Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 28-06-2005, 19:50
Lorelei
Avatar van Lorelei
Lorelei is offline
Zijn die minder zuur dan die blikjes tomatenpuree? (van AH)
__________________
PROUD MEMBER OF CHAOGOTHIC ELITIST SUICIDE BUNNIES UNITED
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 28-06-2005, 19:56
bidule
Avatar van bidule
bidule is offline
Wie wil er nu weer gepelde tomaten?
Neem gewone!
(wel biologische natuurlijk)
__________________
The truth is out there, somewhere
Met citaat reageren
Oud 28-06-2005, 20:05
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Meestal wel ja
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 28-06-2005, 20:29
Lorelei
Avatar van Lorelei
Lorelei is offline
Citaat:
bidule schreef op 28-06-2005 @ 20:56 :
Wie wil er nu weer gepelde tomaten?
Neem gewone!
(wel biologische natuurlijk)
Dat was de vraag niet


Daantje, dank je.
__________________
PROUD MEMBER OF CHAOGOTHIC ELITIST SUICIDE BUNNIES UNITED
Met citaat reageren
Oud 28-06-2005, 22:11
Wammus
Avatar van Wammus
Wammus is offline
Citaat:
grl schreef op 28-06-2005 @ 21:29 :
Dat was de vraag niet


Daantje, dank je.
Nee das waar maar verse tomaten zijn wel veel lekkerder. Dus ik sluit me erbij aan.
__________________
Am I just paranoid?
Am I just stoned?
Met citaat reageren
Oud 28-06-2005, 22:46
Lorelei
Avatar van Lorelei
Lorelei is offline
Citaat:
wammus schreef op 28-06-2005 @ 23:11 :
Nee das waar maar verse tomaten zijn wel veel lekkerder. Dus ik sluit me erbij aan.
Ik weet dat ze lekkerder zijn. Maar op sommige momenten niet handiger. (en als je ze een week laat liggen ook niet lekkerder )
__________________
PROUD MEMBER OF CHAOGOTHIC ELITIST SUICIDE BUNNIES UNITED
Met citaat reageren
Oud 28-06-2005, 22:48
Wammus
Avatar van Wammus
Wammus is offline
Citaat:
grl schreef op 28-06-2005 @ 23:46 :
Ik weet dat ze lekkerder zijn. Maar op sommige momenten niet handiger. (en als je ze een week laat liggen ook niet lekkerder )
Daar heb je gelijk in. Volgens mij kan je dan trouwens het beste die van Princes ofzo nemen. Iig een A-merk dan weet je zeker dat je goede hebt.
__________________
Am I just paranoid?
Am I just stoned?
Met citaat reageren
Oud 29-06-2005, 06:47
Verwijderd
bij de xenos (!) hebben ze vaak van die gepelde tomaten, en die zijn erg goed weg te werken.

En anders, kun je er zelf ook bruine suiker bij doen.
Met citaat reageren
Oud 29-06-2005, 08:58
WolterB
Avatar van WolterB
WolterB is offline
De gepelde tomten van de AH zijn ook heel goed en volgens mij absoluut niet zuur.

Wij pureren die altijd voor de saus voor door de pasta, voor wat extra tomatensmaak, is daar beel beter voor geschikt en lekkerder dat die blikjes tomatenpuree

Waarvoor wil jij ze gebruiken?
__________________
Als je geen doel hebt, kan je ook de weg niet kwijt zijn.
A wise man once told me: There are many endings, but the right one is the one you choose.
Met citaat reageren
Oud 29-06-2005, 09:36
Neiu
Avatar van Neiu
Neiu is offline
Citaat:
wammus schreef op 28-06-2005 @ 23:48 :
Daar heb je gelijk in. Volgens mij kan je dan trouwens het beste die van Princes ofzo nemen. Iig een A-merk dan weet je zeker dat je goede hebt.
Dat maakt niet zoveel uit.
En idd, ze zijn minder zuur dan puree uit een blikje of zo'n schenkkartonnetje.
__________________
Kőigi teede pikkus ajas on vőrdne - | - Рукописи не горят
Met citaat reageren
Oud 29-06-2005, 09:59
Nona
Avatar van Nona
Nona is offline
Citaat:
Louis Armstrong schreef op 29-06-2005 @ 07:47 :
En anders, kun je er zelf ook bruine suiker bij doen.
Uh...?
__________________
I like my new bunny suit
Met citaat reageren
Oud 29-06-2005, 10:27
Pinksterhaas
Avatar van Pinksterhaas
Pinksterhaas is offline
Gepelde tomaten uit blik en die kleine blikjes totmatenpuree zijn volgens mij twee hele verschillende dingen. Het smaakt dus ook heel anders.
__________________
Lees ook eens Bob den Uyl
Met citaat reageren
Oud 29-06-2005, 10:59
Lorelei
Avatar van Lorelei
Lorelei is offline
WolterB: Ik ga morgen ergens een warme lunch koken (pasta, 3 personen) en wil een tomatensaus maken zonder keukenmachine en ook niet zo een uit een potje. Ik kan dan wel verse nemen, en die gaan ook zeker wel in de saus, maar voor de saus zelf wil ik iets hebben wat een beetje makkelijker is. Tomatenpuree kan dus ook, maar dat vind ik zo zuur. Normaal gesproken is zuur niet eens heel erg, maar omdat het hier om een lunch (fris, in de zomer, bla) gaat, wil ik het niet.



Ik heb trouwens nog een vraagje over tomaten. Als ik op een quiche de bovenste laag tomaat doe.. en er daarna kaas overheen. En ik bak 'm en vries 'm daarna in om 2 dagen later koud gegeten te worden. Is die tomaat dan heel smerig? (ja, ik snap wel dat het sowieso minder lekker is.. ) Als je zo'n quiche daarna weer opwarmt, valt het altijd wel mee.. maar als je 'm koud eet, lijkt het me dat het ook wel eens heel vies zou kunnen zijn.

En nou niet komen met: je moet 'm ook niet invriezen. Want als dat niet moest, had ik het niet gevraagd.
__________________
PROUD MEMBER OF CHAOGOTHIC ELITIST SUICIDE BUNNIES UNITED
Met citaat reageren
Oud 29-06-2005, 11:21
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Waarom niet zelf ontvellen?
Kan elke mongool.

Pan met water laten koken, tomaat 10 seconden in doen, vel eraf halen. klaar


Daarna in een pan, in stukjes snijden, beetje vocht bij, helemaal kapot laten koken, door een zeef halen, en voila een heerlijke, gladde tomaten saus. Of jah je kan vandaag nog meer bij doen.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 29-06-2005, 19:42
Mr-Z
Mr-Z is offline
Citaat:
Jolt schreef op 29-06-2005 @ 12:21 :
Waarom niet zelf ontvellen?
Kan elke mongool.

Pan met water laten koken, tomaat 10 seconden in doen, vel eraf halen. klaar


snij er een kruisje in.. zo kan je het vel er makkelijker vanaf trekken.
10 a 20 seconden in kokend water, 10 a 20 seconden in ijskoud water en het velletje springt er zowat vanzelf af
__________________
Stage @ Scholieren
Met citaat reageren
Oud 30-06-2005, 14:15
grandmommy
Avatar van grandmommy
grandmommy is offline
mmm ik gebruik altijd gepelde tomaten om tomatensap te maken. twee van die blikkies in de keukenmahine, beetje water erbij, wat peper en zout en klaar is de heerlijke tomatensap
__________________
Peanutbutter Motherfucker
Met citaat reageren
Oud 30-06-2005, 22:37
Lorelei
Avatar van Lorelei
Lorelei is offline
Citaat:
Mr-Z schreef op 29-06-2005 @ 20:42 :
snij er een kruisje in.. zo kan je het vel er makkelijker vanaf trekken.
10 a 20 seconden in kokend water, 10 a 20 seconden in ijskoud water en het velletje springt er zowat vanzelf af
Heb ik inderdaad gedaan. Werkt goed.
__________________
PROUD MEMBER OF CHAOGOTHIC ELITIST SUICIDE BUNNIES UNITED
Met citaat reageren
Oud 02-07-2005, 17:04
de Koe!
Avatar van de Koe!
de Koe! is offline
Als gerechten met tomaat te zuur zijn, kan je er gerust altijd suiker bijdoen (maar niet te veel). In sommige tomaatgerechten in kookboeken staat suiker zelfs speciaal aangegeven als ingrediënt, aangezien tomaat van nature redelijk zuur is.

En over de discussie "echte" tomaat vs. bliktomaat: in het tomatenseizoen koop je natuurlijk best verse tomaten. Maar als je in de winter persé iets met tomaten wilt klaarmaken, kies je toch beter voor tomaten uit blik. Verse tomaten zijn in die periode meestal niet lekker, terwijl tomaten uit blik wel geoogst zijn in het tomatenseizoen en dus meer smaak hebben.
__________________
Je moet niet bang zijn voor het vliegen. Je moet bang zijn voor het neerstorten.
Met citaat reageren
Oud 02-07-2005, 20:31
Lorelei
Avatar van Lorelei
Lorelei is offline
Suiker was in dit geval geen optie aangezien ik voor een diabetes patient moest koken.

Ik heb inderdaad verse gebruikt. Ik vond ze niet erg lekker.. heb veel betere tomaten geproefd.
__________________
PROUD MEMBER OF CHAOGOTHIC ELITIST SUICIDE BUNNIES UNITED
Met citaat reageren
Oud 03-07-2005, 13:12
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Koop eens pomidori tomaten, die zijn het beste.

Vleestomaten is niks, dat is net alsof je water zit te eten.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 10-07-2005, 13:20
Verwijderd
Citaat:
Kruimel schreef op 29-06-2005 @ 10:59 :
Uh...?
tomaat kan ( ik zeg kan ) een bitterzurige smaak hebben ( exemplarisch ) en door bruinesuiker erbij te doen, neutraliseer je dit.

Waarom bruine suiker: het is de minst chemische, dus die heeft dan ook verder geen effect op de rest van het gerecht.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Onzin Hoi lamlendig likken #1870
Tigerly
500 25-05-2016 22:08
De Kantine Saai-five! #801
Lorelei
500 06-01-2010 20:35
Eten & Drinken Het grote lasagne topic
M@rco
15 21-05-2009 10:55
Eten & Drinken Wat hebben jullie altijd in huis?
Daantje_0705
51 12-08-2006 20:16
Eten & Drinken Wat heb jij vandaag allemaal gegeten en gedronken #9
reine claude
500 23-07-2006 21:04


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:07.