Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 10-11-2005, 16:31
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Ik heb een vers stuk zalm wat ik in de oven wil klaarmaken. Zo simpel mogelijk, dus gewoon besprenkelen met olie en dan in de oven.

Nu lees ik op internet bereidingstijden tussen de 10 en 50 minuten, dat scheelt nogal Dus.. hoe lang moet zoiets ongeveer de oven in? Het is ongeveer 200 gram.

Om het topic iets algemener te maken: eet jij vaak vis uit de oven? Wat is je favo recept?
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 10-11-2005, 16:35
Pinksterhaas
Avatar van Pinksterhaas
Pinksterhaas is offline
Is het zo'n moot of een stuk filet?

Ik zou zeggen iets van 15 minuten. 50 minuten is veel te lang denk ik. Ik geloof dat MTpower hier laatst zei dat vis nog doorgaart na het bakken, dus die weet het vermoedelijk beter.

Uhm het hangt natuurlijk ook van de temperatuur af.

Zelf eet ik nooit vis uit de oven, want de oven die ik hier heb is niet zo goed. Bij mijn ouders wel; zalm met boontjes en kerstomaten uit de oven. <3
__________________
Lees ook eens Bob den Uyl

Laatst gewijzigd op 11-11-2005 om 03:03.
Met citaat reageren
Oud 10-11-2005, 16:36
Verwijderd
Over zalm natuurlijk wel een beetje cintroensap sprenkelen.
Ik ben fan van die aldi diepvris units voor in de oven. Goed spul.
Met citaat reageren
Oud 10-11-2005, 16:40
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Misschien was die 50 minuten dan bedoeld voor 4 porties ofzo.

En oh ja i kheb nog een citroentje, goede tip
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 10-11-2005, 17:15
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Uit de oven is zalm in witte wijn saus een echte aanrader
Hoelang vis moet verschilt nogal... je kunt het beste na 10 minuten even controleren (gewoon met een sateprikker er in prikken, hoe soepeler hoe gaarder), daarna om de 5 minuten.
Bedenk wel dat je vis NOOIT overgaar mag laten worden, dan wordt het taai en vies. Bedenk ook dat vis de temperatuur nog lang vasthoudt en dus ook nog doorgaat nadat je het hebt verwijderd van de warmtebron (in dit geval de oven).
Met citaat reageren
Oud 10-11-2005, 17:53
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Ik maak er apart een pesto roomsaus bij, ook superlekker
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 10-11-2005, 22:55
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
niet taai maar droog en niet over gaar maar stront gaar, hij mag net niet meer glazig zijn
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 10-11-2005, 23:46
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 10-11-2005 @ 23:55 :
niet taai maar droog en niet over gaar maar stront gaar, hij mag net niet meer glazig zijn
Zalm mag best een beetje "rare" zijn
Met citaat reageren
Oud 11-11-2005, 09:25
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
c.q glazig
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 11-11-2005, 11:22
Verwijderd
Citaat:
Jolt schreef op 10-11-2005 @ 23:55 :
niet taai maar droog en niet over gaar maar stront gaar, hij mag net niet meer glazig zijn
ik bak zalm altijd met wat ui knoflook en citroen en dan idd net nog rauw in het midden
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
De Kantine Vriendje, vriendinnetje, collesaaitje, kennisje... in hun saaie groene broek #1558
Martiño
500 25-11-2011 10:17
Eten & Drinken post jouw favo. gerecht
psdemon
102 05-12-2005 14:23


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:18.