Broodvlinders misschien?
Dan maak je deeg voor witbrood, als je mix voor witbrood (met 500 gram mix) koopt staat erop hoe het moet, maar dan moet je 1 dl van het water of de melk dat er volgens het pak in moet vervangen door 2 eieren. Dat moet dan even rijzen, een kwartiertje ofzo, en ondertussen laat je 100 gram rozijnen in een bakje met lauw water wat opzwellen. Die rozijnen leg je daarna op keukenpapier zodat ze niet druppen, en als het keukenpapier nat is geworden doe je ze in een kommetje met 4 eetlepels suiker en een eetlepel kaneel. Het deeg rol je dan uit tot het ongeveer 25 bij 40 centimeter is, en dat heeel licht bestrijken met gesmolten boter en ook de bakplaat daarmee invetten, en dan de rozijnen met de suiker en kaneel over de lap deeg uitstrooien en het oprollen, en daar snij je dan plakjes van van 2 cm dik, en dan plak je steeds 2 plakjes aan elkaar met de losse uiteindjes waardoor je een soort vlinders krijgt, en die moeten dan nog een halfuur rijzen. Daarna bestrijk je ze met eigeel en doe je ze 20 toto 25 minuten in de oven met 225 graden of stand 5, en dan zijn ze klaar

. Er zit wel suiker en boter in, maar niet zo heel veel, 1 broodvlinder is ongeveer even veel calorieën als een boterham zonder beleg.
Of schuimpjes, dat is ook heel veel suiker maar er zit vooral veel lucht in en van lucht word je niet dik

. Maar schuimpjes zijn wel moeilijk vind ik.