Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   [recepten] Chinees chinees? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=956323)

alluman 16-09-2004 15:43

[recepten] Chinees chinees?
 
Wat bestellen chinezen zelf in chinese restaurants? Dus chinees chinees ;). Ik neem aan niet die shit die wij bestellen. En kan iemand mij een aantal recepten geven van dergelijke gerechten?

Ik ben erg benieuwd. Thnx.

Briseïs 16-09-2004 15:50

Hm, goed idee, dat wil ik ook wel :)

En volgens mijn zus is Chinees eten in China idd heeel anders dan hier.

Keyser Saus 16-09-2004 15:56

Ik heb een Chinese klasgenote, en die vind Chinees in Nederland echt walgelijk :cool: Die eet dus bijna nooit wat van hier, ze maken thuis zelf wel eens wat (ze eten meestal gewoon 'Nederlands'), ik zal eens vragen wat ze zoal maakt.

YPrue 16-09-2004 16:12

Een goeie vraag, dat interesseert me ook wel. :)

Katje 16-09-2004 16:16

volgens mij veel vis en dubieuze groenten :o
Toen ik bij de Chinees werkte, hadden we met nieuwjaar een etentje met alleen 'echt' Chinees eten, zoals Fo Nam (geroosterd varkensspek dacht ik) Ik vond het allemaal vies :o

Miracle 16-09-2004 16:18

Ik heb een keer gegeten in een chinees restaurant in het buiteland. Daar gingen ook alle chinese toeristen eten. Erg gezellig, zit je daar als enige niet-chinees. :D

Ik weet alleen niet meer wat ik toen heb gegeten. :o

koekjes 16-09-2004 16:23

sorry dat ik t zeg maar "nederlandse" bami is echt ranzig ja, in de buurt hier heb je van die chinese restaurants en je kan me veel wijsmaken maar bami hoort niet wit met soepgroente...
ik eet ook alleen bami als mijn ouders t koken of als we naar een echt chinees restaurant gaan...
overigens bestel ik altijd chaw min, moksi meti en tsjap tjoy met garnalen... (ben gedeeltelijk chinees en voor de rest surinaams enzo)

xineof 16-09-2004 17:38

Ik ben ook benieuwd, en vooral ook eigenlijk wel of het daar ook veel kruidiger is?

En de soep, ik ben benieuwd hoe dat is.

Daantje_0705 16-09-2004 20:38

In Frankkrijk kan je kwalletjessoep krijgen bij de Chinees dus het 'Chinese' eten verschilt ook heel erg in alle landen.

Auntie M 16-09-2004 20:50

Ze zeggen wel eens dat als je de authentieke keuken wilt proeven naar een restaurant moet gaan waar de mensen van of uit dat land komen. In Den Haag heb je in de Markthof een chinees waar je alleen maar of heel veel chinezen zie eten (geen idee of het echt zo is maar ik kwam er bijna dagelijks voorbij).
Misschien zou je eens naar zo'n restaurant moeten gaan, want eerlijk gezegd heb ik nog nooit een chinees gezin in een doorsnee chinees restaurant zien eten, dus opletten wie de gasten zijn.

Briseïs 16-09-2004 20:56

Citaat:

Auntie M schreef op 16-09-2004 @ 21:50 :
Ze zeggen wel eens dat als je de authentieke keuken wilt proeven naar een restaurant moet gaan waar de mensen van of uit dat land komen. In Den Haag heb je in de Markthof een chinees waar je alleen maar of heel veel chinezen zie eten (geen idee of het echt zo is maar ik kwam er bijna dagelijks voorbij).
Misschien zou je eens naar zo'n restaurant moeten gaan, want eerlijk gezegd heb ik nog nooit een chinees gezin in een doorsnee chinees restaurant zien eten, dus opletten wie de gasten zijn.

Volgens mij zijn de enige Chinezen in ons dorp de eigenaars van het Chinese restaurant :D

Daevrem 16-09-2004 21:23

Chinees eten van z'n afhaalchinees is hetzelfde als onze snackbar. Gewoon snackbar/fast food eten dus.

Ik denk dat wanneer je naar een luxe chinees restaurant gaat het wat representatiever wordt. Alleen dan zal het een stuk luxer zijn dan wat chinezen eten.

Volgens mij is de typische chineese maaltijd gewoon (ronde?)rijst, tauge en een gestoomd broodje.

Auntie M 16-09-2004 21:25

Citaat:

Briseïs schreef op 16-09-2004 @ 21:56 :
Volgens mij zijn de enige Chinezen in ons dorp de eigenaars van het Chinese restaurant :D
Heb je ze wel eens in hun eigen restaurant zien eten? Hutspot of zo :D

Jolt 16-09-2004 23:44

ik was een keer in China, ze eten daar geen Bami :D

Naja rijst en thee, en daarbij vlees, of vis.
Meestal Beef ofzo met oestersaus ..met ketjap, lekker :D

Mariebel 16-09-2004 23:51

Hier een recept dat ik van een Chinese klasgenoot heb gekregen:

Hi mariel,here is the recipe for the food i made for class.

ingredients:

chicken(better without bone), peper(bigger one), ginger,garlic,onion,
chilly(up to u),soy sauce,salt,MSG(a littile bit),five specied powder(if u
want,i can give you something)

Process:
1.cut the chicken and pepper into some piece
2.boil a half pot of water,put the chicken and pepper inside to boil for
10-15 minutes.
3.when you are boiling,cut the ginger,garlic into small powder,cut the onion
and like a some roll.
4.take the chicken and pepper out(att:without water),heat the oil in a big
pan or pot.put and powder ginger, garlic inside,then put chicken and pepper
into the pot to mix.
5.cook for 15-20 minutes until the chicken finished,pour the say(just for
changing colour and cover smell of chicken)into the food.After that,put
salt,MSG, and five specied powder into it and mix for one minutes,then it is
finished.

Ik snap het ook niet helemaal, maar MSG en five spiced powder zijn chinese kruiden, weet niet waar je die in Nederland kunt krijgen.

Ps. dit is trouwens een uitstekend voorbeeld van de kwaliteit van het engels dat chinese studenten spreken

alluman 17-09-2004 07:47

Citaat:

Mariebel schreef op 17-09-2004 @ 00:51 :
[recept]

Ik snap het ook niet helemaal, maar MSG en five spiced powder zijn chinese kruiden, weet niet waar je die in Nederland kunt krijgen.

Ps. dit is trouwens een uitstekend voorbeeld van de kwaliteit van het engels dat chinese studenten spreken

Thnx! ...en die kruiden zijn voor mij geen probleem. Voor wie in Den Haag woont: in de binnenstad om en nabij de wagenstraat zitten twee chinese supermarkten, waar je alles kunt krijgen (en nog goedkoop ook;)).

Auntie M 17-09-2004 08:40

Dan ken je die chinees die ik bedoel ook wel, die zit aan de buitenkant, langs het Spui. Of istie weg, ben al weer een tijd daar niet geweest.

EggeD 17-09-2004 09:02

Fix je toch wat pekingeend. q:

Mariebel 17-09-2004 18:27

Weet iemand ook een chinese supermarkt oid in Groningen?

EggeD 17-09-2004 19:50

Citaat:

Mariebel schreef op 17-09-2004 @ 19:27 :
Weet iemand ook een chinese supermarkt oid in Groningen?
Ik deelde mirabellen uit op mijn parteh haha.

Flowtje 17-09-2004 23:40

Citaat:

Auntie M schreef op 17-09-2004 @ 09:40 :
Dan ken je die chinees die ik bedoel ook wel, die zit aan de buitenkant, langs het Spui. Of istie weg, ben al weer een tijd daar niet geweest.
Die is al een tijdje weg, het gouden schip heette die geloof ik.. (of in elk geval zoiets). :) In de wagenstraat zelf zit trouwens ook een chinees chinees restaurant. Als ik met mijn ouders in Den Haag uit eten ga, eten we altijd daar. (En ik ben chinees ja :) )

alluman 19-09-2004 19:15

Citaat:

Flowtje schreef op 18-09-2004 @ 00:40 :
Die is al een tijdje weg, het gouden schip heette die geloof ik.. (of in elk geval zoiets). :) In de wagenstraat zelf zit trouwens ook een chinees chinees restaurant. Als ik met mijn ouders in Den Haag uit eten ga, eten we altijd daar. (En ik ben chinees ja :) )
Welk restaurant is dat?

Briseïs 19-09-2004 19:47

In Hilversum heb je ook een 'Chinese' Chinees.

Flowtje 20-09-2004 20:17

Citaat:

alluman schreef op 19-09-2004 @ 20:15 :
Welk restaurant is dat?
Ik weet niet hoe dat restaurant heet. :bloos:

Silent Enigma 20-09-2004 22:30

in rotterdam heb je ook echte chinezen.

ik chinees meestal heel nederlands: nasi met babi pangang.
nederlandse chinese restaurants zijn meestal meer nederlands dan chinees btw.

alluman 20-09-2004 22:46

Citaat:

Silent Enigma schreef op 20-09-2004 @ 23:30 :
in rotterdam heb je ook echte chinezen.

ik chinees meestal heel nederlands: nasi met babi pangang.
nederlandse chinese restaurants zijn meestal meer nederlands dan chinees btw.

...zover waren we hier al.


Omdat niemand met recepten komt, plaats ik er zelf maar een paar in de hoop dat iemand me kan vertellen of dit meer richting chinees is, dan nederlands-chinees.
  1. inktvis in zwarte bonensaus

    aantal personen 4
    techniek Wokken
    smaak Hartig
    soort gerecht Hoofdgerecht
    hoofdingredient Vis in combinatie met Groenten
    bereidingstijd 30-60 minuten
    ingrediënten
    -pak diepvries inktvis
    -1/2 (groene) paprika
    -3 knoflooktenen
    -stuk prei of lenteuitjes
    -pale medium dry sherry
    -sesamolie
    -sojasaus
    -1 1/2 dl visbouillon
    -3 dl olie
    -maizena
    -1 1/2 eetlepel gezouten zwarte boontjes
    hulpmiddelen pannen, wok
    voorbereiding
    maak een marinade bestaande uit: *1 eetlepel maizena * 1/2 eetlepel sojasaus *1/2 eetlepel pale sherry.

    Maak de inktvis schoon, spoel af snij in hapklare stukjes en doe deze in de marinade. Ongeveer 15 minuten laten intrekken.

    Was de gezouten zwarte boontjes en laat ze uitlekken en drogen. Snij de prei(lenteuitjes) en paprika in stukjes van ca 2cm.

    Hak de knoflook fijn.

    Maak een sausje van 1 eetlepel sojasaus, 1/2 theelepel sesamolie en 1 1/2 dl vis bouilllon.

    bereidingswijze
    Verhit dit in olie in de wok op hoog vuur doe hier dan de inktvis bij tot deze gaar is (ca 5 minuten).

    Haal de inktvis eruit en laat deze uitlekken.

    Giet de olie, op 2 eetlepels na, in een bewaarpan.

    Verhit die olie opnieuw, roerbak hier de knoflook in tot ie geurt en roerbak hierna de paprika en gezouten zwarte boontjes een 1/2 minuut.

    Voeg dan het sausje en de inktvis toe en kook nog 2 minuten.

    Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt.
    serveertips met een ander bv groentegerecht in oestersaus en gebakken mie.
  1. Tjoenjoek Thong(Cantonese soep).

    omschrijving Een heerlijke soep op je chinese rijsttafel.
    aantal personen 4
    techniek Koken
    smaak Hartig
    soort gerecht Soepen
    hoofdingredient Varkensvlees in combinatie met Groenten
    bereidingstijd 30-60 minuten
    ingrediënten
    1kg varkensvlees,
    wat gedroogde paksoi (toko)
    wat gedroogde inktvis stripes,
    wat bosuitjes fijn 1 soep blok en
    wat ajinomoto.
    wat lichte soya om je vlees mee te eten.
    hulpmiddelen s
    oeppan met 1 1/2L.
    water,
    waterkoker om water te koken voor de paksoi en inktvis te wellen .
    Een klein schaaltje voor de soya saus.
    Een platte schaal om de varkensvlees op te dienen.
    voorbereiding
    Soep trekken van de 1 1/2 liter water en varkensvlees en gedr.paksoi en gedr. inktvis.

    Als deze 60 minuten getrokken is dan de bouilion bij doen en de ajinomoto.

    In een klein schaal tje de lichte soya saus in doen.

    In een platte serveer schaal de varkensvlees in dunne schijfjes snijden .

    De vlees met de soyasaus eten.

    De soep in kommen serveren.
    bereidingswijze
    De soep afmaken en op dienen met de bosuitjes.

    De varkensvlees in dunne reepjes snijden en op serveer schaal opdienen.

    Met de soya saus in een klein schaaltje opdienen.

    De vlees in de soya saus deppen en op eten .

    De soep in kommen serveren met fijn gesneden bosuitjes.
    serveertips Met witte pandan rijst.

Alex 21-09-2004 13:24

De eerste lijkt me meer een 'nederlands chinees recept'
dit denk ik omdat:
-er sherry in moet
-diepvries inktvis
-maizena

sicilion 21-09-2004 13:53

Citaat:

Alex schreef op 21-09-2004 @ 14:24 :
De eerste lijkt me meer een 'nederlands chinees recept'
dit denk ik omdat:
-er sherry in moet
-diepvries inktvis
-maizena

kan ook gewoon een aangepast chinees recept zijn aan wat er te vinden is in nederlandse supermarkten

Dukko 21-09-2004 17:17

Hoe besteld een Nederlander pannenkoeken? :D

Jolt 21-09-2004 17:17

Citaat:

Alex schreef op 21-09-2004 @ 14:24 :
De eerste lijkt me meer een 'nederlands chinees recept'
dit denk ik omdat:
-er sherry in moet
-diepvries inktvis
-maizena

In China krijg je ook diep vries intvis en maizena is een gewone bindmiddel die in de meeste keukensworden gebruikt,

@Moon 21-09-2004 22:07

Recepten heb ik niet. Kan zelf niet eens echt goed koken. Maar een aantal restaurants in Den Haag en Rotterdam die chinees chinees zijn kan ik wel opnoemen. (Vaak zie je het al aan het woord sea food wat ze ook wel eens ziet bij de naam vh rest. dat het om een chinees chinees gaat)

Den Haag:
Kee Lun Palace (wagenstraat)*
Harvest (idem)
Fat Kee (Gedempte Burgwal)
Cheung Wing / Chinese muur(idem)
Sing Kee (idem)

Rotterdam:
Cheung Wing / Chinese muur (Westkruiskade 1)
Tai Wu (Mauritsweg)*
Ocean Palace (Parkhaven vlakbij de Euromast)

Probeer maar eerst Dim Sum. Dat zijn chinese hapjes. Die zijn vaak alleen maar smiddags verkrijgbaar. Bij enkele rest. zijn die ook wel verkrijgbaar tot 9uur s'avonds.
Bij de restaurants waar een sterretje erachter staat zijn mijn favorieten.

Flowtje 21-09-2004 22:55

Citaat:

Kee Lun Palace (wagenstraat)*
Ja, die bedoelde ik. :) Ook mijn favoriet in Den Haag.

alluman 22-09-2004 07:50

Citaat:

@Moon schreef op 21-09-2004 @ 23:07 :
Kee Lun Palace (wagenstraat)*
Kee lun wordt het dan. Fat Kee ben ik niet zo enthousiast over als de gemiddelde Hagenaar. De rest probeer ik een andere keer uit. Thnx!

Flowtje 22-09-2004 13:22

Fat Kee vind ik ook wat minder, maar daar hebben ze dan ook geen dim sum. :P


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.