Gevulde kipfilet ziet er al snel wat feestelijker uit. Je kunt kipfilet eigenlijk met vanalles vullen. Dit is een van mijn favorieten:
Voor 4 personen
- 4 stukken kipfilet
- 2 stukjes geitenkaas (verse bij de AH bijvoorbeeld)
- 1 theelepel tijm (gedroogd of vers)
- 1 pakje ardennerham
- olie of boter om in te bakken
Snij een mooi stuk kipfilet open (niet helemaal doorsnijden).
Maak een mengsel van geitenkaas en een theelepel tijm. Vul hier de kip mee. Druk de geitenkaas goed aan.
Omwikkel de kip goed strak met ardennerham.
Bakken in een koekenpan: op een laag vuurtje ongeveer 15 minuten.
Serveer het met rijst of aardappels en bijvoorbeeld een frisse salade:
Mijn lieveningssalade:
- 1 zak sla
- 1 rijpe (zachte!) mango in stukjes snijden
- 1 zak geraspte peentjes (zelf raspen kan ook)
- 1 gesnipperd uitje
- een yoghurtdressing
Superlekker en eenvoudig