Advertentie | |
|
![]() |
|
Verwijderd
|
Eerste kerstdag eten we bij oma, vast weer stoofpeertjes en rollade. Tweede kerstdag bij mijn schoonouders.
Bij mij in huis hebben wij al kerstdiner gehad met: 1. Vooraf tapas (Fill Bill) met allerlei gevulde dingen 2. Een amuse van roomkaas, honing en zalm (A Fish called Wanda) 3. Zeeduivel met spek en zeekraal (The devil wears pancotta) (http://www.campuslaan55.nl/index.php...3&foto_id=1828) 4. Spoom ("There is no spoom") 5. Pirog gevuld met prei, ham en champignongs (Pirogs of the caribbean) (http://www.campuslaan55.nl/index.php...3&foto_id=1970) 6. Wild zwijn met een aardappelprutje uit de oven(Babe: the galant pig) 7. Chocolade-dessertcups gevuld met ijs met een saus van gesmolten dove en slagroom (2 girls one cup)http://www.campuslaan55.nl/index.php...3&foto_id=2087 8. Kaasplankje (Kasino Royale) 9. Koffie en chocolademelk met heel veel chocolaatjes (Dark Night) (zie ook: http://www.campuslaan55.nl/index.php...3&foto_id=1724) Ontzettend lekker, vooral de zeeduivel. Ik ben niet zo'n viseter maar ik vond het heel veel lekkerder dan wild zwijn. ![]() Laatst gewijzigd op 19-12-2008 om 16:20. Reden: foto's toegevoegd :) |
Advertentie |
|
![]() |
||
Citaat:
__________________
That's what happens when you look, lady. Now you're a salt pillar, and all the deer are gonna lick ya.
|
![]() |
||
Citaat:
__________________
tirade
|
![]() |
|
![]() |
1e kerstdag eten we s'avonds iets van soep (we hebben een brunch tot 16.00 uur, dus s'avonds waarschijnlijk niet echt trek
![]() 2e kerstdag gourmetten (En dat vind ik lekker wel leuk! ![]()
__________________
*Giving up doesn't always mean that you're weak, sometimes it means you're strong enough to let go...*
|
![]() |
|
Op kerstavond doen we een soort lopend buffet met een stel vrienden. Er komen ongeveer 20 man en we nemen allemaal wat mee. Ik zorg voor de hapjes:
- tonijnwraps - pangsit - gevulde eieren (met roompaté) - gevulde tomaat (met roomkaas, ham en champignon) - thaise biefstuksalade in bakjes van komkommer Verder neem ik nog een groot bord carpaccio mee, ik denk dat ik daar truffelsaus, rucola en parmezaanse kaas overheen doe. En ik neem ook nog brownies mee. Eerste kerstdag ga ik met vrienden gourmetten. Tweede kerstdag moet ik werken, maar ik maak extra hapjes, dan hebben we na het werk nog wat lekkers ![]()
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
|
![]() |
||
Verwijderd
|
Citaat:
Ontopic: we vieren geen kerst, dus ik eet niets bijzonders. Misschien zal ik omwille het contrast zelfs downgraden naar bier en instant noodles. |
![]() |
|
Mijn vader heeft weer zijn best gedaan. Het is geworden:
- Cocilles Saint-Jaques met truffelaardappel - Garnalen en asperges in aspergemousse - Zeebaars met tomaat en cantharellen in basillicumsaus - Haas met kruidkoeksaus en stoofpeer - Fruit En zelfgebakken brood erbij. Allemaal lekker. ![]()
__________________
That's what happens when you look, lady. Now you're a salt pillar, and all the deer are gonna lick ya.
|
![]() |
|
Verwijderd
|
wij hadden gisteren:
voorgerecht: tonijntartaar met sla en een dressing van kappertjes en olijfolie hoofdgerecht: kalkoen met cranberrysaus, gebakken perziken, spruitjes met kastanjes, aardappelpuree, rode kool met appeltjes en voor de vegetariers portobello gevuld met blauwaderkaas. nagerecht: appel in bladerdeeg uit de oven met custard. lekker traditioneel eten ![]() |
![]() |
||
Verwijderd
|
Citaat:
![]() Wij hadden in Frankrijk gegourmet, dus toch. Maar het was wel smakelijk, met zalm enzo. Nomnomnom. En op kerstavond hadden we ook een soort kerstdineetje; Courgettegratin. Bospaddestoelenragout. Tagliatelle. Kip. En appeltaart als toetje. |
![]() |
||
Citaat:
![]() Tweede Kerstdag ook: - Geblancheerde peultjes met garnalen en truffels - Snoekbaars met courgette en mintsaus - Argentijnse ossenhaas met kweeperenpuree en paddestoelen - Zelfgemaakt kweeperenijs met bramen en frambozen Dat Argentijnse rundvlees is echt het lekkerste rundvlees dat ik ken. ![]()
__________________
That's what happens when you look, lady. Now you're a salt pillar, and all the deer are gonna lick ya.
|
![]() |
|
Eerste kerstdag ging ik koken, een beetje aan de hand van de Allerhande (zoals 70% van de Nederlanders
![]() - vooraf hamrolletjes met kruidenkaas - truffelpate met spek en rucola - gegrilde entrecote met stoofpeertjes, zelfgemaakte kruidenboter, boontjes met walnoten en aardappelpuree met pesto - chocolade-ijs met fruit En gister gingen we luxe uit eten, met 8 gangen en het was echt heerlijk. Hoe perfect dat eten was! Ik ben echt blij dat mijn ouders me zeker twee keer per jaar meenemen naar zo'n restaurant, ook omdat ik hierdoor alles leer eten. Gister was er ook een gerecht met daarin gember verwerkt (wat ik normaal vies vind), maar in combinatie met de andere ingrediënten was het heerlijk. Net als het nagerecht met chocolade, wat was gecombineerd met olijfolie en zeezout en voor de balans perenijs met groene olijvencompote. Dat paste zo goed, mmm. <3 |
![]() |
|
aperitief met hapjes (glaasjes met tomaat/mozzarella/basilicum, met appel/garnaal/nogdinges/dille, koude chorizoballetjes, warme chorizoballetjes in pikante tomatensaus, sushi (veel sushi) met wasabi en sojasaus, gevulde tomaatjes, olijfjes)
heldere soep met fijne groentjes, zalmsnippers en garnaaltjes dan stond er normandische tongfilet op de menu, maar dat is er niet van gekomen wegens de vele hapjes gevulde kalkoen met zelfgemaakte kroketjes, spruitjes, worteltjes, wifloof en saus dessertbuffet (ananasbavarois, chocolademousse, dolce mela, kerststronk - alles behalve het laatste huisgemaakt) koffie met zelfgemaakte pralientjes, en een cognacje of een whiskietje (of meerdere) geen irish coffee dit jaar... 't was lekker ![]() ... wel spijtig van de tongfiletjes ![]() |
![]() |
|
Ok, dat was het weer.
![]() 1e kerstdag: - Vooraf gevulde champignon, geitenkaas met spek en appel, en quiche op sla - Dan struisvogelbiefstuk met cranberrysaus, stoofpeertjes, boontjes en gevulde aardappel - Als toetje witte chocolademouse met nog wat bruine chocolade en frambozensaus 2e kerstdag: - Vooraf kippen- of tomatensoep (met 12 man kun je dan nog eens kiezen) - Dan iets van vlees, wederom stoofpeertjes, nog wat rollade, boontjes, bloemkool, aardappelkroketten en aardappelpartjes - Na slagroomijs En morgen nog naar de vader van mijn vriend, om te vieren dat het kerst is geweest. Normaal gesproken bestelt hij Chinees voor de gelegenheid, maar we hebben besloten dit jaar te koken, dus het wordt soep, iets van ovenpasta, wat vlees of kaas, en stokbrood.
__________________
I like my new bunny suit
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Forum | Topic | Reacties | Laatste bericht | |
De Kantine |
Saai #1227 Verwijderd | 500 | 30-11-2010 22:55 | |
De Kantine |
Fizzelfoefeldefaffel is jarig! #18 Verwijderd | 101 | 18-03-2010 23:02 | |
Levensbeschouwing & Filosofie |
Het kerstfeest zit er weer aan te komen Eliyahu | 15 | 10-12-2008 22:21 | |
Nieuws, Achtergronden & Wetenschap |
Nieuwsberichten zonder nieuwswaarde à la 'Tiswah' Promillage | 500 | 09-01-2008 19:28 |