Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 22-09-2008, 18:20
Subject
Avatar van Subject
Subject is offline
Nu kun je natuurlijk gewoon kant-en-klare kipkruiden of viskruiden kopen, maar dat is heel wat minder leuk en origineel. Ik vind koken erg leuk om te doen en wil het graag wat beter leren. Ik wil daarom graag leren hoe je zelf vis, kip en vlees lekker kunt kruiden. Welke soort kruiden passen er goed bij? En hoeveel moet je dan doen? Voor het bakken of na het bakken? Alle tips zijn welkom.
__________________
Elu on ilus.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 22-09-2008, 21:12
Giles
Avatar van Giles
Giles is offline
Ik vind marineren altijd fijner dan gewoon kruiden gaan strooien eigenlijk. Een marinade met shoarmakruiden op varken, rund of kip bijvoorbeeld. En dat doe je dan voor het bakken.
__________________
'I wanna torture you. I used to love it, and it's been a long time. I mean, the last time I tortured somebody, they didn't even have chainsaws.'
Met citaat reageren
Oud 24-09-2008, 14:58
Verwijderd
Wat voor kruiden erbij passen, ligt natuurlijk geheel aan het gerecht wat je erbij maakt... meestal maken gewoon zout, peper, kerrie en paprikapoeder het al lekker, maar dat is natuurlijk weinig uitdagend.
Met citaat reageren
Oud 24-09-2008, 15:11
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Op onderstaande sites staat heel veel informatie, mss heb je er wat aan .

www.tijdvoorvis.nl
www.kiprecepten.nl
www.vlees.nl
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 24-09-2008, 17:08
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Het ligt heel erg aan het soort vis en het soort vlees dat je bakt.
Een biefstuk bereid je heel anders dan een gehaktbal en die weer anders dan een karbonaatje.
Zelfde voor vis; zalm kun je hele andere dingen mee doen dan bijvoorbeeld kabeljauw.
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 24-09-2008, 18:09
Sinqi
Avatar van Sinqi
Sinqi is offline
Voor kip, varken en rund gebruik ik vaak dezelfde marinade; sojasaus, oestersaus, 5-spices, sesamolie, zout, peper en maizena/aardappelzetmeel. (Voor kip op bot doe ik er ook wat honing bij.) En dan het liefst een dag in de koelkast laten staan.
Vis eet ik niet zo heel vaak, maar als dat gebeurt is dat meestal tonijn. Daarbij is wat peper en zout al voldoende. Voor witvis gebruik ik gewoon kruiden uit een potje.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Ideeën voor recepten nodig? Vraag ze hier!
murwari
500 12-10-2008 14:51
Eten & Drinken Tips voor lekker, bijzonder maar toch makkelijk doordeweeketen
Daantje_0705
32 18-06-2006 09:40
Eten & Drinken Algemeen Vegetarisme en Veganisme Topic
Verwijderd
500 30-05-2006 13:09
Lichaam & Gezondheid Het grote lijntopic, deel 27!
Miracle
491 28-11-2004 13:00
Eten & Drinken vegetarische gerechten........
hop-snop-drop
23 10-05-2004 21:07
Huiswerkvragen: Exacte vakken Doping
juutje_17
8 06-04-2001 13:37


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:45.