Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 12-05-2013, 19:04
john123
john123 is offline
Hallo Iedereen!

Op een druilerige dag in mei, heb ik me weer eens in de keuken beziggehouden. Vandaag heerlijke chocomousse gemaakt, want hiermee scoor je altijd.

Wat heb je nodig?

- 3 eitjes
- 200 gram zwarte chocolade
- 25 cl room (ik gebruik altijd Carslbourg)

Hoe maak je het?

Chocolade smelten, eigeel ermee mengen.
Daarna opgeklopte room erdoorheen.
Dan opgeklopte eiwit voorzichtjes mengen.
Enkele uren laten afkoelen en de koelkast en... smullen maar!

Heb er ook een filmpje van gemaakt dat je kunt vinden op www.youtube.com/watch?v=xgf3YXRbX0s

Het geheel is een kwartiertje werk, en het resultaat is tien keer lekkerder dan alle industrieel gemaakte chocomousse...

Smakelijk!
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 06-06-2013, 09:59
Verwijderd


Mijn heerlijke chocomousse

- Rauwe cacao
- Avocado
- Dadels

Of met banaan erbij. Simpel en gezond.
Met citaat reageren
Oud 06-06-2013, 10:32
Verwijderd
Dat recept noem ik in het melkvrije dessertentopic en dat is voor pudding, niet voor chocomousse

http://www.plantaardigmaandag.nl/2012/09/17/2718/
Met citaat reageren
Oud 06-06-2013, 12:53
Verwijderd
Citaat:
Dat recept noem ik in het melkvrije dessertentopic en dat is voor pudding, niet voor chocomousse
Je kan het een andere naam geven. Dat is prima.

http://www.voedzo.nl/recepten/snelle...-veganistisch/



Ik gebruik het ook als variatie op gezonde chocopasta.
Met citaat reageren
Oud 06-06-2013, 13:26
Verwijderd
Iets pureren maakt het nog niet tot een mousse. Voor een mousse hoor je een luchtige substantie te krijgen. Dan kun je het nog wel mousse noemen, maar het is het niet.
Met citaat reageren
Oud 06-06-2013, 13:46
Ieke
Avatar van Ieke
Ieke is offline
Ik gebruik voor de mijne geen room en het eigeel gaat er ook niet doorheen. Klein scheutje melk bij de chocola om hem iets mooier gesmolten te hebben en verder alleen eiwit en chocola.
Alles draait om de juiste chocola. Mijn voorkeur is een combinatie van extra pure en pure cote d'or.
__________________
Al is de reiziger nog zo snel, de ns vertraagt hem wel.
Met citaat reageren
Oud 06-06-2013, 15:32
Verwijderd
Citaat:
Iets pureren maakt het nog niet tot een mousse. Voor een mousse hoor je een luchtige substantie te krijgen. Dan kun je het nog wel mousse noemen, maar het is het niet.
Oké.. Benaming doet er niet toe voor mij. Als het maar goed smaakt.
Met citaat reageren
Oud 06-06-2013, 17:04
Verwijderd
Dat is iets anders
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Het grote 'wat lust de volgende forummer'-topic #24
Calyx
500 09-05-2008 16:41


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:12.