Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 29-03-2005, 14:22
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Stel je voor, je hebt een onbeperkt budget en nodigt je familie en vrienden uit voor een diner. Wat zou je eten en drinken, waar zou je het houden, hoe zou de aankleding zijn, enz enz?

Laat mij watertanden!
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 29-03-2005, 14:52
Love_Fulfilled
Avatar van Love_Fulfilled
Love_Fulfilled is offline
-Tafel chique aangekleed als in een 5 sterren restaurant, met kaarsen enzo
-Iedereen in een jurk of mantelpakje (chique)
-Vooraf sintjacobsschelpen in een heerlijk sausje en een lekker wijntje erbij
-Hoofdgerecht lamskoteletten in knoflooksaus, gepofte aardappel en stoomgroenten erbij
-Dessert een heerlijke chocolademousse in een saus van amaretto
__________________
¤Hate It Or Love It¤
Met citaat reageren
Oud 29-03-2005, 15:16
Verwijderd
Fijne sfeer, huiselijk maar toch chique. Mensen moeten zich netjes kleden (maar niet per se pak met stropdas). De plaatst maakt me niet heel veel uit. Het liefste in een fijn warm hotel, waarna je na het eten fijn naar je kamer kan om een uitgebreid bad te nemen en daarna lekker warm en vol in slaap te vallen op een zacht bed... Maar het eten: Vijf gangen diner, opgedient door hele nette kelners.

Smaak makertje; een klein hapje, eendenpaté met roodjes besjes en wat versiersels bv.
Voorgerecht; een frisse salade met vis en nog meer lekkere dingen..
Hoofdgerecht: duif met een sausje van verschillende soorten paddenstoelen. Daarover heen truffelschilfertjes
Nagerecht: Verschillende kleine bolletjes ijs, verschillende smaken en verschillende bijpassende sausjes. Daarbij een enorm lekkere dessertwijn.
Koffie: Heerlijke sterke koffie met daarbij natuurlijk een borreltje en verschillende soorten chocolade in de vorm van bonbons.

Bij elke gerecht een wijn die er bij past. En er is een mannetje die telkens een vers warm broodje op je bordje legt en je wijn bijvult
Met citaat reageren
Oud 30-03-2005, 10:26
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Klinkt goed Andijvie, vooral dat hotel spreekt me wel aan
Met citaat reageren
Oud 30-03-2005, 12:11
Verwijderd
Ik geloof dat ik het juist heel klein en 'eenvoudig' zou houden...ik heb een hekel aan dat opgedirkte gedoe met van die vervelende mensen die heel de tijd vragen of het gesmaakt heeft ed... Maar ik houd wel van lekker eten.

Het voorgerecht en het hoofdgerecht heb ik niet echt hele concrete ideeën over, op zich is het wel handig als mensen gewoon kunnen kiezen, zit je ook niet met het gezeur dat mensen het niet lusten oid. Als dessert ben ik voor een grand dessert of iig iets met ijs.
Met citaat reageren
Oud 30-03-2005, 12:17
El Kim
Avatar van El Kim
El Kim is offline
Voorgerecht: ham met galia meloen
Hoofdgerecht: poolse eend <3 met gebakken aardappeltjes en gestoomde groenten (broccoli, worteltjes) en een frisse salade.
Nagerecht: grand dessert, fruitsalade of iets met ijs.
__________________
<3| Lid AFCC | Er wordt flink geKoend
Met citaat reageren
Oud 30-03-2005, 12:21
Love_Fulfilled
Avatar van Love_Fulfilled
Love_Fulfilled is offline
Citaat:
El Kim schreef op 30-03-2005 @ 13:17 :
Voorgerecht: ham met galia meloen
Hoofdgerecht: poolse eend <3 met gebakken aardappeltjes en gestoomde groenten (broccoli, worteltjes) en een frisse salade.
Nagerecht: grand dessert, fruitsalade of iets met ijs.
Klinkt lekker duur .
__________________
¤Hate It Or Love It¤
Met citaat reageren
Oud 30-03-2005, 12:27
El Kim
Avatar van El Kim
El Kim is offline
Citaat:
Love_Fulfilled schreef op 30-03-2005 @ 13:21 :
Klinkt lekker duur .
Valt wel mee, in Polen is eten niet zo duur
__________________
<3| Lid AFCC | Er wordt flink geKoend
Met citaat reageren
Oud 31-03-2005, 13:34
mandarijn
Avatar van mandarijn
mandarijn is offline
Goed, ik werk in een sterrenrestaurant, en voor mij is alles goed, behalve chiqe.

Van 'onze' kaart zou ik dit wel willen:

Tartaar van gemarineerde zalm en gezouten komkommer
met gebakken kwarteleitje,roquette, aardappelcrème en een
saus van waterkers
***
Ravioli van wintertruffel en knolselderij met truffelboter en
parmezaanse kaas
***
Huisgerookte warme zalm met knolselderij, krokante
schorseneren en vanillesabayon
***
Op de huid gebakken zeebaars met inktvis, gepofte
cherrytomaatjes, basilicum-"chips" en een warme
vinaigrette van zwarte olijven
***
Mousse van pure chocolade en cointreaucréme. Geserveerd met een
soepje van chocolade, suikerfilo, mikado van chocolade
en een jeneverbes-sabayon

(en het is geen gang maar: ) Koffie met friandises
__________________
We should have each other to tea. We should have each other with cream.
Met citaat reageren
Oud 01-04-2005, 00:32
Southraider
Southraider is offline
een lekker 5 gangen menu zoals :
voorgerecht: Ganzelever gekarameliseerd met rietsuiker op dungesneden eendeham met een stroop van port.
Tussengerecht: Canneloni gevuld met kalfszwezerik, eendelever, artisjokken en een truffelsabayon
Dan een gangetje met coquilles gaat er wel in zoals gebakken coquilles op een bedje van witlof en parmaham met een crème van balsamico
Hoofdgerecht van kalfshaas met een mousseline van topinamboer en gepaneerde schorseneren.
Dessert: Bonbon van chocoladetruffel met een spiegel van kokos en een kletskopje van gepofte rijst.
of een soufflé van passievruchten met witte chocoladeijs zoals bij Boreas in Heeze

ik zit me weer lekker te maken
__________________
Bits and pieces from your star, rain upon me as they fall melt into my skin and I feel warm.
Met citaat reageren
Oud 01-04-2005, 20:25
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Citaat:
mandarijn schreef op 31-03-2005 @ 14:34 :


Tartaar van gemarineerde zalm en gezouten komkommer
met gebakken kwarteleitje,roquette, aardappelcrème en een
saus van waterkers
***
Ravioli van wintertruffel en knolselderij met truffelboter en
parmezaanse kaas
***
Huisgerookte warme zalm met knolselderij, krokante
schorseneren en vanillesabayon
***
Op de huid gebakken zeebaars met inktvis, gepofte
cherrytomaatjes, basilicum-"chips" en een warme
vinaigrette van zwarte olijven
***
Mousse van pure chocolade en cointreaucréme. Geserveerd met een
soepje van chocolade, suikerfilo, mikado van chocolade
en een jeneverbes-sabayon

(en het is geen gang maar: ) Koffie met friandises
Waar is dat restaurant?
Met citaat reageren
Oud 01-04-2005, 20:37
Verwijderd
Citaat:
mandarijn schreef op 31-03-2005 @ 14:34 :
Ravioli van wintertruffel en knolselderij met truffelboter en
parmezaanse kaas

Mousse van pure chocolade en cointreaucréme. Geserveerd met een soepje van chocolade, suikerfilo, mikado van chocolade
en een jeneverbes-sabayon
Lijkt me beide heel erg lekker!
Met citaat reageren
Oud 02-04-2005, 18:09
mandarijn
Avatar van mandarijn
mandarijn is offline
Citaat:
Bloem schreef op 01-04-2005 @ 21:25 :
Waar is dat restaurant?
Restaurant het Koetshuis in Bennekom
__________________
We should have each other to tea. We should have each other with cream.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:15.