Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 18-04-2005, 21:10
Popgamer1989
Avatar van Popgamer1989
Popgamer1989 is offline
Hee iedereen!

Ik had mijn moeder beloofd om dinsdagavond te koken, dus weet iemand een lekker stamppotgerecht wat niet te moeilijk is? Dus bijv. andijvie mengen met aardappelpuree en braadworstjes ofzo? Ik hoop dat jullie lekkere ideetjes hebben, groetjes
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 18-04-2005, 21:37
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Je zegt het zelf al:

Andijve, meng in de aardappel puree, spekjes en een gesnipperd uitje.
Heerlijk.

Maak er gehaktballen bij, die jongens zijn ook wel lekker.

Zou zoziwoz een beetje iets zomers maken, anders gevulde courgette,
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 18-04-2005, 22:16
Verwijderd
Maak stamppot wel met verse aardappels. Die puree uit een zakje is echt niet te eten!
Dus: aardappels schillen, in water met wat zout aan de kook brengen, na een kwartier de andijvie er bovenop, na 5 - 10 minuten half afgieten, scheutje melk, klontje boter, flink wat peper, zout en nootmuskaat er overheen, stampen > klaar.
Van vlees weet ik niks, maar tofu met champignons en paprika is ook erg lekker
Met citaat reageren
Oud 18-04-2005, 23:12
SaisPas
Avatar van SaisPas
SaisPas is offline
Preistamppot met shoarma is ook heel lekker Met een scheutje van dat zwarte spul van conimex uit een flesje erbij. Ketjap Manis!!
__________________
Three Swiss switched witches watch three Swiss Swatch watch switches. Which Swiss switched witch watches which Swiss Swatch watch switch?
Met citaat reageren
Oud 18-04-2005, 23:44
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
Maryk schreef op 18-04-2005 @ 23:16 :

Maak stamppot wel met verse aardappels. Die puree uit een zakje is echt niet te eten!
Dus: aardappels schillen, in water met wat zout aan de kook brengen, na een kwartier de andijvie er bovenop, na 5 - 10 minuten half afgieten, scheutje melk, klontje boter, flink wat peper, zout en nootmuskaat er overheen, stampen > klaar.
Van vlees weet ik niks, maar tofu met champignons en paprika is ook erg lekker
Lijkt mij lekkerder als je de Andijve gewoon na het wassen op de puree doet, daarboven melk/gesnipperd uitje/spek.

Wel de aardappelen afgieten, en opstoven, anders krijg je van die vieze waterige zooi.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 19-04-2005, 12:11
Popgamer1989
Avatar van Popgamer1989
Popgamer1989 is offline
Hey das wel een cool idee ja!
Maar kan dat dan, want ik doe als ik de aardappels kook een bouillonblokje erbij, gaat de smaak van de andijvie dan niet verloren? Hoe lang moet andijvie eigenlijk koken? Ik heb gewoon al gesneden andijvie uit een pakje gekocht... thanx
Met citaat reageren
Oud 19-04-2005, 12:31
TIEN
Avatar van TIEN
TIEN is offline
Citaat:
Jolt schreef op 18-04-2005 @ 21:37 :


Zou zoziwoz een beetje iets zomers maken, anders gevulde courgette,
sorry geen ideetje voor stampot maar was benieuwd naar de gevulde courgette, hoe kun je dat lekker vullen dan/klaarmaken????
Met citaat reageren
Oud 19-04-2005, 14:19
Verwijderd
bereidingstijd: 5 minuten

ingredienten (voor 2 tot 3 personen)
- puree a la minute van maggie stamppot versie
- paksoi
- 1 rode paprika
- belegen kaas, geraspt

volg de instructies op de puree, snij de paprika en paksoi, gooi alles bij elkaar, eet smakelijk
Met citaat reageren
Oud 19-04-2005, 14:53
leucomelas
Avatar van leucomelas
leucomelas is offline
stamp van sperziebonen! whaa, echt lekker zoet, met dikke worst ofsow erbij... yum
__________________
ChIcHiNg!
Met citaat reageren
Oud 21-04-2005, 13:07
Verwijderd
Om hier maar een algemeen stamppottopic van te maken (want dinsdag is toch al voorbij, is het gelukt trouwens??)
Oranjestamp!! (met het ook op Koninginnedag )
Aardappels schillen en in blokjes. (10 minuten koken)
Pompoen schillen en in blokjes. Op de aardappels. (5 minuten)
Wortels schrappen en in blokjes. Op de aardappels en pompoen. (5 minuten)
Half afgieten. Peper, zout, nootmuskaat, kerrie, kurkuma en andere kruiden naar keuze erop.
Stampen.
Klaar !!
Met citaat reageren
Oud 21-04-2005, 17:30
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
TIEN schreef op 19-04-2005 @ 13:31 :
sorry geen ideetje voor stampot maar was benieuwd naar de gevulde courgette, hoe kun je dat lekker vullen dan/klaarmaken????
Gewoon een courgette door midden snijden, vulling eruit halen.

Gehakt aan maken met bijvoorbeeld uien, peper, zout, paneermeel, groenten.

In de courgette doen, en dat in de oven .
Als het vlees gaar is, is het klaar .
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 21-04-2005, 17:31
DuoPak
DuoPak is offline
Citaat:
Popgamer1989 schreef op 18-04-2005 @ 22:10 :
Hee iedereen!

Ik had mijn moeder beloofd om dinsdagavond te koken, dus weet iemand een lekker stamppotgerecht wat niet te moeilijk is? Dus bijv. andijvie mengen met aardappelpuree en braadworstjes ofzo? Ik hoop dat jullie lekkere ideetjes hebben, groetjes
Lekker stamppot! Ik wil best even komen proeven!
__________________
Meer onzin voor dezelfde prijs!
Met citaat reageren
Oud 21-04-2005, 17:37
Inges
Avatar van Inges
Inges is offline
wat ook lekker is is andijviestamppot met kaas. Je maakt dan gewoon andijviestamppot (wat een woord ) waar je naar smaak een aantal kuipjes smeerkaas doorheen doet. Daarna doe je het in een grote ovenschaal, plakken kaas eroverheen, wat boter en paneermeel eroverheen en even in de oven totdat er een korstje opzit.
Met citaat reageren
Oud 21-04-2005, 19:53
Verwijderd
verassing???

dan moet je het wel heel erg laten mislukken
Met citaat reageren
Oud 25-04-2005, 17:46
Verwijderd
Citaat:
Inges schreef op 21-04-2005 @ 18:37 :
wat ook lekker is is andijviestamppot met kaas. Je maakt dan gewoon andijviestamppot (wat een woord ) waar je naar smaak een aantal kuipjes smeerkaas doorheen doet. Daarna doe je het in een grote ovenschaal, plakken kaas eroverheen, wat boter en paneermeel eroverheen en even in de oven totdat er een korstje opzit.
smeerkaas?


ieuwwww!!!

das so wie so al ranzig

gooi dr dan gwoon geraspte kaas doorheen, of desnoods boursin cuisine
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:38.