Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 07-06-2005, 14:09
Popgamer1989
Avatar van Popgamer1989
Popgamer1989 is offline
Hallo iedereen,

ik ben helemaal verzot op pasta, nu maak ik vaak koude pastasaldes e.d. maar heeft er miss ook lekkere recepten en dan wat anders als spaghetti en macaroni alsjeblieft? Iets voor in de oven of iets dergelijks? Ik hoop op lekkere suggesties! xxx
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 07-06-2005, 15:00
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Ik vind tortelini altijd erg lekker, gewoon met zelfgemaakte tomatensaus
Met citaat reageren
Oud 07-06-2005, 15:01
Bell
Avatar van Bell
Bell is offline
lasagne
Met citaat reageren
Oud 07-06-2005, 15:21
Verwijderd
Citaat:
Bell schreef op 07-06-2005 @ 16:01 :
lasagne
Idd, kan je erg makkelijk maken (maar ook moeilijk, als je wil ) en is erg lekker.

Tagliatelle met roomsaus en zalm, op een bedje van rucola is ook érg lekker.
Met citaat reageren
Oud 07-06-2005, 15:30
Martine1986
Avatar van Martine1986
Martine1986 is offline
Citaat:
Bell schreef op 07-06-2005 @ 16:01 :
lasagne
met (verse) spinazie en rozijnen, echt heel lekker.
Zelf vind ik tortellini ook erg lekker, en dan gewoon met een tomaten- of kaassaus. En verse pasta is ook
__________________
Blow, Blow me out, I am so sad, I don't know why
Met citaat reageren
Oud 07-06-2005, 16:23
Gumby
Avatar van Gumby
Gumby is offline
De knorr mix voor ovenpasta is lekker, en snel klaar. En tortelinni is idd erg lekker met gewoon een simpele tomatensaus, of in de soep

*Gumby*
__________________
If you leave me, can i come with you?
Met citaat reageren
Oud 07-06-2005, 16:54
freakje
Avatar van freakje
freakje is offline
Canneloni, zo van die pastarolletjes met een speciale vulling...

Ravioli met zelfgemaakte pasta en een speciale vulling (bvb. spinazi/roomkaas)
__________________
--- Aan de andere kant van de regenboog staat een GROTE pot met goud ---
Met citaat reageren
Oud 07-06-2005, 17:40
dark princess
Avatar van dark princess
dark princess is offline
Nou, eigenlijk kan je overal wel pasta bij eten...doet mijn broertje ook, want die lust geen aardappels.

Zoals:
- pasta (verse of van die wokkels) met brocolli (of broccoli dat weet ik nooit) en kaasiets (soulfe, crack)
- pasta en groentenburger

nouja dat soort dingen allemaal, gewoon ter vervanging van aardappels, al smaakt het niet bij alle groenten, maar dat is even logisch nadenken of proberen .
__________________
*~ * Big in Japan *~ *
Met citaat reageren
Oud 07-06-2005, 17:51
Popgamer1989
Avatar van Popgamer1989
Popgamer1989 is offline
Gnocchi is ook erg lekker, alleen weet ik niet wat ik erbij moet combineren. De vorige keer hadden we een vieze saus en was de pasta niet gaar, maar kauwgom-achtig . Heb gehoord dat spinazie er lekker bij is! x
Met citaat reageren
Oud 07-06-2005, 18:29
Gatara
Avatar van Gatara
Gatara is offline
Ok, deze is vegetarisch maar als je niet koosjer eet kun je quorn vervangen met gehakt (doh).
en shit, ik weet het aantal grammen niet,.. maar goed

en ik heb een kleine schaal en houd meestal rode saus over (maar dat vries ik dan in want dat kun je later gebruiken), dus voor een grote schaal zl je wat meer spinazie en ricotta nodig hebben.

ingredienten:

spinazie (gesneden) diepvriespak is meestal wel goed
ricotta kaas (1 zo'n bakje)
quorn (twee pakjes) (of gehakt circa 500 gram)
mozarrella (1 pakje (125 gram is dat geloof ik))
parmezaanse kaas
1 ui
2 knoflookteentjes
1 paprika (rood of groen)
oregano
basilicum
peper
zout
tomatenpuree (1 pakje of blikje)
cannelonis

ontdooi de spinazie in een pan en breng deze met zout en wat peper op smaak.
zet het vuur uit als dit gebeurd is en voeg er dan de ricotta kaas aan toe. Meng het geheel.

verwarm de oven alvast voor (180 graden C hetelucht)

Maak de "rode saus" als volgt:
1 ui wat aanbakken.
quorn er bij gooien. "rul" bakken (nouja, totdat de quorn goed is in ieder geval. Bij gehakt is dat wat makkelijker te bepalen )
knoflook en paprika eraan toevoegen.
peper en zout naar smaak er ook bijvoegen (kun je later proeven als de rode saus klaar is)
dan de tomatenpuree er aan toe voegen
basilicum en oregano naar smaak eraan toevoegen (wees niet te gierig ).

pak een lasagnaschaal.
Bedek de bodem met wat rode saus
vul vervolgens iedere canneloni met spinazie en ricotta en leg deze naast elkaar in de schaal.
Bedek de volgepropte canneloni's met rode saus. Versnipper hier gelijkmatig verdeeld mozarella en leg evt. weer een laag cannelonis eroverheen en anders kun je ipv 1 canneloni laag 1 laagje lasagna overheen leggen als bovenste laag.
Dan daarbovenop weer rode saus en maak het af met de rest van de mozarella en de parmezaanse kaas.

Leg de schaal met aluminiumfolie bedekt in de oven ergens in het midden.

En na 30 minuten haal je de aluminiumfolie eraf en laat je het 15 minuten zonder aluminiumfolie de kaas het werk doen.

klaar.

Een andere (koosjere) versie is quorn vervangen door gehakt en de kaas vervangen door champignons. Maar ik prefereer de vegetarische
Met citaat reageren
Oud 10-06-2005, 10:46
K-elli-e
Avatar van K-elli-e
K-elli-e is offline
vlindertjespasta
__________________
Bouwen begint aan de top!
Met citaat reageren
Oud 10-06-2005, 19:55
supernova
Avatar van supernova
supernova is offline
pasta met kip, paprika, kappertjes en roomsaus
Met citaat reageren
Oud 10-06-2005, 20:42
Gatara
Avatar van Gatara
Gatara is offline
andere recept:

tagliatelli met melksaus en zalm

melksaus: melk, bloem, beetje mosterd, peper en zout mengen. Evt. met champignons en uien (in ringen gesneden). Zalmfilet moet je in een apart pannetje laten gaar worden. Deze dan uiteindelijk bij de melksaus laten pruttelen. Als de saus te dik wordt, gewoon weer wat melk erbij doen. Zorg wel dat de smaak er niet op achteruit gaat.
evt. dille of peterseli toevoegen voor een extra smaakje.

tagliatelli koken.

et voila
Met citaat reageren
Oud 11-06-2005, 09:49
kleine_meis
kleine_meis is offline
Wat ik heerlijk vind is heel veel verschilldende groentes en dergelijke roerbakken (paprika, courgette, ui, champignons) Na een tijdje pijnboompitten en sesamzaad er aan toevoegen. Ondertussen pasta afkoken (wat je zelf het lekkerste vind) Beetje creme fraiche door de groenten heen, wat kaas. Zo gauw de pasta gaar is de groente en alles er doorheen gooien, goed doorroeren en eventueel nog wat kaas er overheen.
Met citaat reageren
Oud 11-06-2005, 14:17
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Spirelli met spinazie, champignons en tonijn
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
De Kantine De slag bij Saaipoort #1600
Verwijderd
500 02-02-2012 16:18
Eten & Drinken Wat eet jij graag bij.. ? #4
blurred
500 20-08-2009 13:15
Eten & Drinken Ideeën voor recepten nodig? Vraag ze hier!
murwari
500 12-10-2008 14:51
Eten & Drinken Wat eet jij als vegetariër?
ikkuh15
126 01-03-2006 18:03
Eten & Drinken avondeten..
lingua
23 26-09-2004 12:29
Eten & Drinken vleesgerechten
coecie
2 11-03-2003 15:22


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:29.