Citaat:
Ik heb alleen niet echt een vriezer, dus dan moet ik het deze keer nog een keer eten 
Hoe maken jullie het? Wat gooien jullie er verder doorheen, naast zuurkool, aardappel en een beetje melk?
|
Ik snipper twee grote uiten héél fijn en fruit dat samen met een paar teentjes knoflook. Dan plemp ik de zuurkool er bij, samen met wat laurierblaadjes en geplette jeneverbessen. Voeg ook een flinke scheut witte wijn d'r bij (droog). Lekker zachtjes laten stoven, ruim een half uur of zo. Dan eventjes wat spekkies helemaal uitbakken en in een kommetje er bij houden. Schil de aardappelen, lekker koken met een haffeltje zout. Ik gebruik meestal 500gr zuurkool op 1.5kg aardappelen, by the way. Maak even een botermelksausje (klont boter in een kopje melk laten smelten). Nou, als de aardappels klaar zijn afgieten, gooi de zuurkool er bij, stampen maarrrr! Net zo lang/veel warme botermelk er bij doen tot het zo smeuiïg is als je 'm hebben wilt. Daarna de spekjes d'r doorheen, goed omscheppen en klaar.