pisang goreng
aantal personen 4
bereidingstijd 20-30 minuten
ingrediënten
200 g zelfrijzend bakmeel,
1 zakje vanille suiker,
1 snufje zout,
1 ei,
ca.200ml melk,
4 stevige bananen,
arachideolie om in te frituren
voorbereiding
maak een glad stevig beslag van het zelf rijzend bakmeel ,de vanille suiker een snufje zout het ei en de melk.
het beslag moet aan de banaan blijven hangen.
verwijder de schillen bij de bananen en snijd ze in de lengte door midden
bereidingswijze verhit de olie in de frituurpan een hoge koekepan of een wok.
schep de stukken banaan voorzichtig door het beslag.
snijd lange bananen eventueel nog een keer door midden in de breedte. schep ze uit het beslag in de hete olie (180graden)
bak enkele stukken banaan tegelijk.
bak het beslag om de banaan knapperig en licht bruin.
laat de gebakken banaan even op keuken papier uitlekken en eet dit gerecht meteen op.
|