Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 14-04-2005, 19:44
suusch
Avatar van suusch
suusch is offline
Hallo! Ik ben van plan een receptenboek te maken, gebaseerd op aanraders van anderen. En dan het liefst niet grootmoeders boerenkool met worst, maar dan je eigen variant, of appeltaart zonder strepen erop. Maar recepten die je niet zo vaak tegenkomt. Maar wel JOUW recept is, niet overgenomen uit een algemene C1000 kookboek.

Dus. Als je iets hebt, let me know!

EDIT : en als dit niet mag hier, let me know. Dan verwijder ik 'm weer.
__________________
.

Laatst gewijzigd op 14-04-2005 om 19:46.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 14-04-2005, 20:18
MC Bobie
Avatar van MC Bobie
MC Bobie is offline
tip: maak erwtensoep en doe er een 'vreemd' vlees bij..

op het nederlands kampioenschap erwtensoep was er een jongen die zoiets maakte. k weet niet meer welk soort vlees hij er bij deed maar hij eindigde wel hoog.

succes
__________________
Lekkerding, lekkerding, lekkerding, STOEPHOER!
Met citaat reageren
Oud 14-04-2005, 20:40
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
MC Bobie schreef op 14-04-2005 @ 21:18 :
tip: maak erwtensoep en doe er een 'vreemd' vlees bij..

op het nederlands kampioenschap erwtensoep was er een jongen die zoiets maakte. k weet niet meer welk soort vlees hij er bij deed maar hij eindigde wel hoog.

succes
Normaal wordt varkensvlees er voor gebruikt, maar zou ook goed kunnen met kalfs of rund. Kalf is alleen een stuk duurder.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 15-04-2005, 15:34
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Gevulde kipfilet ziet er al snel wat feestelijker uit. Je kunt kipfilet eigenlijk met vanalles vullen. Dit is een van mijn favorieten:

Voor 4 personen
- 4 stukken kipfilet
- 2 stukjes geitenkaas (verse bij de AH bijvoorbeeld)
- 1 theelepel tijm (gedroogd of vers)
- 1 pakje ardennerham
- olie of boter om in te bakken

Snij een mooi stuk kipfilet open (niet helemaal doorsnijden).
Maak een mengsel van geitenkaas en een theelepel tijm. Vul hier de kip mee. Druk de geitenkaas goed aan.

Omwikkel de kip goed strak met ardennerham.

Bakken in een koekenpan: op een laag vuurtje ongeveer 15 minuten.

Serveer het met rijst of aardappels en bijvoorbeeld een frisse salade:

Mijn lieveningssalade:
- 1 zak sla
- 1 rijpe (zachte!) mango in stukjes snijden
- 1 zak geraspte peentjes (zelf raspen kan ook)
- 1 gesnipperd uitje
- een yoghurtdressing

Superlekker en eenvoudig
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Wat eet jij vanavond? #28
Daantje_0705
500 16-09-2012 13:16
De Kantine Wat ligt er allemaal op je bureau/tafel/werkplek?
Miekje*
38 20-12-2010 21:29
Eten & Drinken Cocktails 2010
Gynaecologist
8 22-03-2010 15:58
Verhalen & Gedichten Laatste boekaanwinsten deel 4
Larry Flint
500 05-03-2009 14:55
Software & Hardware Keuze tussen 3 telefoons
Verwijderd
15 29-10-2006 15:56


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:46.