Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 28-02-2007, 23:24
Missy1234567890
Avatar van Missy1234567890
Missy1234567890 is offline
Heeft iemand dit wel eens gedaan?
Ik wil het misschien dit weekend gaan doen, maar ik vraag me af wat voor soort chocola ik hiervoor moet gebruiken. Gewoon repen of bestaat er iets speciaals voor?

En wat zijn behalve fruit lekker dingen voor erbij?
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 01-03-2007, 00:18
Bongalientje
Avatar van Bongalientje
Bongalientje is offline
van die lange koekjes,
fruit natuurlijk
andere koekjess
cake..

ik heb het niet gedaan maar wil het zeker wel een keer doen
(een keer bijna gedaan, maar konden het echt niet opbrengen)
__________________
infusió de fruites assocciades al desig sexual i l'amor passional. Gust dolç i amb cos
Met citaat reageren
Oud 01-03-2007, 05:57
Verwijderd
Ingrediënten voor 6 tot 8 personen:

* 250-300 gram chocolade, puur, melk of wit
* 1-2 deciliter (slag)room (of Blue Band Finesse voor Koken)
* 2 eetlepels cognac of ander likeur bijvoorbeeld: Chocoladefondue Sinaasappel
* diverse fruitsoorten:aarbeien, banaan, ananas, meloen,appel, peer,perik
* marshmallows
* koekjes
* lange vingers
* cake
* partjes sinaasappel
* abrikozen (vers of gedroogd)
* partjes mango
* bitterkoekjes
* botertongen of krakelingen
* met slagroom gevulde soesje

Bereidingswijze

1. Chocolade in stukjes breken en met de slagroom in een kleine pan.
2. Voorzichtig en rustig (Au-bain-marie) onder voortdurend roeren verwarmen, tot alles gesmolten is.
3. Cognac toevoegen
4. chocolade overdoen in fonduepan of andere kleine vuurvaste schaal. Deze warm houden boven waxinelichtje(s) of warmhoudplaat.
5. Fondue serveren met frui, koekjes, marshmallows enzovoorts.

Voor 6-8 personen maken het een klein nagerecht. Met zijn vieren is het ook weg te krijgen.

Dit gerecht is ook een prachtige smeerboel voor een kinderfeestje, alleen heb ik nog geen idee van de hoeveelheden die je dan nodig hebt. Ik hoor het graag. Uiteraard laat je dan de alcohol weg.
Bereidingswijze 2

1. Smelt de chocola in de magnetron op laag vermogen
2. Meng er vervolgens de room door

Bereidingswijze 3

1. Kook de room
2. Haal de room van het vuur en rasp de chocolade er doorheen

Tips

1. De verhouding room chocolade is een kwestie van smaak.
2. Groot fruit in stukjes snijden.
3. Fruit dat verkleurt vlak voor gebruik snijden of in citroensap dopen.
4. Als kindermaaltijd de drank weglaten.
5. In plaats van cognac kan ook andere drank gebruikt worden bijvoorbeeld vieux,wiskey,rum,grand marnier.
6. Voeg grof gehakte (hazel)noten toe.
7. Gebruik Toblerone
8. heel zacht fruit en citrus vruchten blijven minder goed aan prikkers zitten. U kunt ze wel op een (gewone) vork in de chocola laten zakken.
9. Je kunt de helft van de room door melk vervangen dan wordt het een minder calorierijk geheel
10. Voeg klontje ongezouten roomboter toe, door de gesmolten chocola roeren.
11. Maak de fondue niet te heet
Met citaat reageren
Oud 01-03-2007, 08:32
Missy1234567890
Avatar van Missy1234567890
Missy1234567890 is offline
^ recept heb ik ook gevonden op internet.
Maar er staat niet duidelijk in wat voor chocola je het best kunt gebruiken. Repen, een blok (weet niet of het bestaat, maar zoals je kaas hebt voor een kaasfondue) of ...?
Met citaat reageren
Oud 01-03-2007, 08:36
Bongalientje
Avatar van Bongalientje
Bongalientje is offline
Citaat:
Missy1234567890 schreef op 01-03-2007 @ 09:32 :
^ recept heb ik ook gevonden op internet.
Maar er staat niet duidelijk in wat voor chocola je het best kunt gebruiken. Repen, een blok (weet niet of het bestaat, maar zoals je kaas hebt voor een kaasfondue) of ...?
dat bestaat volgens mij niet, dat heb ik nog noooit gezien iig

Dus ik denk dat je gewone repen chocolade meot gebruiken
wanneer ga je het doen? en laat je ons weten hoe en wat?
__________________
infusió de fruites assocciades al desig sexual i l'amor passional. Gust dolç i amb cos
Met citaat reageren
Oud 01-03-2007, 08:38
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Citaat:
Missy1234567890 schreef op 01-03-2007 @ 09:32 :
^ recept heb ik ook gevonden op internet.
Maar er staat niet duidelijk in wat voor chocola je het best kunt gebruiken. Repen, een blok (weet niet of het bestaat, maar zoals je kaas hebt voor een kaasfondue) of ...?
Nee gewoon repen, het beste kun je puur nemen
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 01-03-2007, 12:28
Missy1234567890
Avatar van Missy1234567890
Missy1234567890 is offline
Citaat:
kunst schreef op 01-03-2007 @ 09:36 :
dat bestaat volgens mij niet, dat heb ik nog noooit gezien iig

Dus ik denk dat je gewone repen chocolade meot gebruiken
wanneer ga je het doen? en laat je ons weten hoe en wat?
Zaterdag misschien.
Ik zal wel vertellen of het lekker was
Met citaat reageren
Oud 01-03-2007, 16:18
Poepkind
Avatar van Poepkind
Poepkind is offline
ik heb wel eens gefondut. Ik vond vooral peer lekker, spekjes niet zo. Marsepein is ook niet zo. ALs je erg zoete dingen erin doopt kan je het beste extra pure chocola nemen met wat room. Dan is het niet zo zoet en proef je de smaken beter.
__________________
Inge poepte poep in de poepzak met haar poepende poeper
Met citaat reageren
Oud 01-03-2007, 16:26
anonimos
anonimos is offline
hey!
ik hbe ook wel es gechocoladefonduet! we hadden kersen en stukjes appel in de fondue gedoopt, en het was echt lekker, maar wel supermachtig hoor! wij hadden gewone melk chocoladerepen gekocht, en die in hele kleine stukjes gebroken. daar een beetje room bijgedaan en dan telkens een minuutje in de magnetron en dan even roeren, weer een minuutje erin, enz. je ziet vanzelf wel wanneer ie goed is. of even proeven tussendoor kan ook natuurlijk . pure chocolade gebruiken lijkt me trouwens ook wel erg lekker!
Met citaat reageren
Oud 01-03-2007, 20:37
Ann
Avatar van Ann
Ann is offline
Ik heb ook dat ook wel eens gedaan. Wat wij in de fondue deden waren aardbeien, stukjes peer en ananas en ook chips en popzorn later op de avond (koekjes niet omdat het meisje bij wie we het deden glutenallergie had dus ja..) Ikzelf was er niet zo kapot van, maar de rest vond het wel lekker. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
__________________
It's not always rainbows and butterflies
Met citaat reageren
Oud 01-03-2007, 21:04
Verwijderd
geen cake oid nemen iig, dat zuigt zo veel chocola op dat je direct misselijk bent
Met citaat reageren
Oud 02-03-2007, 10:06
Missy1234567890
Avatar van Missy1234567890
Missy1234567890 is offline
Citaat:
sterrenmeisje schreef op 01-03-2007 @ 22:04 :
geen cake oid nemen iig, dat zuigt zo veel chocola op dat je direct misselijk bent
Bedankt voor de tip!
Ik heb een lijstje gemaakt van wat ik allemaal nodig heb.
Ik ga denk ik alleen voor fruit en lange vingers.
Met citaat reageren
Oud 02-03-2007, 10:42
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Citaat:
Missy1234567890 schreef op 02-03-2007 @ 11:06 :
Bedankt voor de tip!
Ik heb een lijstje gemaakt van wat ik allemaal nodig heb.
Ik ga denk ik alleen voor fruit en lange vingers.
Je moet echt slagroomsoesjes doen, dat is goddelijk bij chocolade fondue
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 02-03-2007, 20:22
Verwijderd
en marshmellows

ik heb wel ooit een bakje gehad dat alleen maar in de magnetron hoefde. Maar dat was niet echt succesvol omdat de chocola in de magnetron veel te ongelijkmatig verwarmd wordt. Het was in het midden al gekarameliseerd toen het aan de randjes nog niet gesmolten was.
Met citaat reageren
Oud 05-03-2007, 20:31
Missy1234567890
Avatar van Missy1234567890
Missy1234567890 is offline
Even verslag
We hebben het als volgt gedaan (vriendje en ik)
W hebben 3 repen van 75 gram pure chocola in stukjes gebroken en in een aardewerken fonduepannetje op het fornuis laten smelten. Beetje room erbij gedaan. En alles goed door elkaar geroerd. En dat pannetje vervolgens op een rachaudje warm gehouden. Het was behoorlijk puur, ondanks de room en je had ook maar een heel klein chocladedipje nodig anders was het bijna te puur.

We hebben er stukjes appel, peer, ananas en banaan bij gedaan en stokbrood, lange vingers en stukjes wafel. Ik dacht dat het veel te weinig zou zijn, maar het was inderdaad erg machtig en dus meer dan genoeg. Uiteindelijk hadden we ook nog behoorlijk wat chocola over, maar dat is uiteindelijk ook opgegaan bij het toetje: vanille ijs met kersen en warme chocola (we hadden wat te vieren )
Met citaat reageren
Oud 06-03-2007, 14:21
Bongalientje
Avatar van Bongalientje
Bongalientje is offline
Citaat:
Missy1234567890 schreef op 05-03-2007 @ 21:31 :
Even verslag
We hebben het als volgt gedaan (vriendje en ik)
W hebben 3 repen van 75 gram pure chocola in stukjes gebroken en in een aardewerken fonduepannetje op het fornuis laten smelten. Beetje room erbij gedaan. En alles goed door elkaar geroerd. En dat pannetje vervolgens op een rachaudje warm gehouden. Het was behoorlijk puur, ondanks de room en je had ook maar een heel klein chocladedipje nodig anders was het bijna te puur.

We hebben er stukjes appel, peer, ananas en banaan bij gedaan en stokbrood, lange vingers en stukjes wafel. Ik dacht dat het veel te weinig zou zijn, maar het was inderdaad erg machtig en dus meer dan genoeg. Uiteindelijk hadden we ook nog behoorlijk wat chocola over, maar dat is uiteindelijk ook opgegaan bij het toetje: vanille ijs met kersen en warme chocola (we hadden wat te vieren )
dat is duidelijk ben je nog misselijk?is het een aanrader?
het lijkt me echt super
__________________
infusió de fruites assocciades al desig sexual i l'amor passional. Gust dolç i amb cos
Met citaat reageren
Oud 06-03-2007, 14:50
Roosje
Avatar van Roosje
Roosje is offline
Lekker.
__________________
Veel lopen, langzaam water drinken.
Met citaat reageren
Oud 07-03-2007, 13:57
Missy1234567890
Avatar van Missy1234567890
Missy1234567890 is offline
Citaat:
kunst schreef op 06-03-2007 @ 15:21 :
dat is duidelijk ben je nog misselijk?is het een aanrader?
het lijkt me echt super
Nee ik ben niet misselijk geworden, gelukkig. We zijn gewoon gestopt toen het fruit op was. Toen had ik naar mijn idee niet echt veel gegeten, maar later was ik wel blij dat ik niet meer gegeten had, het is echt machtig. En dan dat toetje nog...
Het is wel echt een aanrader hoor, wij gaan het zeker nog eens doen
Met citaat reageren
Oud 07-03-2007, 14:13
Larry Flint
Larry Flint is offline
chocoladefondue lijkt me echt ultiem smerig
__________________
All I'm guilty of is bad taste.
Met citaat reageren
Oud 07-03-2007, 14:41
Bongalientje
Avatar van Bongalientje
Bongalientje is offline
Citaat:
Larry Flint schreef op 07-03-2007 @ 15:13 :
chocoladefondue lijkt me echt ultiem smerig
bijzonder, leg uit, vanwaar deze mening?! :
het lijtk me echt super
__________________
infusió de fruites assocciades al desig sexual i l'amor passional. Gust dolç i amb cos
Met citaat reageren
Oud 07-03-2007, 14:50
Larry Flint
Larry Flint is offline
ik hou niet van pure chocolade en niet van een dikke warme chocoladedrab (warme chocolademelk is een uitzondering maar dat is altijd nog dunner) en het lijkt me veel te machtig en ik haat dat vieze volle gevoel.
kaasfondue daarentegen hmm.
__________________
All I'm guilty of is bad taste.
Met citaat reageren
Oud 07-03-2007, 18:41
Crimson
Crimson is offline
Tip:
neem allerlei chocolade door elkaar, mijn ideale combinatie is 1 reep wit, 1 reep melk, 1 mars en 1 reep butterscotch.
Met citaat reageren
Oud 06-10-2007, 13:40
PixelDansje
Avatar van PixelDansje
PixelDansje is offline
Ik ga vanavond chocolade fondue'en
Het lijkt me alleen ontzettend vet enzo.

250gr pure chocolade
125 ml slagroom
125 ml melk
15 gram boter
bereiding:
Breek de chocolade boven een hittebestendige kom in stukjes en voeg de room en melk toe. Zet de kom in een pam met zacht kokend water. Roer het mengsel af en toe door, maar pas als de chocolade begint te smelten!
Neem de kom uit de pan en roer de boter door de saus.
*Serveer de fondue direct op een rechaud en doop de dingen erin.

Volgens mij wordt je dodelijk ziek/misselijk als je dit doet.
__________________
een typisch geval van iemand met andere kwaliteiten

Laatst gewijzigd op 06-10-2007 om 13:58.
Met citaat reageren
Oud 06-10-2007, 15:32
Verwijderd
Citaat:
Ik ga vanavond chocolade fondue'en
Het lijkt me alleen ontzettend vet enzo.

250gr pure chocolade
125 ml slagroom
125 ml melk
15 gram boter
bereiding:
Breek de chocolade boven een hittebestendige kom in stukjes en voeg de room en melk toe. Zet de kom in een pam met zacht kokend water. Roer het mengsel af en toe door, maar pas als de chocolade begint te smelten!
Neem de kom uit de pan en roer de boter door de saus.
*Serveer de fondue direct op een rechaud en doop de dingen erin.

Volgens mij wordt je dodelijk ziek/misselijk als je dit doet.
Je moet het ook niet allemaal in je eentje opeten ik zou zeggen dat het met 250 gram chocola genoeg voor 4 à 5 personen is.
Met citaat reageren
Oud 06-10-2007, 23:24
PixelDansje
Avatar van PixelDansje
PixelDansje is offline
Citaat:
Je moet het ook niet allemaal in je eentje opeten ik zou zeggen dat het met 250 gram chocola genoeg voor 4 à 5 personen is.
er staat voor 4 personen! we waren met zijn 3'en en hebben nnog niet de helft gegeten! Het was veel te veel. Maar opzich wel lekker.
__________________
een typisch geval van iemand met andere kwaliteiten
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 07-10-2007, 00:44
Verwijderd
Oeh, ik heb een chocoladefontein maar ik heb hem nog steeds nog nooit gebruikt.
Met citaat reageren
Oud 07-10-2007, 00:44
PixelDansje
Avatar van PixelDansje
PixelDansje is offline
OMG dat klinkt zo stoer!! :-)
__________________
een typisch geval van iemand met andere kwaliteiten
Met citaat reageren
Oud 07-10-2007, 10:33
Iduna
Avatar van Iduna
Iduna is offline
Citaat:
Oeh, ik heb een chocoladefontein maar ik heb hem nog steeds nog nooit gebruikt.
Oh, dat is echt gaaf, mijn vriendin heeft er ook een en met haar verjaardag hebben we 'm aangezet, super leuk!
Met citaat reageren
Oud 08-10-2007, 13:10
InvisibleGirl
Avatar van InvisibleGirl
InvisibleGirl is offline
Er bestaat tegenwoordig ook speciale 'kook-chocolade', die smelt makkelijker enzo. Schijnt erg fijn te zijn bij chocofondue e.d.!
Met citaat reageren
Oud 09-10-2007, 21:13
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Citaat:
Er bestaat tegenwoordig ook speciale 'kook-chocolade', die smelt makkelijker enzo. Schijnt erg fijn te zijn bij chocofondue e.d.!
Je betaalt er vooral extra voor denk ik. Als je gewone chocola rustig laat smelten gaat dat ook prima
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 09-10-2007, 22:32
Ieke
Avatar van Ieke
Ieke is offline
Ik vind zelf de cote d'or pure chocolade het fijnste voor dit soort dingen en dan smelten met melk. Hoe meer melk hoe dunner de chocola.
__________________
Al is de reiziger nog zo snel, de ns vertraagt hem wel.
Met citaat reageren
Oud 10-10-2007, 19:15
Lyne
Avatar van Lyne
Lyne is offline
Aardbeien en chocola is een hele goede combinatie.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
De Kantine Saaichael Palin #1943
Holland Oates
500 30-11-2015 01:08
Liefde & Relatie Het Grote Cadeau-Topic #3
snoopy
501 27-01-2010 14:59
Seksualiteit Vibrator kopen?
wish
24 25-12-2008 15:04
Eten & Drinken lekkere vegan-zoetigheid?
VirginVampiress
19 05-08-2005 22:25
Eten & Drinken Vega recepten
Stevill
73 01-08-2005 19:37
Eten & Drinken Chocolade Fondue
Yurgentje
42 02-05-2005 10:24


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:01.