Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 16-10-2004, 18:08
Kabouter
Kabouter is offline
Waarom staat er op soep uit blik en macaronisaus heel duidelijk niet koken?
Wat gebeurt ermee als t wel kookt?

Ik had vandaag macaroni saus, en het heeft hooguit een halve minuut doorgekookt. het smaakte gewoon goed, maar vroeg me af waarom het er zo duidelijk op stond.
Weten jullie dat?
__________________
Smile and the world smiles with you!
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 16-10-2004, 18:33
Yolcu
Yolcu is offline
Nee, het is me ook wel eens opgevallen.
Bij mij kookt het af en toe ook een minuutje, ik ben er nog nooit ziek van geworden. Het enige wat ik kan bedenken is dat het dan te warm wordt en daardoor ehh verdampt misschien ofzo?

Nee, ik heb geen idee.
Met citaat reageren
Oud 16-10-2004, 18:39
YPrue
Avatar van YPrue
YPrue is offline
Ik heb eigenlijk ook geen idee waarom dat erop staat.
Misschien is het zo dat het eten op een of andere manier behandeld is en dat wanneer het (te lang) kookt het slecht wordt of iets dergelijks? (Ik zou het echt niet weten.)

Nu ben ik wel nieuwsgierig op het antwoord eigenlijk.
__________________
Boogie, ik zal je nooit vergeten...
Met citaat reageren
Oud 16-10-2004, 19:05
waves
Avatar van waves
waves is offline
ik denk dat als je het lang kookt dat dan delen van de smaak weggaan. en het is niet nodig het te koken.
__________________
~ Liefhebben = Loslaten ~
Met citaat reageren
Oud 16-10-2004, 21:33
Maroon
Maroon is offline
Wat ik altijd heb begrepen is dat de vitaminen er dan uitgaan. Het smaakt hetzelfde (tenzij je het te lang door laat koken) maar je mist dan een hoop vitaminen.
Met citaat reageren
Oud 16-10-2004, 21:47
Verwijderd
Omdat mensen dan denken dat ze het een kwartier lang moeten koken, en dan blijft er niet veel meer van je soep over.
Met citaat reageren
Oud 17-10-2004, 09:19
Rossantha
Rossantha is offline
Dat heeft geloof ik met de vocht te maken die er dan in gaat trekken ofzo.
Want als je knakworstjes laat koken zijn ze niet lekker meer want ze smaken dan waterig.
Met citaat reageren
Oud 17-10-2004, 09:38
Auntie M
Avatar van Auntie M
Auntie M is offline
Het vocht verdampt te snel waardoor je saus of soep te veel indikt. En als het te veel indikt kan de smaak te sterk worden. Mja met een plens water erbij kan dat volgens mij zo verholpen worden.

En wat Ridder zei en dat is dus ook een gevolg van de te snelle verdamping.
__________________
You love me You hate me, You hate to love me You love to hate me...||De Nieuwe Wereld komt eraan!!!! ...
Met citaat reageren
Oud 17-10-2004, 09:46
Verwijderd
Citaat:
Auntie M schreef op 17-10-2004 @ 10:38 :
Het vocht verdampt te snel waardoor je saus of soep te veel indikt. En als het te veel indikt kan de smaak te sterk worden. Mja met een plens water erbij kan dat volgens mij zo verholpen worden.

En wat Ridder zei en dat is dus ook een gevolg van de te snelle verdamping.
Met citaat reageren
Oud 21-10-2004, 08:56
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
Auntie M schreef op 17-10-2004 @ 10:38 :
Het vocht verdampt te snel waardoor je saus of soep te veel indikt. En als het te veel indikt kan de smaak te sterk worden. Mja met een plens water erbij kan dat volgens mij zo verholpen worden.

En wat Ridder zei en dat is dus ook een gevolg van de te snelle verdamping.
Dat is jammer, wat in water zit helemaal geen smaak, doe dan wat bouillon erbij.

Bij Macaroni saus is gewoon dat ie te dik wordt.
Soep uit blik is al kant en klaar, alleen maar opwarmen, wat wordt de consument toch verwendt.

Bij glace (sterk gereduceerde Bouillon) moet je hem wel door en door laten kopen, je gebruikt nog ongeveer 1/3 van de totale hoeveelheid.

Wordt meestal gebruikt bij sauzen.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 21-10-2004, 09:39
Verwijderd
Citaat:
Jolt schreef op 21-10-2004 @ 09:56 :
Dat is jammer, wat in water zit helemaal geen smaak, doe dan wat bouillon erbij.
De smaak is niet weg, die zit nog in de saus, wanneer je er dan iets met nog meer smaak bij gooit, krijg je een veel te sterke soep/saus.
Met citaat reageren
Oud 21-10-2004, 17:05
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Of een te slappe, daar valt niet over te twisten.

Naja geef mij maar soep met een beetje bouillon erbij, zelf getrokken dan wel, uit een bakje/poeder is allemaal te zout.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 21-10-2004, 17:08
Verwijderd
Citaat:
Jolt schreef op 21-10-2004 @ 18:05 :
Of een te slappe, daar valt niet over te twisten.

Naja geef mij maar soep met een beetje bouillon erbij, zelf getrokken dan wel, uit een bakje/poeder is allemaal te zout.
Kokje
Met citaat reageren
Oud 21-10-2004, 17:22
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
Andijvie schreef op 21-10-2004 @ 18:08 :
Kokje
Yep, kan er niks aan doen .

een eigen gemaakte soep, is veel lekkerder.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 21-10-2004, 19:34
Verwijderd
Citaat:
Jolt schreef op 21-10-2004 @ 18:22 :
Yep, kan er niks aan doen .

een eigen gemaakte soep, is veel lekkerder.
Ik heb zo'n vader die altijd nieuwe soepen probeert te bereiden, dan krijg ik altijd een bak om thuis op te eten. Lui, maar toch lekker
Met citaat reageren
Oud 21-10-2004, 21:02
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
Andijvie schreef op 21-10-2004 @ 20:34 :
Ik heb zo'n vader die altijd nieuwe soepen probeert te bereiden, dan krijg ik altijd een bak om thuis op te eten. Lui, maar toch lekker
Die wil ik ook.
Mijn pa kan niet eens koken, hij weet niet eens hoe de oven werkt ..

Dus dan moet ik mijn cullinaire hoogstandjes af en toe laten zien
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 23-10-2004, 23:37
thabomb1986
Avatar van thabomb1986
thabomb1986 is offline
oke, de soep dikt teveel in, en misschien smaakt t ook niet meer echt lekker als je t kookt, maar is t niet gewoon om de voedingsstoffen te behouden?
Met citaat reageren
Oud 24-10-2004, 02:20
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Nee. door dat ie dikker wordt, krijg je een hogere smaak stoffen concentratie.

Sommige soepen mogen niet te lang koken, dan worden ze bitter, bijvoorbeeld vissen bouillon. Half uurtje trekken en dan afzetten.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken het grote ik-ben-lui-en-ga-niet-koken topic
Verwijderd
39 12-02-2011 15:10
Eten & Drinken Wat zijn jouw kook- en eetgewoontes?
Verwijderd
11 09-03-2008 11:36
Liefde & Relatie Koken
teddybeer1983
23 11-07-2003 14:45
Drugs & Alcohol space cake, of andere gerechten...
slisje
18 20-03-2002 22:04


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:23.