Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 22-07-2006, 18:43
Tjaan
Avatar van Tjaan
Tjaan is offline
Gisteren probeerde ik slagroom te kloppen, maar door de warmte werd ie niet stijf, maar bleef ie slap (en zuur). De mixerkom en de gardes heb ik van tevoren even in de vriezer gelegd, maar helaas.
Iemand tips? Ik ben binnenkort jarig en ik wil toch een poging doen zelf taart plus slagroom te maken...
__________________
"De toekomst is zwanger van hoopgevende mogelijkheden."
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 22-07-2006, 19:07
Verwijderd
Airco aanschaffen? Ventilator aanzetten? Verhuizen?
Met citaat reageren
Oud 22-07-2006, 19:47
Lyne
Avatar van Lyne
Lyne is offline
Als ie zuur wordt heb je te lang geklopt toch? En anders dan maak je zelf de taart en neem je gewoon slagroom uit een busje. Maakt toch niet zo heel veel uit?
Met citaat reageren
Oud 22-07-2006, 20:18
ekki
Avatar van ekki
ekki is offline
Wat was het merk? Te goedkope slagroom wordt namelijk ook nooit 'hard'. Je moet campina slagroom nemen.
__________________
De enige domme vraag is de niet gestelde vraag. (© Caatje) | Ik ben gelukkig, gelukkig (naar Brigitte K.) | Koeien!!!! (© Brigitte Kaandorp) | ergo
Met citaat reageren
Oud 22-07-2006, 21:19
Tjaan
Avatar van Tjaan
Tjaan is offline
ik heb zeker niet te lang geklopt; hij was al zuur na nog geen halve minuut.

en het was geen goedkope slagroom volgens mij, geen Campina maar Friesche Vlag.
ik weet best hoe je slagroom moet kloppen doe het in de winter ook vaak genoeg, en dan werkt het wel, het ligt dus echt aan het weer...
__________________
"De toekomst is zwanger van hoopgevende mogelijkheden."
Met citaat reageren
Oud 22-07-2006, 22:22
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Was je kom vetvrij? Dat kan ook nog wel eens de oorzaak zijn.

Of heeft de slagroom misschien te lang buiten de koeling gelegen?
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 22-07-2006, 22:24
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Roos schreef op 22-07-2006 @ 23:22 :
Was je kom vetvrij? Dat kan ook nog wel eens de oorzaak zijn.
En verder: Gewoon zorgen dat je heeeel snel klopt zodat het de kans niet krijgt zuur te worden
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 23-07-2006, 15:55
Confus1oN
Confus1oN is offline
meer suiker ingooien ?
Met citaat reageren
Oud 23-07-2006, 16:08
Verwijderd
De komt waarin je het maakt in de vriezer leggen. (aardewerk achtig spul)
Met citaat reageren
Oud 23-07-2006, 16:18
reine claude
reine claude is offline
Citaat:
Alex schreef op 23-07-2006 @ 17:08 :
De komt waarin je het maakt in de vriezer leggen. (aardewerk achtig spul)
Lees de openingspost eens.
Met citaat reageren
Oud 24-07-2006, 01:17
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
Roos schreef op 22-07-2006 @ 23:22 :
Was je kom vetvrij? Dat kan ook nog wel eens de oorzaak zijn.

Of heeft de slagroom misschien te lang buiten de koeling gelegen?
Echt niet, het duurt alleen langer, bij eiwit is het wel zo.

Ten eerste als de klopper warm is, en de room koud, kan het een schock zijn voor de room waardoor hij zuur word, ook heeft het te maken als er onweer op komst is.

Room zuur als je hem te lang klopt, wat een bullshit, dan gaat hij gewoon schiften en krijg je boter.
Waarschijnlijk was de room al zuur, voordat je hem ging kloppen.

Sowieso met dit weer, zo snel mogelijk kloppen en koud houden die producten.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 24-07-2006, 11:08
Verwijderd
Citaat:
Jolt schreef op 24-07-2006 @ 02:17 :
Echt niet, het duurt alleen langer, bij eiwit is het wel zo.

Ten eerste als de klopper warm is, en de room koud, kan het een schock zijn voor de room waardoor hij zuur word, ook heeft het te maken als er onweer op komst is.

Room zuur als je hem te lang klopt, wat een bullshit, dan gaat hij gewoon schiften en krijg je boter.
Waarschijnlijk was de room al zuur, voordat je hem ging kloppen.

Sowieso met dit weer, zo snel mogelijk kloppen en koud houden die producten.
onweer? word room daar zuur van?
Met citaat reageren
Oud 24-07-2006, 15:38
Regendans
Avatar van Regendans
Regendans is offline
Citaat:
koekjes schreef op 24-07-2006 @ 12:08 :
onweer? word room daar zuur van?
Ja, ach, net als onweer die in de soep is geslagen. Gewoon een uitspraak voor natuurlijke verzuring.
Met citaat reageren
Oud 24-07-2006, 16:06
mar87
mar87 is offline
als 't zuur is dan is 't toch niet goed meer en niet meer om te eten??
Met citaat reageren
Oud 24-07-2006, 16:11
Regendans
Avatar van Regendans
Regendans is offline
Zure room opzichzelf is niet slecht, gebruiken we zelfs in de keuken aardig vaak, maar zure slagroom is inderdaad niet al te goed voor je.
Met citaat reageren
Oud 24-07-2006, 23:51
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Creme Fraiche en slagroom zijn verschillend.

__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 25-07-2006, 08:41
Tjaan
Avatar van Tjaan
Tjaan is offline
Citaat:
Jolt schreef op 24-07-2006 @ 02:17 :
Echt niet, het duurt alleen langer, bij eiwit is het wel zo.

Ten eerste als de klopper warm is, en de room koud, kan het een schock zijn voor de room waardoor hij zuur word, ook heeft het te maken als er onweer op komst is.

Room zuur als je hem te lang klopt, wat een bullshit, dan gaat hij gewoon schiften en krijg je boter.
Waarschijnlijk was de room al zuur, voordat je hem ging kloppen.

Sowieso met dit weer, zo snel mogelijk kloppen en koud houden die producten.
Dankje
Heb het idee dat ik alles wel goed koud had gehouden, maar misschien niet genoeg
Binnenkort een nieuwe poging!
__________________
"De toekomst is zwanger van hoopgevende mogelijkheden."
Met citaat reageren
Oud 25-07-2006, 09:27
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Of de slagroom was te oud.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 25-07-2006, 09:54
Verwijderd
Citaat:
Jolt schreef op 25-07-2006 @ 00:51 :
Creme Fraiche en slagroom zijn verschillend.

Zure room en creme fraiche ook.
Met citaat reageren
Oud 25-07-2006, 09:56
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Alleen het vet gehalte

Maja je hebt ook sowieso met slagroom gigantische verschillen, wij gebruiken voor ijs bevoorbeeld 38% vet en voor soepen/ sauzen 32% vet.

Je merkt zeker het verschil, ook als een een mousse maakt, vult dus net iets beter.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 25-07-2006, 10:16
Tjaan
Avatar van Tjaan
Tjaan is offline
Citaat:
Jolt schreef op 25-07-2006 @ 10:27 :
Of de slagroom was te oud.
Nee.
__________________
"De toekomst is zwanger van hoopgevende mogelijkheden."
Met citaat reageren
Oud 29-07-2006, 16:20
botervleug
Avatar van botervleug
botervleug is offline
Als de slagroom bedorven is gaat het niet goed. Een andere mogelijkheid is dat de kom en mixer niet helemaal vetvrij waren. Dan kan je kloppen tot je een ons weegt, maar het wordt niet hard.
Met citaat reageren
Oud 29-07-2006, 16:42
G. -
Avatar van G. -
G. - is offline
Je mag geen light slagroom nemen, het moet (helaas) volle slagroom zijn. Er moet suiker bij en je slagroom moet in de koelkast gestaan hebben. Je garden en kom moeten schoon en vetvrij(!) zijn. Ik reageer ff op degene die zei dat goedkope slagroom niet hard wordt, dat kan je wel. Zet je mixer direct op de hoogste stand en doe er wat suiker bij...

Tot zover zijn dit de tips die mij binnen schieten..

succes..
__________________
Mijn kartonnen excuses, mijn kunsthart
Met citaat reageren
Oud 25-08-2006, 11:58
RoozzzJJ
RoozzzJJ is offline
Neem gewoon slagroom uit zo'n pakje moet je zelf nog iets mee doen ofsow.. ( of had je dat ook gebruikt?)
Naja je kunt het toch ook in de koelkast zetten?
Met citaat reageren
Oud 25-08-2006, 12:35
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Citaat:
RoozzzJJ schreef op 25-08-2006 @ 12:58 :
Neem gewoon slagroom uit zo'n pakje moet je zelf nog iets mee doen ofsow.. ( of had je dat ook gebruikt?)
Naja je kunt het toch ook in de koelkast zetten?
Ik denk dat ze, na 2 maanden hard oefenen, het slagroomkloppen wel onder de knie heeft.
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Klop klop
flupkeflup
0 20-03-2012 11:32
Eten & Drinken Kerst!
WolterB
5 23-12-2009 13:13
Eten & Drinken Ideeën voor recepten nodig? Vraag ze hier!
murwari
500 12-10-2008 14:51
Seksualiteit seks met vrienden of vriendinnen
Kaps
68 01-06-2006 12:15


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:43.