Oud 02-08-2004, 17:33
Bellenblaas
Avatar van Bellenblaas
Bellenblaas is offline
Rare vraag misschien, maar hoe kan ik het beste/makkelijkste een tomaat ontvellen?
Als ik gewoon een klein sneetje in de tomaat maak en dan het velletje er af wil trekken, krijg ik maar een vel van een halve vierkante centimeter eraf

Iemand een idee hoe dit beter en vooral sneller gaat?
__________________
Home is where the heart is...
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 02-08-2004, 17:39
Symphony
Avatar van Symphony
Symphony is offline
leg ze heel even in kokend water. dan laat het velletje zo los (en brand je vingers niet) (en ik heb het ook nog nooit geprobeerd, maar ik zag het toevallig in 1 of ander kookboek en volgens mijn eigen logica zou het moeten werken)
__________________
Dulce et decorum est pro patria mori
Met citaat reageren
Oud 02-08-2004, 17:41
Qamra
Avatar van Qamra
Qamra is offline
Even boven het vuur houden (gewoon een gaspit aanzetten, je tomaat aan een vork rijgen en doen alsof je hem roostert. Voorzichtig dat hij niet verbrand, maar als het velletje verbrand is niet erg. Hij kan wel 'ploffen'.)

Zo doen wij dat altijd eigenlijk
__________________
|| Eigenlijk heel aardig || Don't be too open-minded, your brains might fall out! || ADT, 01-12-'05! || Generatiecrisis!
Met citaat reageren
Oud 02-08-2004, 17:44
Amare
Amare is offline
Gewoon even wat water koken en hem daar inleggen.
Zo doe ik het altijd. Het velletje laat dan gelijk los.
__________________
Conditio cine qua non
Met citaat reageren
Oud 02-08-2004, 17:50
Lough Nacorra
Avatar van Lough Nacorra
Lough Nacorra is offline
ik maak een kruis-incisie in de tomaat, en dan leg ik em in kokend water, en dan laat het velletje makkelijk los.
__________________
Ni heolas go haontios | We don't fight for Nature, we're Nature fighting back
Met citaat reageren
Oud 02-08-2004, 18:35
YPrue
Avatar van YPrue
YPrue is offline
Een kruis in de tomaat snijden, hem heel even in kokend water leggen en daarna heel even in ijskoud water leggen.
__________________
Boogie, ik zal je nooit vergeten...

Laatst gewijzigd op 03-08-2004 om 00:05.
Met citaat reageren
Oud 02-08-2004, 20:36
Bellenblaas
Avatar van Bellenblaas
Bellenblaas is offline
Ok... merci voor de tips!
Ik wist dat er een manier moest zijn, maar welke...
Voortaan zal het mij geen kwartier meer kosten om zo'n ding te ontvellen
__________________
Home is where the heart is...
Met citaat reageren
Oud 02-08-2004, 21:11
reuffneck32
Avatar van reuffneck32
reuffneck32 is offline
kruisje in tomaat snijden aan de onderkant *dus niet waar het kroontje zat)
in kokent water gooien (rond de 10/15 seconde)
dan in een bakje met ijswater gooien
dan laat he zo los
dan met een kartel mes snijden als je het wou snijden
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren

Topictools Zoek in deze topic
Zoek in deze topic:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Chinees vegetarisch
Siphra
4 21-12-2012 18:59
De Kantine Saaigína's #1198
Verwijderd
500 30-10-2010 15:30
Eten & Drinken makkelijk recept voor tomatensaus
Pandemonium
11 06-12-2008 18:49
Eten & Drinken Zelf zongedroogde tomaten maken?
Verwijderd
7 28-01-2007 06:25
Eten & Drinken Wat pleur jij op de pasta?
Simon
28 27-03-2003 17:08
Eten & Drinken hoe maak je spagettisaus?
sunshine1982
18 15-03-2003 20:16


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:07.