zout in een kom. Voeg de boter, de Vanillesuiker of de citroenrasp en 2/3 van het ei toe. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed dit met een koele hand tot een samenhangend deeg. Druk 3/4 deel ervan gelijkmatig op de bodem en tegen de zijwand van de vorm uit. Zet de vorm en het resterende deeg op een koele plaats te rusten. Verwarm de oven voor. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne schijfjes of in kleine blokjes. Meng de gemalen amandelen en suiker door de appels en vul er de springvorm mee. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes, druk ze enigszins plat en leg ze kruislings over het appelmengsel. Bestrijk het deeg met het resterende ei. Plaats de vorm op het rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven. Bak de appeltaart in circa 1 ¼ uur gaar en goudbruin. Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen tot deze stevig aanvoelt alvorens de vorm te verwijderen. |
Citaat:
|
gewoon.. je zegt "ma, maak een appeltaart!" en je hebt het
|
Citaat:
Ja gewoon 'appeltaart' bij google invoeren en je kan je recept kiezen. |
Zo maak ik altijd appeltaart..
Ingrediënten voor het deeg: 300 gram zelfrijzend bakmeel 1 ei 175 gram roomboter 100 gram suiker zout Ingrediënten voor vulling en garnering: 1 kilogram harde, zure appels 50 gram suiker 100 gram rozijnen sap van een halve citroen enkele walnoten kaneel Benodigdheden: springvorm 26-28 centimeter diameter oven Beschrijving Voorbereiding Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (voor gas- en elektrische oven) of 175 graden Celsius voor een hetelucht oven. Vet de springvorm in met een klein beetje boter. Klop het ei los met een garde of twee vorken. Vulling: Was de rozijnen en de appels. Verwijder de klokhuizen uit de appels. Snij de appels in kleine stukjes Meng de gesneden appels, de 50 gram suiker en de rozijnen in een kom. Met een paar stukjes walnoot wordt de appeltaart nog lekkerder! Voeg het citroensap hieraan toe. En voeg tenslotte net zo veel kaneel toe, totdat het appelmengsel een lichtbruine kleur heeft. Deeg: Smelt de roomboter in een pan op een klein vuur. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de 150 gram suiker, een beetje zout en het losgekloptje ei. Voeg hieraan de gesmolten roomboter toe. Meng dit met het bakmeel totdat een warme, smeuige pasta ontstaat zonder witte meelplekken. Gebruik ongeveer tweederde deel van dit mengsel voor het bedekken van de bodem en de wand van de springvorm. Appels in de taart Doe het appelmengsel in de sprinvorm. Bedek de bovenkant van het appelmengsel met de restant van het deeg. Maak daarvan kleine brokjes. Bakken: De appeltaart heeft ongeveer 75 minuten nodig in de oven. Laat de appeltaart in de vorm afkoelen en verwijder dan de springvormrand. |
Maar bij google kun je vast nog veel meer recepten vinden.
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.