Zeker wel! Dit is een basisrecept voor tomatensoep, dus niet romig:
Nodig:
1 kilo tomaten
1 aardappel
1 uitje
2 takjes tijm
zakje boerensoepgroenten
4 kipbouillon blokjes
peper
zout
water
Ontvel de tomaten en snij ze in stukken. Maak de ui schoon en snij het in kleine stukken. Aardappel schillen en in stukken.
Doe alles in een pan met de soepgroenten en de tijm. Doe er wat water op (een klein beetje) en wat zout en laat het onder af en toe roeren 30/40 min koken (met deksel) op zacht vuur
Nu ben je al bijna klaar, het geheel in de pan staafmixen tot het helemaal glad is (dus geen stukjes). Nu moet je het geheel aanlengen tot het goed is van dikte en smaak, als je zoveel water moet toevoegen dat het te dun wordt, kun je altijd nog afbinden met wat aardappelzetmeel (of roux als je er een romige soep van maakt).
Doe de 4 blokjes kippenbouillon in de soep en zorg dat ze goed oplossen. Nog eventjes aan de kook brengen, en je bent klaar! Nu kun je nog dingetjes toevoegen zoals stukjes gepocheerde kip of balletjes. Je kunt de soep ook nog wat verder op smaak brengen met zout en peper en wat sambal (niet teveel, dat is ook niet lekker!)
Als je er een romige soep van wilt maken, voeg je ipv water een deel room toe. 2 van die blue-band kookroom flesjes moet dan wel genoeg zijn, denk ik. En dan na die flesjes gewoon aanlengen met water tot hij goed is van smaak en dikte.
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
|