Gefrituurde aardbeienijsbollen
personen: 4
ingredienten:
3 eiwitten
300 gram kokos
4 bollen Hertog Aardbeienijs
1 bakje aardbeien (à 250 gr.)
1 mango
2 passievruchten
bereidingswijze:
Doe het eiwit en de kokos in twee aparte diepe borden.
Haal de ijsbollen door de kokos, haal ze vervolgens door het eiwit en tot slot weer door de kokos. Laat ze aanvriezen. Herhaal dit nog 1 keer.
Maak intussen de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Beleg de borden met aardbeienplakjes. Maak de mango schoon. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine. Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees eruit en meng het door de mangopuree.
Verwarm de frituur voor op 180°C. Frituur de bollen ijs en leg ze op de aardbeien, verdeel de saus om de ijsbol heen.
Dit is het officiële recept, ik heb het echter met vanille ijs gemaakt en zonder al die vruchten erbij. Het is heel apart, de buitenkant gefrituurd en de binnenkant nog gewoon bevroren.
vraag me alleen wel af waarom je die kokos gekocht hebt