Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 11-09-2006, 10:50
Nona
Avatar van Nona
Nona is offline
In een recept voor chocoladekwarktaart dat ik uit wil proberen staat dat je de chocolade au bain marie moet verhitten. Dus een pannetje of kom met chocolade boven of in een pan met water, dat net niet kookt.
Ik ben even op Internet gaan zoeken, alleen het is onduidelijk of de kom nu in het water moet liggen of er boven moet hangen. De ene bron zegt het ene en de andere bron zegt het andere. Wat is volgens jullie de beste manier?
__________________
I like my new bunny suit
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 11-09-2006, 10:51
Verwijderd
In het water, volgens mij.
Pas wel op dat het water niet ín de kom, bij je chocolade, terechtkomt.
Met citaat reageren
Oud 11-09-2006, 10:55
Nona
Avatar van Nona
Nona is offline
Citaat:
~lienepien~ schreef op 11-09-2006 @ 11:51 :
In het water, volgens mij.
Pas wel op dat het water niet ín de kom, bij je chocolade, terechtkomt.
Dat zou ik al bijna knap vinden.
__________________
I like my new bunny suit
Met citaat reageren
Oud 11-09-2006, 11:01
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Er net in, volgens mij.
Met citaat reageren
Oud 11-09-2006, 11:31
Verwijderd
Erin inderdaad
Met citaat reageren
Oud 11-09-2006, 12:14
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Erin. Ik ontdooi vaak dingen zo en dan vul ik gewoon de gootsteen met heet water en dan zet ik het bakje met eten wat moet ontdooien daarin. De buitenkant van het bakje/pannetje met je chocola moet ik contact komen met het hete water
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 11-09-2006, 13:16
Southraider
Southraider is offline
Het is beide mogelijk maar in het water gaat het een stuk sneller. Maar voor chocolade zou ik de kom boven het water houden en met de hete lucht/damp die van het water komt de chocolade smelten. Chocolade mag niet te heet worden want dan gaat het stollen en kan je het weggooien.
__________________
Bits and pieces from your star, rain upon me as they fall melt into my skin and I feel warm.
Met citaat reageren
Oud 11-09-2006, 13:28
Verwijderd
Citaat:
Kruimel schreef op 11-09-2006 @ 11:55 :
Dat zou ik al bijna knap vinden.
En toch gebeurt het soms
Met citaat reageren
Oud 11-09-2006, 13:37
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
~lienepien~ schreef op 11-09-2006 @ 14:28 :
En toch gebeurt het soms
Daarom moet de kom/pan die je gebruikt om de chocolade in te smelten ook groter zijn dan de pan met water, dat er dus geen water in kan komen
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 11-09-2006, 14:22
Duplo - Dos
Avatar van Duplo - Dos
Duplo - Dos is offline
Citaat:
MTpower schreef op 11-09-2006 @ 14:37 :
Daarom moet de kom/pan die je gebruikt om de chocolade in te smelten ook groter zijn dan de pan met water, dat er dus geen water in kan komen
dah
__________________
Zeeuwse meziek: sitterdags luuster ik meziek, sondags draai ik meziek en smeandags meld ik meziek. || Aôles op z'n tied, zei Prediker
Met citaat reageren
Oud 11-09-2006, 14:36
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Duplo - Dos schreef op 11-09-2006 @ 15:22 :
dah
Idd
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 11-09-2006, 17:36
Nona
Avatar van Nona
Nona is offline


Ahwell, het is gelukt.
__________________
I like my new bunny suit
Met citaat reageren
Oud 11-09-2006, 23:32
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Lol erin, dus echt niet. Au Bain Marie is gewoon verwarmen met de stoom, hij mag het water niet raken.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 12-09-2006, 07:34
Verwijderd
Citaat:
Jolt schreef op 12-09-2006 @ 00:32 :
Lol erin, dus echt niet. Au Bain Marie is gewoon verwarmen met de stoom, hij mag het water niet raken.
Misschien moet je het topic een beter doorlezen, er wordt duidelijk gezegd dat het water het product niet mag raken.
Met citaat reageren
Oud 12-09-2006, 11:29
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 12-09-2006 @ 00:32 :
Lol erin, dus echt niet. Au Bain Marie is gewoon verwarmen met de stoom, hij mag het water niet raken.
De 'smeltpan' moet wel in het water hangen...
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 12-09-2006, 22:54
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Niet erboven
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 13-09-2006, 13:48
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 12-09-2006 @ 23:54 :
Niet erboven
http://nl.wikipedia.org/wiki/Au_bain_marie
En zo heb ik dat ook altijd geleerd.
Erin dus
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 13-09-2006, 23:43
Southraider
Southraider is offline
Citaat:
MTpower schreef op 13-09-2006 @ 14:48 :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Au_bain_marie
En zo heb ik dat ook altijd geleerd.
Erin dus
ja ik ook, en in keukens waar ik heb gewerkt hadden ze soms van die grote waterbaden en dan moet je toch een verschrikkelijk grote pan hebben wil je die er boven houden.

au bain marie is gewoon een manier van verhitten danwel garen zonder direct contact te hebben met een hittebron zoals vuur om verbranding te voorkomen.
__________________
Bits and pieces from your star, rain upon me as they fall melt into my skin and I feel warm.
Met citaat reageren
Oud 15-09-2006, 11:02
Verwijderd
Ik dacht bij chocolade smelten dat de kom juist niet in het water moet hangen omdat het dan te snel te heet wordt en er iets met de chocolade gebeurt waardoor het er niet meer zo mooi uit ziet als het weer gestold is. Maar ik weet niet meer precies hoe de vork in de steel zit. Voor een chocoladetaart maakt dat verder niet zoveel uit, maar voor bonbons bijvoorbeeld wel.
Met citaat reageren
Oud 15-09-2006, 11:04
Verwijderd
De chocola kan aan het karameliseren slaan, dan is het niet meer echt te smelten en daarna ook niet meer mooi glanzend, en het smaakt nog anders ook. Maar dat doet het nog niet in gewoon heet water, denk ik. Ik smelt chocola altijd gewoon in een pannetje, gaat ook gewoon goed maar dan moet je wel voortdurend roeren.
Met citaat reageren
Oud 15-09-2006, 13:11
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Moenbloem schreef op 15-09-2006 @ 12:02 :
Ik dacht bij chocolade smelten dat de kom juist niet in het water moet hangen omdat het dan te snel te heet wordt en er iets met de chocolade gebeurt waardoor het er niet meer zo mooi uit ziet als het weer gestold is. Maar ik weet niet meer precies hoe de vork in de steel zit. Voor een chocoladetaart maakt dat verder niet zoveel uit, maar voor bonbons bijvoorbeeld wel.
Het water hoeft ook niet te koken he... Water kun je op meerdere temperaturen krijgen dan enkel 0 en 100 graden celcius
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 16-09-2006, 14:00
Spelvout
Avatar van Spelvout
Spelvout is offline
Bij echt au bain marie raakt de bak waarin je de chocolade hebt het water NIET. De bak moet er net boven hangen.
__________________
To say you're sorry is pretty much the same as to apologize, unless you're at a funeral.
Met citaat reageren
Oud 17-09-2006, 22:36
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
spelVout schreef op 16-09-2006 @ 15:00 :
Bij echt au bain marie raakt de bak waarin je de chocolade hebt het water NIET. De bak moet er net boven hangen.
Nog een keertje dan

Citaat:
MTpower schreef op 13-09-2006 @ 14:48 :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Au_bain_marie
En zo heb ik dat ook altijd geleerd.
Erin dus
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 17-09-2006, 23:03
Verwijderd
Wikipedia is niet almachtig. Ik ken zelf ook aanhangers van de niet-aanraak-methode, die werkt ongetwijfeld ook.
Met citaat reageren
Oud 18-09-2006, 10:37
Southraider
Southraider is offline
Citaat:
spelVout schreef op 16-09-2006 @ 15:00 :
Bij echt au bain marie raakt de bak waarin je de chocolade hebt het water NIET. De bak moet er net boven hangen.
oftewel jij bent bezig met een stoombad en niet met een waterbad wat au bain marie is.
__________________
Bits and pieces from your star, rain upon me as they fall melt into my skin and I feel warm.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 18-09-2006, 23:59
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Nou ik zal het zo zeggen, bij sausen word het wel toegepast en bij soepen ook, maar bij chocolade smelten niet, en je hebt water aan je kom hangen, water en chocolade is dodelijk, kans is groter dat je gynache krijgt.

Soepen en sauzen worden vaak in een bak verwarmd of warm gehouden, dus het water moet overal zitten.
Maar wie wilt nu een saus of soep die al 3 uur in de au bain marie zit, lekker a la minute werken
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 20-09-2006, 13:35
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 19-09-2006 @ 00:59 :
Maar wie wilt nu een saus of soep die al 3 uur in de au bain marie zit, lekker a la minute werken
Daar gaat het niet om
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 24-09-2006, 17:01
Spelvout
Avatar van Spelvout
Spelvout is offline
Citaat:
Southraider schreef op 18-09-2006 @ 11:37 :
oftewel jij bent bezig met een stoombad en niet met een waterbad wat au bain marie is.
In het geval van chocolade zou ik de kom het water echt niet laten raken hoor..
__________________
To say you're sorry is pretty much the same as to apologize, unless you're at a funeral.
Met citaat reageren
Oud 25-09-2006, 08:54
Southraider
Southraider is offline
Citaat:
spelVout schreef op 24-09-2006 @ 18:01 :
In het geval van chocolade zou ik de kom het water echt niet laten raken hoor..
ziehier mijn eerdere post:

Citaat:
Southraider schreef op 11-09-2006 @ 14:16 :
Het is beide mogelijk maar in het water gaat het een stuk sneller. Maar voor chocolade zou ik de kom boven het water houden en met de hete lucht/damp die van het water komt de chocolade smelten. Chocolade mag niet te heet worden want dan gaat het stollen en kan je het weggooien.
__________________
Bits and pieces from your star, rain upon me as they fall melt into my skin and I feel warm.
Met citaat reageren
Oud 25-09-2006, 10:54
Nona
Avatar van Nona
Nona is offline
Citaat:
Jolt schreef op 19-09-2006 @ 00:59 :
kans is groter dat je gynache krijgt.
Dat je wattes krijgt?
__________________
I like my new bunny suit
Met citaat reageren
Oud 25-09-2006, 15:32
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Als de gesmolten chocolade door vocht een stevigere massa word heet dat gynache.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 26-09-2006, 11:36
Verwijderd
Citaat:
Jolt schreef op 25-09-2006 @ 16:32 :
Als de gesmolten chocolade door vocht een stevigere massa word heet dat gynache.
Ganache, en ik was onder de indruk dat het een mengsel van chocolade en zware room was, niet vocht in het algemeen.
Met citaat reageren
Oud 26-09-2006, 15:37
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Dan kan ik mij vergissen.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
De Kantine Saaichael Palin #1943
Holland Oates
500 30-11-2015 01:08
Eten & Drinken Stomen?
Verwijderd
6 13-09-2011 20:39
Eten & Drinken recept chocolate cake/ chocoladecake
Euryalo
11 06-05-2007 15:41
Eten & Drinken wat eten met 90 mensen??
Barbietjuh
16 27-04-2006 07:15
Drugs & Alcohol Au bain Marie
Mo6
19 26-01-2005 10:27
Eten & Drinken Chocoladesaus opwarmen
Verwijderd
3 23-12-2003 16:26


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:23.