Oud 03-01-2005, 10:31
gurdy
Avatar van gurdy
gurdy is offline
Okee, toch maar even vragen. Hoe maken jullie wentelteefjes?
Ik ging ze gisteren maken, omdat ik niet zoveel te doen had.
Ik wist alleen niet zo goed hoe ik ze moest maken, dus dat heb ik opgezocht op internet.
"Brood dopen in een mixje van melk, eieren en wat kaneel en daarna goudbruin bakken in de pan."

En ze waren me toch víes!!

Maken jullie ze ook zo? Zo ja, dan lust ik dus geen wentelteefjes, zo nee, dan heb ik gisteren neppe wentelteefjes gegeten
Advertentie
Oud 03-01-2005, 10:37
Verwijderd
Ik doe geen kaneel in het mixje, ik strooi er wel kaneel en suiker op als ze klaar zijn.
Bij het mixje van melk en ei moet er even veel melk als ei in zitten. Je moet het er even laten intrekken, en dan het brood uit het megsel halen en bakken in boter of margarine, en het moet wel gaar zijn, want rauw ei is vies (en niet al te gezond).
Gewoon hetzelfde idee als pannenkoeken, behalve dan dat bij pannenkoeken het meel gewoon meel is en geen brood.

Heb je ze nooit gegeten terwijl iemand anders ze had gemaakt trouwens?
Oud 03-01-2005, 10:45
gurdy
Avatar van gurdy
gurdy is offline
Nope, ik had ze nog nooit gehad.
Kan best zo zijn dat dat ei van mij nog een beetje rauw was trouwens... Het smaakte iig erg vies.
Oud 03-01-2005, 10:51
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
mix:
2 eieren
melk
suiker
kaneel

even goudbruin bakken in de pan, en eventueel beleggen met poedersuiker en kaneel
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Oud 03-01-2005, 12:11
Auntie M
Avatar van Auntie M
Auntie M is offline
Citaat:
gurdy schreef op 03-01-2005 @ 11:45 :
Nope, ik had ze nog nooit gehad.
Kan best zo zijn dat dat ei van mij nog een beetje rauw was trouwens... Het smaakte iig erg vies.
Ieeew. Ze moeten lekker goudbruin zijn en als je rauw ei hebt gezien dan heb je het mixje niet goed geklutst.
En verder moet er natuurlijk suiker over nadat je ze gebakken hebt.
__________________
You love me You hate me, You hate to love me You love to hate me...||De Nieuwe Wereld komt eraan!!!! ...
Oud 03-01-2005, 16:25
gruncher
Avatar van gruncher
gruncher is offline
Mijn methode : 3 borden klaarleggen + 3 broodplakjes... Pan opwarmen

in het eerste bord (diep) *3 eieren* (Dip het brood erin)
In het tweede bord *bloem*
In het derde bord doe ik de wentelteefjes die klaar zijn


bereiding;

Dip het brood goed in het ei.. vervolgens in het meel dippen
je bakt deze broodjes in een pan met roomboter..

als ze alledrie klaar zijn strooi je er een beetje kaneel en suiker na
keuze op.


Succes!
__________________
# Advanced Analogue
Oud 03-01-2005, 21:44
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Citaat:
Sarah schreef op 03-01-2005 @ 11:37 :
Ik doe geen kaneel in het mixje, ik strooi er wel kaneel en suiker op als ze klaar zijn.
Bij het mixje van melk en ei moet er even veel melk als ei in zitten. Je moet het er even laten intrekken, en dan het brood uit het megsel halen en bakken in boter of margarine, en het moet wel gaar zijn, want rauw ei is vies (en niet al te gezond).
Gewoon hetzelfde idee als pannenkoeken, behalve dan dat bij pannenkoeken het meel gewoon meel is en geen brood.

Inderdaad, zo maak ik ze ook
Oud 04-01-2005, 01:57
Verwijderd
alles smaakt lekker met sate saus
Oud 04-01-2005, 22:45
MB
Avatar van MB
MB is offline
Citaat:
henri de penri schreef op 04-01-2005 @ 02:57 :
alles smaakt lekker met sate saus
bah
__________________
As finishing touch, God created the dutch
Oud 04-01-2005, 23:07
OceanEye
Avatar van OceanEye
OceanEye is offline
Paar eieren en een beetje melk mixen. Broodje dippen. In pan doen. Uit pan halen. Suiker erover. Kaneel erover. Happen.
__________________
Ik ben pas dood als niemand meer aan mij denkt.
Oud 05-01-2005, 16:05
*oma*
Avatar van *oma*
*oma* is offline
mjam, met daarna kaneel en suiker, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

(dan moet et goed komen)
__________________
I love mittens made out of kittens
Oud 06-01-2005, 19:24
Linda1985
Linda1985 is offline
wel 1 tip je moet geen vers brood gebruiken. Dus zeg maar brood van een dag oud. Anders vallen ze zo uit elkaar.
__________________
Eej...Houdoe he!
Oud 09-01-2005, 17:08
DigitalWorld
Avatar van DigitalWorld
DigitalWorld is offline
inderdaad, oud brood!

Maar ik doe meestal geen ei, wel heel veel kaneel. EN ik knijp de broodjes nog even uit voordat ik ze uit de melk haal anders zijn ze niet lekker.

liefs.
__________________
bladie baldie blaaa!
Oud 09-01-2005, 20:25
tictactoe
tictactoe is offline
INGREDIENTEN:

8 sneetjes brood
1 ei
1 eidooier
30 gram suiker
1 theelepel kaneel
2,5 dl lauwe melk
60 gram Blue Band
fijne tafelsuiker

BEREIDINGSWIJZE:

Ontkorst de sneetjes brood. Klop in een wijde schaal het ei, de eidooier, de suiker en de kaneel schuimig. Klop er de melk door.
Leg de sneetjes brood met 1 kant even in het ei-melkmengsel. Wentel ze en laat ze er met de andere kant even in liggen tot ze doorweekt zijn.
Leg de sneetjes die voldoende zijn geweekt in een hoekje van de schotel voorzichtig op elkaar. Ze mogen niet breken.
Smelt in de koekenpan de helft van de margarine tot het lichtbruin kleurt. Bak hierin 4 sneetjes brood aan beide kanten op een matig vuur goudbruin. Leg ze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Bak nog 4 sneetjes.
Bestrooi de wentelteefjes met fijne tafelsuiker. Serveer er naar wens appelmoes apart bij.
Oud 16-01-2005, 19:23
perzikje
perzikje is offline
Ik neem gewoon n diep bord met melk en als ik wil doe ik er een ei in, maar zonder kan het net zo goed. Brood erin doen, zodat de melk goedi het brood opgenomen wordt en vervolgens de pan in. Ene kant briun bakken, omdraaien en andere kant bruinbakken. De eerstgebruinde (vaag woord) kant daar doe je filnk wat suiker en kaneel op. Je moet de suiker juist meebakken, dat is veel lekkerder dan wanneer je het er achteraf pas opdoet. Vind ik dan...
__________________
to be or not to be
Oud 16-01-2005, 19:47
FayLa32
Avatar van FayLa32
FayLa32 is offline
Ik gebruik altijd alleen ei (ja en brood natuurlijk) en als t gebakken is een paar kilo suiker eroverheen.
Nou heb ik ook nog nooit geléérd hoe het eigenlijk moest, maar met alleen ei (en zonder melk en kaneel o.i.d.) is 't ook lekker
__________________
Seeing as you are here, would you like to kick eddie in the bollocks?
Oud 17-01-2005, 17:11
Flijn
Avatar van Flijn
Flijn is offline
Recept van mijn vriend: paar eieren, bruine suiker, tandorikruiden, strooikaas (oud). Door mekaar kloppen, boterham er doorheen halen. bakken, klaar!

Klinkt raar, is lekker

O ja, hij gebruikt gewoon bruin brood, hoeft niet eens oud te zijn.

Volgens mij kun je echt de meest vreemde combinaties maken en nóg iets lekkers krijgen.
__________________
Dear enemy, may your head fall off at an akward moment.
Oud 17-01-2005, 17:17
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Ik doop de boterham eerst in een mengsel van ei en melk.
En daarna in een laagje paneermeel. Dan bakken.
Het resultaat is een superknapperig lekker laagje

En dan met veel suiker opeten hmmm
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Oud 17-01-2005, 17:44
Tofke_H
Avatar van Tofke_H
Tofke_H is offline
http://forum.scholieren.com/showthre...hreadid=702261
__________________
Liefde: Het pokerspel van het Leven. Je begint met een paar en je eindigt met een full house.
Advertentie
Topic gesloten

Topictools Zoek in deze topic
Zoek in deze topic:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken wentelteefjes?
ikkuh15
16 16-12-2006 18:46
De Kantine Mini-onderneming (wentelteefjes !!!)
G.T.C.
42 23-05-2005 06:45
Eten & Drinken wentelteefjes
erko
10 16-01-2005 21:41
De Kantine wentelteefjes
heavinly
38 01-05-2002 16:20


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:39.