Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Technologie / Software & Hardware
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 17-07-2006, 15:31
Suspender
Avatar van Suspender
Suspender is offline
Ik hoop dat een van jullie er verstand van heeft:

Een paar maanden geleden hadden we hier een redelijk standaart abbonement bij Wanadoo en het downloaden met Azureus ging altijd heel snel. Het liep ook altijd in het groen.

Nu hebben we een nieuw abbonement bij Wanadoo met 20 mbit (met zo'n livebox) maar m'n azureus loopt nu veel slomer en altijd en geel of rood.

Iemand tips?
__________________
jeweet
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 17-07-2006, 15:38
Verwijderd
Poorts goed configureren.
Spiekbrief.

Manual azureusje.
Met citaat reageren
Oud 17-07-2006, 16:00
Suspender
Avatar van Suspender
Suspender is offline
thanks bro
__________________
jeweet
Met citaat reageren
Oud 17-07-2006, 16:35
Verwijderd
Citaat:
Suspender schreef op 17-07-2006 @ 17:00 :
thanks bro
Piloff
10 v!
Met citaat reageren
Oud 17-07-2006, 20:15
Verwijderd
Als je een nieuw abo en dus waarschijnlijk een nieuw modem hebt, zijn de instellingen weer zodanig dat je router geen verbinding kan krijgen met het 'outernet', met andere woorden je moet poorten op je router opengooien. In die handleiding staat prima hoe dat moet.

Overigens heb ik ook gehoord dat bij die 20 mbit abonnementen een hoge uploadsnelheid extreem snel van invloed is op de download, maar dat is weer een ander verhaal.
Met citaat reageren
Oud 18-07-2006, 07:58
dafelix
Avatar van dafelix
dafelix is offline
Citaat:
Piloff schreef op 17-07-2006 @ 17:35 :
Piloff
10 v!
__________________
$karma++;
Met citaat reageren
Oud 18-07-2006, 08:28
Verwijderd
Citaat:
dafelix schreef op 18-07-2006 @ 08:58 :
Met citaat reageren
Oud 20-07-2006, 00:44
flipsyde
Avatar van flipsyde
flipsyde is offline
ja dit probleem heb ik ook

Citaat:
nare man schreef op 17-07-2006 @ 21:15 :
met andere woorden je moet poorten op je router opengooien.
wat s een router?
__________________
punt
Met citaat reageren
Oud 20-07-2006, 07:57
Verwijderd
Als je die wiki pagina leest, kom je daar vnazelf achter.

Router
Ga naar: navigatie, zoek
Een Linksys router
Groter
Een Linksys router

Een router (uitspraak: roeter Engels of rauter in het Amerikaans-Engels) is een apparaat of software op een computer, dat twee of meer verschillende computernetwerken aan elkaar verbindt, bijvoorbeeld internet en een bedrijfsnetwerk. Een router kan gezien worden als een schakelapparaat voor datapakketten dat actief is op OSI laag 3.
Inhoud


* 1 Werking
* 2 Extra Functies
* 3 Poorten
* 4 Ontwikkelingen
* 5 Protocollen
* 6 Zie ook


Werking

Om de juiste uitgaande poort te kiezen, zoekt de router het bestemmingsadres van het te routeren pakket op in de routeringstabel. Een routeringstabel bestaat uit een tabel met IP-adressen of gegroepeerde IP-adressen (subnet), en het bijbehorende volgende knooppunt (next-hop). Het volgende knooppunt is doorgaans een buur-router, die gekoppeld is via een van de poorten van de router.

Wanneer het bestemmingsadres routeerbaar is,,, en dus bestaat in de routeringstabel, zal de router het bijbehorende volgende knooppunt gebruiken om de uitgaande poort te bepalen. Het binnenkomende IP-pakket wordt naar de uitgaande poort gestuurd.

De router bouwt een routeringstabel op door route-informatie uit te wisselen met buur-routers. Zo ontstaat een volledig beeld van alle routes in het IP-netwerk. De router zal op basis van het Kortste Pad Algoritme (Edsger Dijkstra), een routeringstabel opbouwen waarbij het kortste pad wordt gekozen naar de eindbestemming. In andere bewoording: Het knooppunt dat gekozen wordt, maakt deel uit van het kortste pad (shortest path)...

De volgende routeringsprotocollen kunnen hiervoor gebruikt worden: - RIP (Routing Information Protocol). - OSPF (Open Shortest Path First). - IS-IS Intermediate System to Intermediate System. - BGP (Border Gateway Protocol)

Een datapakket mag normaal maar door een bepaald aantal routers heen gaan voor hij op zijn eindbestemming aankomt, bepaald door de TTL (Time to Live) waarde van het pakketje. Een router staat vaak in connectie met een gateway, of functioneert zelf als dusdanig.


Extra Functies

Een consumentenrouter (zoals de rechtsboven afgebeelde) heeft nog enkele extra functies. Naast het routeren van het internet tussen de 5 poorten (vier interne en een internetpoort) zit in de router nog een DHCP-server ingebouwd zodat computers hun IP-adres van de router krijgen, wat de configuratie van het netwerk vergemakkelijkt. Ook is een NAT-functie aanwezig, zodat meerdere apparaten aan een verbinding met maar een IP-adres aangesloten kunnen worden, zoals meestal bij kabel- en ADSLmodems het geval is. Verder beschikken consumentenopties tegenwoordig ook over een aantal beveiligings-, logging- en doorvoerfuncties, en is soms een firewall ingebouwd. Overigens vervult de NAT-functie deels al de rol van een firewall doordat verbindingen van buitenaf niet opgebouwd kunnen worden zonder dat dit specifiek is ingesteld.


Poorten

Hedendaagse routers beschikken over een ruim aanbod aan poorten. De poorten variëren in gebruikte technologie en beschikbare bandbreedte.

De volgende poorten bestaan doorgaans: E1 (2 megabit/seconde), E3 (34 megabit/seconde), STM-1 (155 megabit/seconde), STM-4 (622 megabit/seconde), STM-16 (2.5 gigabit/seconde), STM-64 (10 gigabit/seconde) Fast Ethernet (100 megabit/seconde), Gigabit Ethernet (1 gigabit/seconde) 10 Gigabit Ethernet (10 gigabit/seconde)

De onderliggende transportlaag is: SDH, ATM of ethernet


Ontwikkelingen

Extensible Open Router Platform (XORP) is een modulair opgezette router die als open source beschikbaar is. Een XORP-router is een factor 10 tot 20 goedkoper dan een commerciële router.

Ook in de infrastructuur van het internet zelf gaan de ontwikkelingen door. Multi Protocol Label Switching of MPLS, is een gebied waar technische ontwikkelingen nieuwe functionaliteit mogelijk maken en de bestaande functionaliteit schaalbaarder.


Protocollen

Routers communiceren door middel van protocollen. Deze protocollen hebben elk een eigen manier van routeberekening. Het meest uitgeklede protocol is RIP en staat voor Routing Information Protocol. Er zijn twee manieren om te routen, statisch en dynamisch. Statisch routen betekent dat de router via een vaste weg connectie maakt met een volgende Router. Dynamisch houdt in dat de router zelf de meest geschikte weg berekent met behulp van bepaalde variabelen die verschillen per protocol. Een voorbeeld van die variabelen zijn afstand, kosten, belasting en bandbreedte. Door deze variabelen goed in te stellen kan de beheerder van de router een efficiënt netwerk opbouwen. Primaire protocollen zijn: Border Gateway Protocol, Cisco Discovery Protocol, Connectionless Network Service, Hot Standby Router Protocol, Internet Protocol, Intermediate System-to-Intermediate System, Multiprotocol Label Switching, Multicast, Network Address Translation, Open Shortest Path First, Quality of Service en Routing Information Protocol
Met citaat reageren
Oud 20-07-2006, 07:59
dafelix
Avatar van dafelix
dafelix is offline
Citaat:
flipsyde schreef op 20-07-2006 @ 01:44 :
(...)
wat s een router?
niet blozen hoor, we gaan er hier uit dat niet iedereen alle termen kent, en leggen 't ook graag voor je uit

een router is een 'doos' tussen je modem (waar het internet binnenkomt) en je PC. Een router zorgt ervoor dat meerdere PC's gebruik kunnen maken van het internet:

Code:
MODEM -> ROUTER -> PC1
           |
           V
          PC2
Een router maakt ook een netwerk, zodat de PC's onderling bestanden met elkaar kunnen delen. Meestal lijkt de router wat op een modem, aantal lichtjes die aangeven welke status de router heeft
Soms zit er een router IN de modem, dit kun je zien doordat je meerdere PC's aan de modem kunt hangen (meerdere poorten van dezelfde aansluiting zijn beschikbaar, maar een USB+RJ verbinding is een voorbeeld van verschillende aansluitingen, dus zal geen router hebben ingebouwd)

De router zorgt ervoor dat de berichten/data van het internet naar de PC gaat, maar anders bij een modem, moet de router weten bij binnenkomst van data naar welke PC het moet. Dit doe je door de poorten te forwarden (je geeft de router het commando om alle data die op een bepaalde poort binnenkomt, naar 1 PC te sturen). Programma's gebruiken elk een andere poort, waardoor je even moet opzoeken welke poorten je naar je eigen PC moet 'verbinden'
Deze zgn. binnenkomende verbindingen werden door je modem altijd naar dezelfde (enige) PC doorgestuurd, maar een router heeft dus een beetje hulp nodig.
Overigens, 'uitgaande' verbindingen komen tot stand doordat jou PC met een andere PC verbinding legt, dan hoeft de router niet ingesteld te worden, omdat de verbinding al gelegd is. Het gaat puur om de verbindingen die door de andere partij naar jou worden aangelegd

Als je het boekje van je router pakt, staat er meestal heel netjes aangegeven hoe je de poorten moet forwarden, ik zal even opzoeken welke poorten dat zijn voor Azerus voor je

Hier is een linkje voor je, het is handig als je veel programma's op het internet gebruikt, deze pagina in je bookmarks te zetten, het is namenlijk een erg duidelijke en handige pagina!

Succes


grr, damned you Piloff, ik heb tenminste alles zelf getyped
__________________
$karma++;

Laatst gewijzigd op 20-07-2006 om 08:03.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Software & Hardware Azureus
Fosca
20 07-08-2010 19:58
Software & Hardware Centraal spyware, adware & virussen topic [5]
M@rco
499 26-03-2008 13:10
Software & Hardware Bittorrent client
Mankind
41 15-09-2006 16:01
Software & Hardware Azureus!
River
11 14-03-2006 15:35
Software & Hardware X2 3800+ of toch 2048?
Jolt
22 10-10-2005 12:32
Software & Hardware [inet] Advies provider gevraagd
Verwijderd
18 22-08-2004 14:26


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:35.