Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 06-11-2003, 16:54
Choke
Avatar van Choke
Choke is offline
K wil gaan koken voor me vriendin we hebben binnenkort 1,5 jaar..
k heb al wat in gedachte: als voorgerecht wil ik carpatio maken.. (met alles erop en eraan, parmesaanse kaas, pijnboompitten ) daarna wil ik eendenborstfilé maken als hoofdgerecht, maar wat kan ik daarbij doen? kwas aan het denken aan van die belgische frieten met sla maar kweet niet of dat een goed idee is?? en toetje heb ik ook al.. iets met bitterkoekjes en perzik..
maar.. weet iemand wat ik bij de eendenborst kan doen???
__________________
Je leeft maar 1 keer
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 06-11-2003, 16:59
Volkert v.d. G.
Avatar van Volkert v.d. G.
Volkert v.d. G. is offline
Bah, je lijkt wel een moordenaar.

Ben ik nu hypocriet?
Met citaat reageren
Oud 06-11-2003, 17:34
Verwijderd
Citaat:
Volkert v.d. G. schreef op 06-11-2003 @ 17:59:
Bah, je lijkt wel een moordenaar.

Ben ik nu hypocriet?
*kijkt naar de nick en barst in lachen uit om dit antwoord *

Maar ontopic: ik heb geen flauw idee, want ik heb dat nog nooit gegeten. Misschien dat je iets op internet of in een kookboek kunt vinden? Van die 'standaarddingen' als friet en sla doen het altijd wel goed, dus als je niks kunt vinden, is dat altijd een optie. Succes met koken in ieder geval
Met citaat reageren
Oud 06-11-2003, 17:36
Choke
Avatar van Choke
Choke is offline
Citaat:
Moonshine schreef op 06-11-2003 @ 18:34:
*kijkt naar de nick en barst in lachen uit om dit antwoord *

Maar ontopic: ik heb geen flauw idee, want ik heb dat nog nooit gegeten. Misschien dat je iets op internet of in een kookboek kunt vinden? Van die 'standaarddingen' als friet en sla doen het altijd wel goed, dus als je niks kunt vinden, is dat altijd een optie. Succes met koken in ieder geval
kzal eens gaan kijken op internet ja..
bedankt
__________________
Je leeft maar 1 keer
Met citaat reageren
Oud 06-11-2003, 21:25
mandarijn
Avatar van mandarijn
mandarijn is offline
ten eerste: het is carpaccioik heb een recept in mn schoolrecepturen gevonden, kijk maar of je er niets mee kan...

gebakken tamme eendenborst personen: 4
grondstoffen:
- tamme eendenborst (4 x 175 gram)
- zout
- peper

-prepareer de eendenborst (prepareren = voorbewerken) (het vet wordt met een scherp mes in een visnet decoratie gesneden, pas op dat je niet in het vlees snijd! alleen het vet snijden)
-assaisoneer de eendenborst met peper (assaisoneren = op smaak brengen)
-leg de eendenborst met de vetzijde in een hete sauteuse (koekenpan) goudbruin (het vet bakt uit en je hoeft dus geen extra boter of vet te gebruiken)
-draai de eendenborst om en sauteer (bak) de vleeszeide eveneens bruin
-neem het vlees uit de sauteuse en leg deze op de vetzijde en plaats ze in een hete oven (180graden) (hierdoor rust het vlees en kunnen we het vlees op de juiste gaarheid krijgen (rosé) tevens blijven hierdoor de vleessappen beter in het vlees tijdens het trancheren aan tafel)
-neem de eendenborst uit de oven en assaisoneer deze met zout
dresseer de eendenborst p[ een hete schaal




ik hoop dat het een beetje leesbaar en duidelijk is, ik heb het ook maar over getypt
__________________
We should have each other to tea. We should have each other with cream.
Met citaat reageren
Oud 06-11-2003, 21:37
Choke
Avatar van Choke
Choke is offline
Citaat:
mandarijn schreef op 06-11-2003 @ 22:25:
ten eerste: het is carpaccioik heb een recept in mn schoolrecepturen gevonden, kijk maar of je er niets mee kan...

gebakken tamme eendenborst personen: 4
grondstoffen:
- tamme eendenborst (4 x 175 gram)
- zout
- peper

-prepareer de eendenborst (prepareren = voorbewerken) (het vet wordt met een scherp mes in een visnet decoratie gesneden, pas op dat je niet in het vlees snijd! alleen het vet snijden)
-assaisoneer de eendenborst met peper (assaisoneren = op smaak brengen)
-leg de eendenborst met de vetzijde in een hete sauteuse (koekenpan) goudbruin (het vet bakt uit en je hoeft dus geen extra boter of vet te gebruiken)
-draai de eendenborst om en sauteer (bak) de vleeszeide eveneens bruin
-neem het vlees uit de sauteuse en leg deze op de vetzijde en plaats ze in een hete oven (180graden) (hierdoor rust het vlees en kunnen we het vlees op de juiste gaarheid krijgen (rosé) tevens blijven hierdoor de vleessappen beter in het vlees tijdens het trancheren aan tafel)
-neem de eendenborst uit de oven en assaisoneer deze met zout
dresseer de eendenborst p[ een hete schaal




ik hoop dat het een beetje leesbaar en duidelijk is, ik heb het ook maar over getypt
haha, k weet hoe ik eendenborst maak maar wat zal ik erbij doen???? Trouwes.. toch bedankt hoor!!!
__________________
Je leeft maar 1 keer
Met citaat reageren
Oud 06-11-2003, 21:57
mandarijn
Avatar van mandarijn
mandarijn is offline
Citaat:
Choke schreef op 06-11-2003 @ 22:37:
haha, k weet hoe ik eendenborst maak maar wat zal ik erbij doen???? Trouwes.. toch bedankt hoor!!!
ohja
ik zou geen aardappels fritiren of bakken, want dan wordt alles gebakken, dat is zonde
aardappels poffen is ook lekker sausje van creme fraise en kruiden oid?
en iets van een salade ja
__________________
We should have each other to tea. We should have each other with cream.
Met citaat reageren
Oud 07-11-2003, 23:35
Southraider
Southraider is offline
Eendenborst met rode port saus
met venkelpuree en paksoy

dat is een mogelijkheid
__________________
Bits and pieces from your star, rain upon me as they fall melt into my skin and I feel warm.
Met citaat reageren
Oud 08-11-2003, 01:20
funkypunk
Avatar van funkypunk
funkypunk is offline
geen patat, zit je met zo'n vette mond romantisch te dineren, dat was immers de opzet.
wat idd lekker erbij zou zijn is gepofte aardappel
ander ideetje; couscous, erg lekker, mits goed klaargemaakt
maar ik heb vertrouwen in je, want je maakt ook al eendenborst
__________________
nooit meer
Met citaat reageren
Oud 08-11-2003, 01:43
Verwijderd
een extra -t, en zonder de accent égu
Met citaat reageren
Oud 08-11-2003, 11:20
funkypunk
Avatar van funkypunk
funkypunk is offline
Citaat:
ReV3rEnD schreef op 08-11-2003 @ 02:43:
een extra -t, en zonder de accent égu
moehahaha
__________________
nooit meer
Met citaat reageren
Oud 08-11-2003, 14:02
mandarijn
Avatar van mandarijn
mandarijn is offline
Citaat:
Southraider schreef op 08-11-2003 @ 00:35:
Eendenborst met rode port saus
met venkelpuree en paksoy

dat is een mogelijkheid
velkelpuree iehl
__________________
We should have each other to tea. We should have each other with cream.
Met citaat reageren
Oud 08-11-2003, 14:20
Auntie M
Avatar van Auntie M
Auntie M is offline
aardappelpuree, rode kool met appeltjes of gegrilde groente (paprika, uien, courgette, aubergine etc.)
__________________
You love me You hate me, You hate to love me You love to hate me...||De Nieuwe Wereld komt eraan!!!! ...
Met citaat reageren
Oud 08-11-2003, 15:09
Verwijderd
Citaat:
Volkert v.d. G. schreef op 06-11-2003 @ 17:59:
Bah, je lijkt wel een moordenaar.

Ben ik nu hypocriet?
Met citaat reageren
Oud 08-11-2003, 15:09
Verwijderd
eendeborst . in frankrijk heb ik er altijd friet in spek bij . en boontjes is spek .
Met citaat reageren
Oud 08-11-2003, 15:12
Overjoyed
Avatar van Overjoyed
Overjoyed is offline
Citaat:
Volkert v.d. G. schreef op 06-11-2003 @ 17:59:
moordenaar
__________________
...
Met citaat reageren
Oud 08-11-2003, 15:14
Verwijderd
Met citaat reageren
Oud 09-11-2003, 12:00
Southraider
Southraider is offline
Citaat:
mandarijn schreef op 08-11-2003 @ 15:02:
velkelpuree iehl
das lekker hoor als je het goed maakt
__________________
Bits and pieces from your star, rain upon me as they fall melt into my skin and I feel warm.
Met citaat reageren
Oud 10-11-2003, 17:50
Verwijderd
kijk op internet, of zoek een kookboek op waar gerechten in staan. je kan praktisch alles eten bij eendenborstfilé, t is alleen t leuks als je iets maakt wat er 'echt' bij hoort.

*nutteloos*
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:52.