Registreer FAQ Ledenlijst Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 12-12-2006, 16:32
Balance
Avatar van Balance
Balance is offline
Heeft iemand dit al eens gemaakt? Is het een beetje te doen?
Het lijkt me namelijk heel moeilijk, maar volgens mijn kookboek valt dat reuze mee. Dus ik ga het toch maar eens proberen in de kerstvakantie.

Wat zijn jullie ervaringen?
__________________
Ik ga links want ik moet rechts. En we gaan nog niet naar huis.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 12-12-2006, 16:56
Gimme more beer
Avatar van Gimme more beer
Gimme more beer is offline
Wij hebben daar thuis zo'n brandertje voor. Eitje
__________________
Onderuitgezakt in de koffiehoek van het zorgcentrum zit Sieb met volle teugen na te genieten van de Tweede Wereldoorlog. Arnela is de liefste! <3
Met citaat reageren
Oud 12-12-2006, 17:58
Miracle
Avatar van Miracle
Miracle is offline


Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, alleen een keer gezien dat iemand het maakte. Met dat ding dus..
__________________
Met citaat reageren
Oud 12-12-2006, 18:10
Balance
Avatar van Balance
Balance is offline
Maar het schijnt ook zonder brander te kunnen. In de oven.
__________________
Ik ga links want ik moet rechts. En we gaan nog niet naar huis.
Met citaat reageren
Oud 12-12-2006, 18:51
Fayelinde.
Avatar van Fayelinde.
Fayelinde. is offline
Ja, wij hebben eens van die potjes gekocht in de Delhaize die in de oven mochten. Gewoon bestrooien met die suiker, toch? Karameliseert dat dan ook niet?
Met citaat reageren
Oud 12-12-2006, 19:19
Gimme more beer
Avatar van Gimme more beer
Gimme more beer is offline
Het leuke aan crème brulée is juist dat je alles onder het suikerlaagje koud kunt laten zijn.
__________________
Onderuitgezakt in de koffiehoek van het zorgcentrum zit Sieb met volle teugen na te genieten van de Tweede Wereldoorlog. Arnela is de liefste! <3
Met citaat reageren
Oud 12-12-2006, 21:21
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Balance schreef op 12-12-2006 @ 19:10 :
Maar het schijnt ook zonder brander te kunnen. In de oven.
Niet in de oven, dan verneuk je het
Gebruik dan liever de gril...
Nog liever zo'n brander
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 12-12-2006, 21:36
blurred
Avatar van blurred
blurred is offline
Citaat:
Fayelinde. schreef op 12-12-2006 @ 19:51 :
Ja, wij hebben eens van die potjes gekocht in de Delhaize die in de oven mochten. Gewoon bestrooien met die suiker, toch? Karameliseert dat dan ook niet?
Volgens mij wil ze het juist zelf maken en dus niet uit een potje halen.
__________________
没有什么不能够面对!
Met citaat reageren
Oud 12-12-2006, 22:41
Verwijderd
Die uit die potjes (van 'bonne maman' iig) wordt ook niet echt geweldig. In dat zakje suiker dat je erbij krijgt zit altijd te weinig suiker om het hele oppervlak te bedekken. En als je het dan onder de grill zet blijft het nog enorm lang vloeibaar. Het maakt wel een lekker toetje, maar geen creme brulee.

Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar als het een goed kookboek is (wel al eens een ander recept eruit gemaakt? Zo ja, hoe ging dat?) dan zou het goed moeten gaan als je je aan de instructies houdt
Met citaat reageren
Oud 13-12-2006, 22:48
Verwijderd
pak een soldeerbout en leef je uit
Met citaat reageren
Oud 14-12-2006, 09:16
Dís
Avatar van Dís
Dís is offline
ik heb dit recept gevonden:

Creme brulee

Benodigdheden voor 4 personen:
• 1/4 liter melk
• 1/4 liter room
• 1 vanillestok
• 6 eigelen
• 95 gr suiker
• bruine suiker
Bereiding:
• Klop de eigelen met de suiker
• Kook de melk met de room en de opengesneden vanillestok
• Giet dit kokende mengsel op de eigelen met suiker
• Laat afkoelen
• Giet het mengsel in schoteltjes van 2,5 cm hoog bij 12 cm diameter
• Bak ze 45 minuten in bain marie op 145 graden
• Laat afkoelen
• Bestrooi ze met bruine suiker
• Plaats nog even onder de grill


Maar wat ik mij afvraag, de 'grill', mag dat gewoon in de oven?

en voor hoever moeten ze onder water staan?
__________________
Ice ice baby
Met citaat reageren
Oud 14-12-2006, 11:50
qwertyuiop
qwertyuiop is offline
Ik heb het ooit gemaakt met een verfafbrander, dat ging ook.
Met citaat reageren
Oud 14-12-2006, 13:48
Chimera
Avatar van Chimera
Chimera is offline
Citaat:
qwertyuiop schreef op 14-12-2006 @ 12:50 :
Ik heb het ooit gemaakt met een verfafbrander, dat ging ook.
Yup, bij m'n ouders maak ik het gewoon met een brander waarmee je normaal waterleidingen aan mekaar fixed. Thuis met een kleiner brandertje.

Onder de grill werkt gewoon niet, de suiker caramalliseert niet snel genoeg, en dan wordt de creme zelf te warm en dus erg zacht.
Met citaat reageren
Oud 15-12-2006, 19:45
Vuur_Sterretje
Vuur_Sterretje is offline
Nee ik heb er geen ervaring mee , met het maken dan. Maar wel met het eten. Het is zooo heerlijkkk vooral dat laagje natuurlijk. Het lijkt me wel moeilijk om het zelf te maken
__________________
Je moet schijt hebben
Met citaat reageren
Oud 17-12-2006, 14:31
Balance
Avatar van Balance
Balance is offline
Citaat:
Chimera schreef op 14-12-2006 @ 14:48 :
Yup, bij m'n ouders maak ik het gewoon met een brander waarmee je normaal waterleidingen aan mekaar fixed. Thuis met een kleiner brandertje.

Onder de grill werkt gewoon niet, de suiker caramalliseert niet snel genoeg, en dan wordt de creme zelf te warm en dus erg zacht.


Zonde, hoewel ik het misschien toch nog eens uit ga proberen.
__________________
Ik ga links want ik moet rechts. En we gaan nog niet naar huis.
Met citaat reageren
Oud 28-12-2006, 00:43
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Heel makkelijk recept:

300 gr melk
300 gr room
1 st vanille
100 suiker
6 dooiers

suiker + room + melk + vanille laten trekken, zeven dooiers erbijm, mixeren, nog maals zeven, koud laten worden.

Oven op 100 ºC, niet hoger!!!
Afvullen in bakjes, garen ongeveer 45 minuten, maar let wel op, hij moet nog lichtjes golven, de massa moet niet helemaal gestold zijn, dan is het net te gaar. Daarna uurtje buiten de koeling laten rusten, dan in de koeling, rietsuiker erop, afbranden en kees is klaar.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:16.