Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 04-01-2006, 19:53
Verwijderd
Mijn lasagne wordt altijd zurig, wat ik er ook in doe. Sowieso merk ik dat koken een leerproces is (), maar sommige dingen krijg je maar niet onder de knie.

Wat is jouw Waterloo in de keuken?
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 04-01-2006, 19:59
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Een ei open breken
jaja.. het is zo simpel, maar ik ros of dat hele ei naar de tering dat het overal zit behalve in het kommetje, of ik tik te zacht dat hij niet open breekt en zet vervolgens teveel kracht om hem toch open te krijgen dat het ei overal ligt behalve in het kommetje.
Heel frustrerend

Verder vergeet ik wel eens iets dat in de oven staat omdat ik dan met hele andere dingen bezig ben
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:00
Verwijderd
Als je een ei op een mes breekt, gaat het minder snel mis.
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:03
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
zuster schreef op 04-01-2006 @ 21:00 :
Als je een ei op een mes breekt, gaat het minder snel mis.
Dan sla ik 9 van de 10 keer dat mes er dwars doorheen waardoor nog alles onder de ei zit
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:11
Neiu
Avatar van Neiu
Neiu is offline
^^
Ik heb nog steeds moeite met een verse pastasaus koken tegelijk met de rest. De saus wordt steeds veel te waterig en de kruiden en andere ingrediënten zijn vrij smakeloos.
Tegenwoordig haal ik dus eerst een paar kilo tomaten van de markt en kook daar zoveel mogelijk pastasaus van. Dat vries ik dan in in porties en gebruik het als een pakje gezeefde tomaten bij het maken van pastasaus.
Beetje omslachtig, maar zo gaat het goed.
__________________
Kőigi teede pikkus ajas on vőrdne - | - Рукописи не горят
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:14
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Neiu schreef op 04-01-2006 @ 21:11 :
^^
Ik heb nog steeds moeite met een verse pastasaus koken tegelijk met de rest. De saus wordt steeds veel te waterig en de kruiden en andere ingrediënten zijn vrij smakeloos.
Tegenwoordig haal ik dus eerst een paar kilo tomaten van de markt en kook daar zoveel mogelijk pastasaus van. Dat vries ik dan in in porties en gebruik het als een pakje gezeefde tomaten bij het maken van pastasaus.
Beetje omslachtig, maar zo gaat het goed.
Als het te waterig wordt kun je het in laten koken
Welke kruiden gebruik je er voor?
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:15
Kali
Avatar van Kali
Kali is offline
Citaat:
MTpower schreef op 04-01-2006 @ 20:59 :
Een ei open breken
jaja.. het is zo simpel, maar ik ros of dat hele ei naar de tering dat het overal zit behalve in het kommetje, of ik tik te zacht dat hij niet open breekt en zet vervolgens teveel kracht om hem toch open te krijgen dat het ei overal ligt behalve in het kommetje.
Heel frustrerend

Verder vergeet ik wel eens iets dat in de oven staat omdat ik dan met hele andere dingen bezig ben
Ik kon vroeger ook geen ei breken, gewoon ene kleine vork nemen en heel het ei rond kleine tikjes geven en dan vingers tussenwringen, dat hielp bij mij, nu kan ik het al op een kom


En iets dat me niet lukt euhm , ik kook eigenlijk enkel dingen die ik kan
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:16
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
zuster schreef op 04-01-2006 @ 20:53 :
Mijn lasagne wordt altijd zurig, wat ik er ook in doe. Sowieso merk ik dat koken een leerproces is (), maar sommige dingen krijg je maar niet onder de knie.

Wat is jouw Waterloo in de keuken?
Als je tomaten puree met room gebruikt gaat het niet goed, c.q schiften. Daarnaast hoe krijg je het voor elkaar?

@hierboven, gewoon minder water gebruiken.
Koken doe je op gevoel.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:18
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Kali schreef op 04-01-2006 @ 21:15 :
Ik kon vroeger ook geen ei breken, gewoon ene kleine vork nemen en heel het ei rond kleine tikjes geven en dan vingers tussenwringen, dat hielp bij mij, nu kan ik het al op een kom


En iets dat me niet lukt euhm , ik kook eigenlijk enkel dingen die ik kan
Het lukt me wel, maar dan moet ik het heel voorzichtig doen en geduld is niet echt mijn sterkste kant. Vandaar dat het meestal verkeerd gaat
En ik heb moeite mijn kracht goed te doseren, wat nogal van pas kan komen bij iets als het breken van een ei
Heb ook al regelmatig een glas kapot geknepen tijdens het drinken of afwassen
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:22
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
omg dat is echt te erg dat weet je toch.

Je moet het behandelen als je vriendin, subtiel...

eitje is het dus
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:24
Neiu
Avatar van Neiu
Neiu is offline
Citaat:
Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:16 :
@hierboven, gewoon minder water gebruiken.
Koken doe je op gevoel.
Als je mij bedoelde: Ik gebruik geen water, maar zowel tomaten als champignons geven veel water af, daar ligt het aan.

@MTPower: en als ik het in laat koken waar ook de andere ingrediënten erbij in zitten dan branden de andere ingrediënten snel aan, vooral het vlees en de prei, als die erdoor zit. Als kruiden gebruik ik versgemalen zwarte peper, zout, basilicum en oregano. Door kruiden verdikt de saus wel iets, maar niet zoveel.
Ohja: als de saus bijna klaar is voeg ik nog wat kruidenkaas (mespunt) of een scheutje kookroom toe, daar verdikt het ook iets van.
__________________
Kőigi teede pikkus ajas on vőrdne - | - Рукописи не горят
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:30
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Neiu schreef op 04-01-2006 @ 21:24 :
Als je mij bedoelde: Ik gebruik geen water, maar zowel tomaten als champignons geven veel water af, daar ligt het aan.

@MTPower: en als ik het in laat koken waar ook de andere ingrediënten erbij in zitten dan branden de andere ingrediënten snel aan, vooral het vlees en de prei, als die erdoor zit. Als kruiden gebruik ik versgemalen zwarte peper, zout, basilicum en oregano. Door kruiden verdikt de saus wel iets, maar niet zoveel.
Ohja: als de saus bijna klaar is voeg ik nog wat kruidenkaas (mespunt) of een scheutje kookroom toe, daar verdikt het ook iets van.
Dan moet je de andere ingredienten pas later toevoegen
En champignons mag je niet wassen, omdat die dan water absorberen en dat later weer afgeven aan het gerecht.
Champignons moet je eigenlijk schoon borstelen, niet wassen dus

@Jolt:
Wie zegt dat ik mijn vriendin zo subtiel behandel?
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:35
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
Neiu schreef op 04-01-2006 @ 21:24 :
Als je mij bedoelde: Ik gebruik geen water, maar zowel tomaten als champignons geven veel water af, daar ligt het aan.

@MTPower: en als ik het in laat koken waar ook de andere ingrediënten erbij in zitten dan branden de andere ingrediënten snel aan, vooral het vlees en de prei, als die erdoor zit. Als kruiden gebruik ik versgemalen zwarte peper, zout, basilicum en oregano. Door kruiden verdikt de saus wel iets, maar niet zoveel.
Ohja: als de saus bijna klaar is voeg ik nog wat kruidenkaas (mespunt) of een scheutje kookroom toe, daar verdikt het ook iets van.
wat je kan doen: tomaten puree gebruiken of champignons uitbakken. Sowieso in olie

Ik maak hem altijd zo: vlees kruiden en aanbakken, samen met ui + champignons, daarna prei en andere groenten erbij, tomaten puree en dan eventueel wat groentebouillon, daarna op smaak brengen met diverse kruiden en genoeg zout

@ MTpower, dat hoef ik niet te weten
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:43
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:35 :
wat je kan doen: tomaten puree gebruiken of champignons uitbakken. Sowieso in olie

Ik maak hem altijd zo: vlees kruiden en aanbakken, samen met ui + champignons, daarna prei en andere groenten erbij, tomaten puree en dan eventueel wat groentebouillon, daarna op smaak brengen met diverse kruiden en genoeg zout

@ MTpower, dat hoef ik niet te weten
Voor pastasaus gebruik is gewoon tomaten, gehakt en kruiden
Lekker simpel en lekker
Is in een minuutje of 5 gemaakt
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:44
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Het mag best wat luxer zijn hoor
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:46
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:44 :
Het mag best wat luxer zijn hoor
Vind het niet leuk om voor mezelf luxe te koken, voor anderen doe ik het altijd graag.
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:48
Verwijderd
Citaat:
Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:16 :
Als je tomaten puree met room gebruikt gaat het niet goed, c.q schiften. Daarnaast hoe krijg je het voor elkaar?

@hierboven, gewoon minder water gebruiken.
Koken doe je op gevoel.
Oh jezus, dat is het! Ik ontdek net dat ik spinazie A LA CREME heb gebruikt.
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:48
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
zuster schreef op 04-01-2006 @ 21:48 :
Oh jezus, dat is het! Ik ontdek net als ik spinazie A LA CREME heb gebruikt.
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:50
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
MTpower schreef op 04-01-2006 @ 21:46 :
Vind het niet leuk om voor mezelf luxe te koken, voor anderen doe ik het altijd graag.
\

waarom niet?
Je mag jezelf best verwennen.

@zuster, tja daar kan ik niks aan doen
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:51
Verwijderd
Citaat:
Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:50 :
\

waarom niet?
Je mag jezelf best verwennen.

@zuster, tja daar kan ik niks aan doen
Wel fijn dat ik nu weet hoe het komt.
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:52
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:50 :
\

waarom niet?
Je mag jezelf best verwennen.
Dat weet ik, maar ik haal net zo graag iets van de snackbar of een pizza ofzo als ik alleen ben.
Voor de tv opeten met een goeie film en ik voel me verwend
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:54
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
dat is ook wel leuk jah,
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:54
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Citaat:
zuster schreef op 04-01-2006 @ 21:48 :
Oh jezus, dat is het! Ik ontdek net dat ik spinazie A LA CREME heb gebruikt.
Haha
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:55
Verwijderd
Citaat:
Bloem schreef op 04-01-2006 @ 21:54 :
Haha
Wacht maar tot jij op jezelf woont.
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:56
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Doe je wel zelf de boodschappen ?

Maja verse spinazie is moeilijk te verkijgen, bij de groente boer ligt altijd van die slappe jongens, die wil je niet hebben
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 04-01-2006, 20:57
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Citaat:
zuster schreef op 04-01-2006 @ 21:55 :
Wacht maar tot jij op jezelf woont.
Ik ben een culinair wonder ja (a)
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:57
Verwijderd
Ja, ik doe zelf boodschappen.

Oh, ik heb ook altijd moeite met goed lezen. Een spaanse stamppot maken, alle hoeveelheden netjes halveren, behalve de mosterd. Mosterdsoep.
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:57
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Citaat:
Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:56 :
Doe je wel zelf de boodschappen ?

Maja verse spinazie is moeilijk te verkijgen, bij de groente boer ligt altijd van die slappe jongens, die wil je niet hebben
Bij de supermarkt is dat anders wel gewoon te krijgen
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:57
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
halveren nooit doen, gewoon wat meer mensen uitnodigen
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:58
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
Bloem schreef op 04-01-2006 @ 21:57 :
Bij de supermarkt is dat anders wel gewoon te krijgen
Ook van die slappe jongens, dat vind ik niet echt jofel.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:58
Verwijderd
Ik heb geen eindeloos budget hoor.
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:58
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Diepvries spinazie kan ook wel, gewoon goed uit laten lekken.
In een saus proef je dat toch niet
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:58
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Citaat:
zuster schreef op 04-01-2006 @ 21:57 :
Ja, ik doe zelf boodschappen.

Oh, ik heb ook altijd moeite met goed lezen. Een spaanse stamppot maken, alle hoeveelheden netjes halveren, behalve de mosterd. Mosterdsoep.
Oh, zoiets had ik ook een tijdje geleden, met pannenkoekenbeslag notabene Wel de helft van de mix, maar niet de helft van de melk, toen moest mijn moeder tot de conclusie komen dat ik natuurlijk teveel melk had.

Ik neem dat culinaire wonder gebeuren terug
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:58
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Bloem wel, ze is een culinair wonder, ze helpt je wel......

__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 20:59
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Citaat:
Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:58 :
Bloem wel, ze is een culinair wonder, ze helpt je wel......

Zie boven
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 21:00
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Haha, niet terug krabben, wil je me mee helpen met de kookwedstrijden

???
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 21:13
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Lol, nee joh, ik kan alleen huis/tuin/en keuken maaltijden maken, niks culinairs ofzo
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 21:32
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Jaja

Jij bent echt zo een keuken prinsesje
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 21:54
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Weer een heel topic voor geklets
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 21:55
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Roos schreef op 04-01-2006 @ 22:54 :
Weer een heel topic voor geklets
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 21:56
BrunetJuh
Avatar van BrunetJuh
BrunetJuh is offline
Ik kan bijna niks koken..
__________________
move your body next to me
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 22:22
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
Roos schreef op 04-01-2006 @ 22:54 :
Weer een heel topic voor geklets
Allemaal de schuld van bloem en zuster
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-01-2006, 22:28
Verwijderd
pasticcio *ik geloof dat je dat andres schrijft, maargoed een grieks gerecht* Ik krijg de saus maar niet goed.
Met citaat reageren
Oud 05-01-2006, 11:02
Neiu
Avatar van Neiu
Neiu is offline
Citaat:
Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:35 :
wat je kan doen: tomaten puree gebruiken of champignons uitbakken. Sowieso in olie
Leuk, maar met tomatenpuree, gezeefde tomaten of gepelde tomaten heb je dus geen verse pastasaus meer... Dan heb je gewoon pastasaus. Maar laat verder maar zitten anders komt dit topic vol met dit over en weer gereply, terwijl ik juist zou willen weten waar anderen mee klooien.

Oh ja, nog één: klontjes in de kerriesaus op basis van roux, terwijl champignonsaus of paprikasaus of wat dan ook op rouxbasis helemaal geen probleem is
__________________
Kőigi teede pikkus ajas on vőrdne - | - Рукописи не горят
Met citaat reageren
Oud 05-01-2006, 11:23
Kryptonite
Avatar van Kryptonite
Kryptonite is offline
Wat betreft de spinazie: daar is het nu ook eigenlijk het seizoen niet voor, dus geen wonder
Ik ben slecht in koken, ik kan wel aardappeltjes+groente+vlees of pasta met saus, maar dan houdt het ook wel op.
Als ik rijst maak gaat er altijd wat mis... zelfs al hou ik er een kookboek/verpakking bij. Ik geloof dat ik maar eens wat hulp ga vragen, want als je geen rijst kan maken is er toch wel iets aan de hand lijkt me.
__________________
Als een rommelig bureau staat voor een rommelige geest, waar staat een leeg bureau dan voor? - Tutto il meglio č giŕ qui, sotto le stelle del jazz
Met citaat reageren
Oud 05-01-2006, 11:37
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Mijn pannenkoeken worden nooit gaar van binnen en als ik kip bak is het of heel erg slijmerig of niet gaar of heel erg droog.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 05-01-2006, 13:40
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Ik heb 2x een kippenbout uit de oven laten mislukken omdat ik na de bereiding een bloedvat opensneed, waardoor heel de kip onder het bloed zat
Verder was hij perfect: knapperig korstje, lekker gekruid, malse binnenkant.
Super irritant!
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 05-01-2006, 14:14
11568
11568 is offline
Het gaat altijd mis als ik gebak wil maken. Met kerst heb ik vol goede moed een poging tot het bereiden van een tulband gedaan, maar zoals ook altijd bij mijn cakes gebeurd, zakte ie in elkaar als een pudding.
Met citaat reageren
Oud 05-01-2006, 14:20
Verwijderd
Citaat:
Roos schreef op 05-01-2006 @ 14:40 :
Ik heb 2x een kippenbout uit de oven laten mislukken omdat ik na de bereiding een bloedvat opensneed, waardoor heel de kip onder het bloed zat
Verder was hij perfect: knapperig korstje, lekker gekruid, malse binnenkant.
Super irritant!
Bloed wordt toch meestal uit de kip gehaald? Dat dacht ik in ieder geval altijd.
Met citaat reageren
Oud 05-01-2006, 23:03
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
zuster schreef op 05-01-2006 @ 15:20 :
Bloed wordt toch meestal uit de kip gehaald? Dat dacht ik in ieder geval altijd.
Dat is wel de bedoeling ja
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Huiswerkvragen: Cultuur, Maatschappij & Economie Iemand Aub???
Samar
6 19-10-2008 20:31
Levensbeschouwing & Filosofie De hemel als 'eindstation'?
wondersbestaan
151 23-03-2004 09:35
De Kantine Groot Moppentopic [1]
Negrotiator
82 16-01-2004 07:44
Flora & Fauna houding van het nieuwe kabinet tov natuur, landbouw enz.
Kupu
22 28-02-2003 09:02
De Kantine [gouwe ouwe] wat staat er onder je ctrl+V ???
damaetas
582 27-01-2003 18:11
Verhalen & Gedichten Kritiek (dus niet reageren als je niet tegen kritiek kan!)
Tantalus
31 02-02-2002 10:36


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:14.