Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 18-05-2004, 17:40
TaRkAn_lOvEr
Avatar van TaRkAn_lOvEr
TaRkAn_lOvEr is offline
Wie heeft de recept van de appeltaart????
__________________
»-(¯`v´¯)-»
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 18-05-2004, 18:08
Verwijderd
Ik vermoed dat Google dat wel heeft.
Met citaat reageren
Oud 18-05-2004, 18:11
YPrue
Avatar van YPrue
YPrue is offline
Op www.oetker.nl :

Appeltaart

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 175 °C (voorverwarmd)
Heteluchtoven: 155 °C (voorverwarmd)
Gasoven: stand 3
Baktijd: ca. 75 minuten

Ingrediënten:
300 g zelfrijzend bakmeel
150 g witte basterdsuiker
1 mespunt zout
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
of de geraspte schil van 1 citroen
200 g koude harde boter
1 ei, losgeklopt
1 kg vaste zure appels (goudreinetten)
100 g amandelen, gepeld en gemalen
75 g suiker
springvorm met een diameter van 24 cm

Bereidingswijze:
Beboter de vorm. Zeef het bakmeel, de basterdsuiker en het zout in een kom. Voeg de boter, de Vanillesuiker of de citroenrasp en 2/3 van het ei toe. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed dit met een koele hand tot een samenhangend deeg.
Druk 3/4 deel ervan gelijkmatig op de bodem en tegen de zijwand van de vorm uit. Zet de vorm en het resterende deeg op een koele plaats te rusten.

Verwarm de oven voor. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne schijfjes of in kleine blokjes. Meng de gemalen amandelen en suiker door de appels en vul er de springvorm mee. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes, druk ze enigszins plat en leg ze kruislings over het appelmengsel. Bestrijk het deeg met het resterende ei.

Plaats de vorm op het rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven. Bak de appeltaart in circa 1 ¼ uur gaar en goudbruin. Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen tot deze stevig aanvoelt alvorens de vorm te verwijderen.
__________________
Boogie, ik zal je nooit vergeten...
Met citaat reageren
Oud 18-05-2004, 18:13
Verwijderd
Citaat:
YPrue schreef op 18-05-2004 @ 19:11 :
Op www.oetker.nl :

Appeltaart

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 175 °C (voorverwarmd)
Heteluchtoven: 155 °C (voorverwarmd)
Gasoven: stand 3
Baktijd: ca. 75 minuten

Ingrediënten:
300 g zelfrijzend bakmeel
150 g witte basterdsuiker
1 mespunt zout
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
of de geraspte schil van 1 citroen
200 g koude harde boter
1 ei, losgeklopt
1 kg vaste zure appels (goudreinetten)
100 g amandelen, gepeld en gemalen
75 g suiker
springvorm met een diameter van 24 cm

Bereidingswijze:
Beboter de vorm. Zeef het bakmeel, de basterdsuiker en het zout in een kom. Voeg de boter, de Vanillesuiker of de citroenrasp en 2/3 van het ei toe. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed dit met een koele hand tot een samenhangend deeg.
Druk 3/4 deel ervan gelijkmatig op de bodem en tegen de zijwand van de vorm uit. Zet de vorm en het resterende deeg op een koele plaats te rusten.

Verwarm de oven voor. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne schijfjes of in kleine blokjes. Meng de gemalen amandelen en suiker door de appels en vul er de springvorm mee. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes, druk ze enigszins plat en leg ze kruislings over het appelmengsel. Bestrijk het deeg met het resterende ei.

Plaats de vorm op het rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven. Bak de appeltaart in circa 1 ¼ uur gaar en goudbruin. Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen tot deze stevig aanvoelt alvorens de vorm te verwijderen.
Ook de variatie appel-spacetaart is echt lekker! Voeg daarvoor het recept samen met het recept voor spacecake.
Met citaat reageren
Oud 19-05-2004, 02:12
Ghost
Avatar van Ghost
Ghost is offline
gewoon.. je zegt "ma, maak een appeltaart!" en je hebt het
Met citaat reageren
Oud 19-05-2004, 07:47
Verwijderd
Citaat:
Leonoor schreef op 18-05-2004 @ 19:08 :
Ik vermoed dat Google dat wel heeft.

Ja gewoon 'appeltaart' bij google invoeren en je kan je recept kiezen.
Met citaat reageren
Oud 19-05-2004, 08:37
cyntha
Avatar van cyntha
cyntha is offline
Zo maak ik altijd appeltaart..

Ingrediënten voor het deeg:
300 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
175 gram roomboter
100 gram suiker
zout

Ingrediënten voor vulling en garnering:
1 kilogram harde, zure appels
50 gram suiker
100 gram rozijnen
sap van een halve citroen
enkele walnoten
kaneel

Benodigdheden:
springvorm 26-28 centimeter diameter
oven

Beschrijving
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (voor gas- en elektrische oven) of 175 graden Celsius voor een hetelucht oven.
Vet de springvorm in met een klein beetje boter.
Klop het ei los met een garde of twee vorken.

Vulling:
Was de rozijnen en de appels.
Verwijder de klokhuizen uit de appels.
Snij de appels in kleine stukjes
Meng de gesneden appels, de 50 gram suiker en de rozijnen in een kom.
Met een paar stukjes walnoot wordt de appeltaart nog lekkerder!
Voeg het citroensap hieraan toe.
En voeg tenslotte net zo veel kaneel toe, totdat het appelmengsel een lichtbruine kleur heeft.

Deeg:
Smelt de roomboter in een pan op een klein vuur.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de 150 gram suiker, een beetje zout en het losgekloptje ei.
Voeg hieraan de gesmolten roomboter toe. Meng dit met het bakmeel totdat een warme, smeuige pasta ontstaat zonder witte meelplekken.
Gebruik ongeveer tweederde deel van dit mengsel voor het bedekken van de bodem en de wand van de springvorm.
Appels in de taart
Doe het appelmengsel in de sprinvorm.
Bedek de bovenkant van het appelmengsel met de restant van het deeg.
Maak daarvan kleine brokjes.

Bakken:
De appeltaart heeft ongeveer 75 minuten nodig in de oven.
Laat de appeltaart in de vorm afkoelen en verwijder dan de springvormrand.
Met citaat reageren
Oud 19-05-2004, 08:37
cyntha
Avatar van cyntha
cyntha is offline
Maar bij google kun je vast nog veel meer recepten vinden.
Met citaat reageren
Oud 19-05-2004, 11:03
Verwijderd
Citaat:
sensual schreef op 19-05-2004 @ 09:37 :
Maar bij google kun je vast nog veel meer recepten vinden.
Zeker weten (mijn google-link is het bewijs ervan, klik daar dus op en je zult veel recepten vinden).
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Nieuws, Achtergronden & Wetenschap Een landelijke jongerenpartij
sonnyspek
16 21-02-2016 13:34
Eten & Drinken Wat eet jij vanavond? #26
dennis018
500 19-05-2011 21:47
Psychologie Het Grote Lucht Je Hart Topic 113#
rare kwast
496 15-11-2007 16:42
Lichaam & Gezondheid Voeding- en Gezondheidstopic #15
Mara
500 07-12-2006 11:17
Eten & Drinken appeltaart
sans plomb
10 05-04-2003 19:19
ARTistiek Sint Appeltaart
Gemaskerde Bromvlieg
6 22-02-2002 20:05


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:00.