Citaat:
Poepkind schreef op 26-06-2006 @ 11:19 :
Ik ben van plan om zelf vla te gaan maken, ik heb daar twee verschillende recepten voor uitgeprint. Nu zijn ze beide best verschillend en weet ik niet zo goed welke ik moet nemen. Eentje bind met eidooiers en de andere is met maizena en room.
Heeft iemand van jullie ervaring met maken van vla, tips? een goed recept?
Als ik de recepten getest heb zal ik ze wel posten.
|
Lekkerste is natuurlijk met eidooiers, die geven ook lekker smaak af, het is wel een stuk moeilijker, je moet ze waarschijnlijk anglaise binden, dat wil zeggen op het vuur verhitten, blijven roeren totdat hij bindt. Mislukt nog wel eens heel vaak, of hij is te ver dan bind hij niet, of hij is er nog niet dan mislukt je massa ook.
Bavarios kan ook met eidooiers hoor

sowieso komt er gelatine in.
Wij doen het trouwens alleen geslagen room, coulis en gelatine.
Maar kan ook eidooiers, smaakstof, gelatine en geslagen room.
Of Eiwit, coulis, room en gelatine.