Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 16-04-2005, 13:20
Verwijderd
is boter voor de boterham (becel light) geschikt om te smelten? Of is dat slecht voor de gezondheid?
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 16-04-2005, 13:22
Verwijderd
ongezonder dan roomboter smelten is het niet denk ik, maar er zit vaak water in (zéker als het light is) dus het kan wel flink gaan spetteren.
Als je vloeibare boter nodig hebt en je wilt becel gebruiken, kun je beter een fles becel vloeibaar kopen
Met citaat reageren
Oud 16-04-2005, 13:54
Verwijderd
mja.. 't is bedoeld voor een taartbodem van biscuit met boter. Becel vloeibaar lijkt me dan ook niet zo geschikt .
margarine is iig niet bedoeld om mee te bakken en braden, maar je kan 't dus wel 'koken' denk je

voor vandaag houd ik 't denk ik maar bij een kant-en-klare bodem, dan is het iig eetbaar
Met citaat reageren
Oud 16-04-2005, 14:36
Nijn*
Avatar van Nijn*
Nijn* is offline
Als je iets gaat bakken waarbij je boter nodig hebt (taart, cake, andere gebak dingetjes) kun je beter gewone roomboter gebruiken, zeker als iets moet rijzen. Ook als je dingen in boter gaat bakken kun je beter becel vloeibaar of roomboter kopen. Becel light is eigenlijk alleen geschikt voor op brood..
__________________
*--Sometimes the only way to stay sane is to go a little crazy..- My life turned around, but I still believe in my dreams..--*
Met citaat reageren
Oud 16-04-2005, 18:21
-(L)-
Ik heb laatst een ei gebakken in becel (voor op brood). En dat ging prima
Met citaat reageren
Oud 16-04-2005, 20:07
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Iedereen die zegt dat je geen roomboter moet gebruiken als je iets wilt bakken is onzin.

Ten eerste room boter geeft veel en veel meer smaak af dan magarine of andere zooi.

Dat iedereen moet lijnen is een 2e, dan snoep je toch gewoon minder.

Ik heb liever mijn biefstuk gebakken in roomboter dan in olie.

Owja het ligt dus ook waar voor je het gaat gebruiken.
En daar speelt de temperatuur ook een rol in.

Roomboter die vebrand bij ongeveer 130ºC, Magarine bij 140-150º en olie 160-180ºC. Ligt natuurlijk ook weer aan de kwaliteit van de boter/olie of magarine.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 17-04-2005, 08:50
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Voor zo'n taartboter kun je het beste geen smeer-boter gebruiken, maar of margarine (zo'n blok) of roomboter
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 17-04-2005, 09:22
Verwijderd
bedankt!
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Het grote (zoete) baksels topic!
Larry Flint
500 25-11-2012 10:34
Drugs & Alcohol Spacecake
Sneeuwwitje
31 09-12-2010 17:57
Eten & Drinken Iets bakken...
MisterDJ
17 20-11-2004 12:58
Eten & Drinken lekkere recepten met biscuitjes?
evanescence
16 20-10-2004 01:12
Drugs & Alcohol Korte vraag Spees cake
Verwijderd
9 14-09-2003 13:49
Drugs & Alcohol space cake, of andere gerechten...
slisje
18 20-03-2002 22:04


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:01.