Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Hoe maak je bakbanaan??? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=885516)

TaRkAn_lOvEr 29-06-2004 14:39

Hoe maak je bakbanaan???
 
Ik wil graag de recept,want ik vond het heel erg lekker toen ik het had gegeten heeeeeeeeeeeeeeel erg lekker,wil je ook schrijven of mje met een rijpe of onripje banaan maken

Anno 1986 29-06-2004 15:04

Bedoel je dat van de chinees?
Dan moet je naar een toko gaan, daar hebben ze een soort poeder ofzo dat je dan om de banaan (zonder schil!) heen moet doen, en dan frituren...et voila!

Grtjs.

cyntha 29-06-2004 15:16

Gebakken bakbanaan

- 1 grote bakbanaan (de schil moet helemaal zwart zijn)
- zonnebloemolie

Pel de banaan en snijd ze diagonaal in plakken van ca 1 cm
Verhit de olie en bak de plakken banaan op hoog vuur lichtbruin en gaar

Bron: Teleac - koken met kruiden

Ndimension 29-06-2004 15:27

Dat heet dus 'pisang goreng'. Zoek het maar op (y)

TaRkAn_lOvEr 29-06-2004 17:08

Nee niet van Chinees maar van Cabo Verdie die zijn nog lekkerder met suiker

blackfairy 29-06-2004 19:16

precies zoals sensual zegt..alleen hoeft de schil niet persee zwart te zijn..

maar t moet wel een bak banaan zijn.. grotere bananen die minder zoet zijn.

Daantje_0705 29-06-2004 20:34

Je hebt hier speciale bakbananen voor, die vallen niet zo uit elkaar.

alluman 29-06-2004 20:40

pisang goreng

aantal personen 4

bereidingstijd 20-30 minuten

ingrediënten
200 g zelfrijzend bakmeel,
1 zakje vanille suiker,
1 snufje zout,
1 ei,
ca.200ml melk,
4 stevige bananen,
arachideolie om in te frituren

voorbereiding
maak een glad stevig beslag van het zelf rijzend bakmeel ,de vanille suiker een snufje zout het ei en de melk.
het beslag moet aan de banaan blijven hangen.
verwijder de schillen bij de bananen en snijd ze in de lengte door midden
bereidingswijze verhit de olie in de frituurpan een hoge koekepan of een wok.
schep de stukken banaan voorzichtig door het beslag.
snijd lange bananen eventueel nog een keer door midden in de breedte. schep ze uit het beslag in de hete olie (180graden)
bak enkele stukken banaan tegelijk.
bak het beslag om de banaan knapperig en licht bruin.
laat de gebakken banaan even op keuken papier uitlekken en eet dit gerecht meteen op.

Mr.Oizo 29-06-2004 20:45

Misschien kun je dat wel aan wazzup007 vragen? ;)

Briseïs 29-06-2004 22:08

Citaat:

Mr.Oizo schreef op 29-06-2004 @ 21:45 :
Misschien kun je dat wel aan wazzup007 vragen? ;)
:D

Maar als je t snel wil kun je ook gewoon een paar bananen in een pan pleuren. Lekker makkelijk en ook lekker maar je krijgt wel pulp. Maar dat wist je waarschijnlijk zelf ook wel.

YPrue 29-06-2004 22:37

Citaat:

Mr.Oizo schreef op 29-06-2004 @ 21:45 :
Misschien kun je dat wel aan wazzup007 vragen? ;)
:D

sexylexy 30-06-2004 18:43

ah pisang goreng, dat is heel lekker (betekent: pisang is banaan, goreng is gebakken gebakken banaan dus :p) ik snij de banaan door 2en in de lengte, en bak ze in zonnebloemolie en na een tijdje zijn ze gaar. je moet wel overrijppe bananen gebruiken.

Auntie M 30-06-2004 19:51

Het recept wat alluman beschrijft komt het meest in de buurt van echte pisang goreng. Het enige wat ontbreekt om het echt indisch (of indonesisch) te maken is de bakbanaan. De bakbanaan is het lekkerst alstie erg overrijp is, hoe zwarter de schil hoe zoeter.
Ikzelf vindt het het allerlekkerst van gewoon een chiquita banaan (gewone gele), maar als je het recept van alluman neemt met de bakbanaan dan heb je de pisang goreng zoals ze ook langs de weg in Indonesie verkopen.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.